Top 8 Carnaval schminktips

Top 10 Carnaval schminktips

Natuurlijk kun je met Carnaval kiezen voor een uitbundig kostuum, maar je kunt er ook voor kiezen ingetogen kleding te dragen, zodat de focus volledig op je geschminkte gezicht komt te liggen! Maar ja, als je dat niet dagelijks doet, kan dat nog knap lastig zijn. Daarom hebben wij de leukste Carnaval schminktips voor je verzameld, zodat je in ieder geval een goed voorbeeld hebt waarmee je aan de slag kunt gaan!

Iedereen kan schminken

Voor een mooie schmink hoef je echt geen getalenteerde tekenaar te zijn. Wel is het aan te raden om de juiste kwasten te gebruiken en kwalitatief goede schmink. Je kunt er voor kiezen om sjablonen te gebruiken, dan hoef je alleen maar in te kleuren. Met glitters, zonder glitters, met futuristische wimpers of gewoon lekker die van jezelf. Er is van alles te koop en je kunt het zo gek maken, als je zelf wilt. Je eigen fantasie is eigenlijk de enige beperking.

Hoe begin je?

Een goede schmink begint met een schoon gezicht. Logisch, want op die manier blijft de schmink veel beter en mooier zitten. Reinig je gezicht met een goede gezichtsreiniger en vervolgens met een lotion om je huid wat te ontvetten.

Juiste materiaal

Wees niet te kritisch. Kleine foutjes vallen echt niet op in het geheel. Je gezicht staat immers nooit stil. Begin met de grove vormen en werk het steeds fijner uit. Je kunt hier penselen bij gebruiken of sponsen. Met de sponsen kun je bijvoorbeeld stempelen, de dunne penselen kunnen worden gebruikt voor het verfijnde werk.

lijn groen oudersenzo
Top 10 Carnaval schminktips

Glanzend

Ben je helemaal tevreden over je ontwerp? Maak het dan af met een colourpower, deze laat je gezicht extra glazen zodat het er nog mooier uit komt te zien!

Tip

Heb je niet zo’n vaste hand? Maak dan gebruik van sjablonen, zoals bijvoorbeeld de doorlopende sjablonen die diepte geven in het design.

Schmink is niet alleen van nu

Je gezicht schminken is niet alleen van nu, mensen schminken zich al veel langer. Denk maar aan de indianen. Ook zij gebruikten een soort schmink. Die schmink werd gemaakt van aarde en water. De schmink van indianen was er alleen in aardetinten en die gebruikten ze om de goden gunstig te stemmen. Maori’s gebruikten schmink om indringers in hun territorium schrik aan te jagen.

1) Prachtige vlinder (engelstalig)

2) Elfenprinses

3) Kleurenfantasie

4) Griezelig maar mooi

5) Bloemenmeisje

6) Dinsney’s Frozen Elsa

7) Hondje

9) Dinosaurus

8) Prinsessen tiara

liefs Marion

Meer informatie

Carnavalsliedjes voor kinderen die je absoluut niet mag missen
Feestneus op, haak maar in we vieren Carnaval!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *