Leuke tips voor carnaval: zo wordt het een feest!

Carnaval komt er weer aan en jij begint je af te vragen wat je dit jaar nu weer moet doen om de kinderen mooi te verkleden. En hoe pak je nu zo’n optocht aan als je kinderen hebt? Hoe maak je het leuk met en voor je kinderen?

Leuke tips voor Carnaval: Zo wordt het een feest!

Verkleedpartijen tijdens Carnaval

Carnaval en verkleden horen natuurlijk helemaal bij elkaar. Maar je bent ondertussen dat eeuwige spidermanpak ook wel een beetje zat. Maar wat zou je dan kunnen doen? Misschien kunnen deze ideetjes je inspireren:

De held

Kies een held uit een kinderserie in plaats van een populaire film! Sesamstraat bijvoorbeeld. Maar ook de overbekende superhelden blijven populair! Striphelden zijn ook leuk. En wil je niet met de grote horde meelopen? Kies dan eens een ‘gouwe ouwe’

Beroep

Verkleed je kind als de man of vrouw die hij/zij later worden wil: brandweerman, politie, verpleegster, zangeres, etcetera.

Het schattige diertje

Er zijn zoveel leuke dierenpakjes te vinden, ook voor de allerkleinsten. Denk aan een bij, een tijger, aapje, lieveheersbeestje, konijn of een beertje! Je baby of dreumes zal tijdens Carnaval de show stelen in al zijn schattigheid!

Spannend haar

Voor een weelderige, grappige haardos hoef je niet moeilijk te doen. Brei een muts of koop deze en haak hier lange, gedraaide slierten aan in weelderige kleuren. Of brei een muts met wol wat zelf al pluizig en krullerig is. Maak er langere slierten aan en klaar. Ook leuk bij een baby, maar let wel op dat de slierten dan niet te lang zijn om verstikking te voorkomen!

Verwerk de draagzak

Draag je je baby bij je? Maak van de draagzak een mooi verkleeditem. Een zak patat, waarbij de baby een mutsje op krijgt wat op patat lijkt. Of als een zak popcorn, een zak drop en ga zo maar door…

Babypakje

Babypakjes zijn te koop in heel veel leuke uitvoeringen die al een verkleedpartij op zich zijn. Heel simpel, maar waarom ook eigenlijk niet?

Op de rug van…

Tegenwoordig zie je steeds vaker, de “Carry me-kostuums“, verkleedpakken waarbij het lijkt alsof je op de rug van iemand zit. Super hilarisch en deze pakken zijn er ook voor de kids!

Het broodje hamburger

Er zijn ook pakken te koop die je kind omtoveren tot een broodje hamburger.

Schmink

Je bent niet goed verkleed zonder schmink, toch? Maar help, als je net zo met twee linkerhanden staat als ik op dit gebied, dan heb je toch een probleem. Gelukkig zijn er talloze voorbeelden te vinden. Je kunt hiervoor prachtige boeken vinden, met mooie, duidelijke afbeeldingen. Of je kijkt gewoon op internet! Alleen al op Pinterest vind je er talloze.

Naar een optocht met de kinderen

Een carnavalsoptocht kan erg leuk zijn om te zien, maar ook erg druk. Hoe pak je dit aan met je kids? Kijk of je een optocht kan vinden waarbij je niet onder de voet gelopen wordt door de drukte. Natuurlijk in de verkleedkleren gaan jullie op stap. Bedenk wel dat het vooral een kwestie van kijken is en je dus vooral stil zult staan. Zorg dus dat je kind (en jezelf) warm aangekleed zijn. En een zoethoudertje is ook wel slim. Iets te drinken of te smullen dus.

Bij kleintjes: neem gewoon mee die buggy!

Niet alleen voor de reis van de auto naar de optocht is die buggy ideaal, maar ook gewoon als plekje waar je kindje eventueel ongestoord in kan gaan liggen slapen. Ook al zitten ze er misschien bijna niet meer in, maar passen ze nog wel: neem mee. En anders is het een ideale manier om je spullen mee te vervoeren! Bij een heel kleintje kan je trouwens ook juist niet de buggy maar een draagdoek meenemen. Hiermee zit je kindje niet in het gedrang van alle mensen én kan het veel meer zien. Een combinatie van beiden kan uiteraard ook.

Veiligheid

Natuurlijk gaat veiligheid altijd nog voorop. Neem een paar, simpele, voorzorgsmaatregelen om een hoop ellende te voorkomen:

Let op de herrie

Zet gehoorbeschermertjes op bij je kinderen als er heel veel herrie voorbijkomt. Dit kan je gewoon een onderdeel laten zijn van het kostuum, waardoor je kind minder zal protesteren én het nog leuk staat ook

Bandje om zijn pols

Kleintjes, die wel al zelf lopen, ben je zo kwijt in de menigte. Je kan kiezen voor een bandje die je kind om zijn polsje heeft waarmee het verbonden zit aan de buggy of jouzelf. Vaak wordt dit omschreven als een veiligheidsbandje
Geef je kindje een polsbandje met jouw telefoonnummer en eventuele andere urgente zaken erop (zoals allergieën)

Maak heldere afspraken

Maak met grote kinderen de afspraak waar jullie elkaar weer zullen zien als jullie elkaar kwijtraken, maar gewoon even appen naar elkaar kan natuurlijk ook. Een kaartje of ook een polsbandje met jouw gegevens erop blijft verstandig….

Kind zelf meedoen

Ook buiten de bekende carnavalsregio’s zijn er veel carnavalsverenigingen actief. Hoewel de optochten minder groots zijn, of misschien wel helemaal ontbreken, wordt er wel leuk gefeest met elkaar. Uiteraard met verkleedpartijen en een prins. Is je kind groot genoeg om mee te doen, dan is het ook leuk om ze mee te laten dansen bij de dansmariekes (bijvoorbeeld). De festiviteiten zijn deels dan op de kinderen zelf gericht en daarmee dus eveneens hartstikke leuk om naar toe te gaan. Maar ook als je kind helemaal geen zin heeft in het lid worden van de vereniging, zijn er kindercarnavals te bezoeken. Misschien niet het echte werk bij een grote optocht, maar voor je kind misschien wel veel leuker!

liefs Wil

Meer informatie

Voor ieder verkleedmoment een eigen prinsessenjurk!
Knotsgekke carnavalsoutfits voor mama’s en papa’s
Willy Woef viert Carnaval
Feestneus op, haak maar in we vieren Carnaval!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#ad Deze blog wordt je aangeboden door Carnavalskleding.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *