Hoe houd je kinderschoenen betaalbaar?

Schoenen kopen voor de kinderen kan al snel prijzig worden. Sowieso zijn schoenen vaak al duur, en daarnaast groeien kinderen hard en ontgroeien ze hun nieuwe paren snel. Gelukkig is het heel goed mogelijk om het shoppen voor kinderschoenen betaalbaar te houden, zonder dat je kinderen ook maar iets tekortkomen! Hier zijn vijf slimme tips om geld te besparen op kinderschoenen, en jouw kind heel blij te maken met een paar fantastische schoenen:

Hoe houd je kinderschoenen betaalbaar?

1. Hou je ogen open voor uitverkopen en kortingsacties

Tip één ligt misschien wel het meest voor de hand, maar vergeet hem vooral niet: uitverkopen en kortingsacties zijn hét moment om goedkoop schoenen voor je kinderen te scoren. Vooral aan het eind van het seizoen kun je vaak de mooiste schoenen shoppen tegen een laag prijsje, en speciale acties zoals Black Friday wil je ook niet onderschatten. Met een beetje geluk vind je twee paar prachtige schoenen voor het bedrag waarvoor je normaal één paar koopt! Natuurlijk moet je er met kinderschoenen wel rekening mee houden dat de groei van kindervoeten eigenlijk nooit stilstaat, maar dat brengt ons direct naar tip 2:

2. Plan vooruit!

Je kunt prima kinderschoenen voor aankomend jaar in de korting shoppen, het enige waar je wel rekening mee moet houden is dat ze de juiste maat zijn. Natuurlijk is dit enigszins gokwerk, máár je kunt er ook een echte wetenschap van maken. Zorg ervoor dat je de voeten van je kids regelmatig opmeet en ergens bijhoudt, zodat je precies kunt tracken hoeveel ze ongeveer per maand groeien. Op basis van die informatie kun je vervolgens uitrekenen welke maat ze volgend jaar nodig gaan hebben, zodat je die alvast met de eerstvolgende kortingsactie kunt inslaan. Superslim, toch? Koop in dit geval wel tijdloze modellen, want ook kinderschoenen zijn aan trends onderhevig!

3. Koop schoenen tweedehands of ruil ze met andere ouders

Een derde tip die we je willen meegeven is dat kinderschoenen niet per se gloednieuw uit de winkel hoeven te komen. Tweedehands schoenen zijn helemaal prima, zolang ze er nog goed uitzien. Sowieso groeien alle kindervoeten snel en is dat schattige tweedehands paar dat je op het oog hebt soms maar twee maandjes gedragen, dus in slechte staat zal het zeker niet verkeren! Koop kinderschoenen dus vooral in tweedehands winkels, ruil ze met ouders uit je kennissenkring of ga naar speciale ruilbeurzen om de mooiste schoentjes te scoren. En natuurlijk heb je altijd nog online platformen waar je tegenwoordig de mooiste tweedehands kleding en andere items kunt kopen!

4. Let op de veelzijdigheid van de schoenen

Misschien heb je zelf wel tien paar schoenen in de kast liggen en heb je het gevoel dat kinderen er ook zoveel nodig hebben, maar dat is niet per se waar. Zeker voor die kleintjes is stijl niet van zo’n groot belang, dus hoeveel paren hebben ze echt nodig? Warme laarsjes voor de winter, sneakers voor het tussenseizoen en misschien sandalen als het hoogzomer is? Houd het daar ook vooral bij als je het shoppen voor kinderschoenen betaalbaar wilt houden!

5. Vergeet de outletwinkels niet

Als je wel graag kinderschoenen van mooie merken wilt kopen, die normaal gesproken wel aardig prijzig zijn, kan het slim zijn om outletwinkels te bezoeken. Daar vind je vaak hoogwaardige kinderschoenen voor een fractie van de oorspronkelijke prijs. Ga je shoppen in de outlet, houd dan ook vooral speciale acties en evenementen in de gaten voor de allerbeste deals.

Kinderschoenen shoppen hoeft niet zo prijzig te zijn!

Zoals we wel hebben kunnen zien, hoeft het shoppen naar kinderschoenen helemaal niet duur te zijn. Door bovenstaande tips mee te nemen en vooral altijd op zoek te gaan naar de beste kortingsacties, kleed jij je kids comfortabel en modieus zonder de bank te breken. En het mooiste is wel: kies je voor tweedehands, dan ben je niet alleen goed bezig voor je portemonnee, maar ook voor het milieu! En hoewel tweedehands vroeger misschien niet helemaal hip was, is hergebruik dat tegenwoordig zeker wél. Dat geeft een dubbel goed gevoel, toch?

liefs Marion

Meer informatie

Kinderschoenen kopen? Dit is belangrijk om op te letten!
Nieuwe kinderschoenen nodig? Hier moet je op letten!
De eerste babyschoenen zijn cute, maar waar let je op?
Kinderschoenen kopen. Welke maat kies je?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog betreft een samenwerking.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *