Hoe je je kinderen kunt leren verantwoordelijkheid te nemen voor de zorg van een kat

Het is meer dan logisch dat je je kat als een volwaardig lid van het gezin bent gaan zien. En daarom doe je er maar al te graag alles aan om hem het best mogelijke leven te kunnen bieden. Maar doen je kids dat ook? Naarmate de kinderen ouder worden, krijgen ze ook een goede band met de kat. Maar je moet ze het ook gaan aanleren dat ze de verantwoordelijkheid moeten nemen voor het verzorgen van de kat. Maar hoe pak je dat nu het beste aan? We geven je een paar handige tips in dit artikel.

Begin met het aanleren van een paar kleine taken

Naarmate de kinderen ouder worden, is het een goed idee om te beginnen met het aanleren van een paar kleine taken. Denk daarbij aan het borstelen, het spelen met een laser of andere producten van Welkoop. Hierdoor zien de kids meteen wat voor soort gedrag de kat vertoont op de acties die worden uitgevoerd. Op deze manier kan het gedrag dus beter worden bestudeerd en raken de kids vast en zeker vele malen enthousiaster om meer taken uit te gaan voeren.

Beloon de kids op het moment dat ze een taak goed uit hebben gevoerd

En hebben de kids eenmaal een taak goed uitgevoerd? Bijvoorbeeld het geven van vers vlees voor katten? Kies er dan voor om ze te belonen voor dit goede gedrag. Op deze manier wordt de motivatie gestimuleerd om deze taken ook in de toekomst vaker uit te voeren. En dat is natuurlijk hetgeen dat je hoopt te bereiken. Er zijn tal van kleine taken die erg makkelijk kunnen worden aangeleerd en waar de kat dus ook goed op reageert.

lijn groen oudersenzo
Hoe je je kinderen kunt leren verantwoordelijkheid te nemen voor de zorg van een kat

Je kat krijgt net even wat meer aandacht door de kids bij het proces te betrekken

Kies je ervoor om de kids steeds meer te betrekken bij dit soort processen? In dat geval weet je ook nog eens zeker dat je kat net even wat meer aandacht krijgt en dat is natuurlijk wel zo belangrijk. Bovendien stimuleert het ook het gedrag van je kat en voorkom je dat je kat gekke fratsen gaat vertonen in huis. Betrek je je kids binnenkort al bij het uitvoeren van een paar kleine taken in en rondom huis? Er zijn tal van taken waar je al erg snel mee kunt beginnen.

liefs Marion

Meer informatie

De leukste kattenspeeltjes, voor een tevreden kat
Kattenkrabziekte. Hoe voorkom je een besmetting?
Katten benodigdheden: 3 must have accessoires die stijlvol en praktisch zijn
Een speelse kat is een gelukkige kat!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *