Inburgering met Carnaval

Inburgering met Carnaval

Als klein meisje vond ik Carnaval prachtig. Hoe leuk is het om je te kunnen omtoveren tot de personage die je misschien diep in je hart best wel zou willen zijn. Superheld of een sprookjesprinses. In mijn jonge jaren zat ik op een Katholieke basisschool, dus Carnaval werd daar zeker gevierd, als voorbode op de vastenperiode naar Pasen. Mijn ouders hadden wel iets met het Katholieke geloof maar niks met Carnaval, dus mijn Carnavalsbelevingen bleven beperkt tot de vieringen op mijn basisschool.

Verkleden en schminken

Verkleden en schminken heb ik echter altijd leuk blijven vinden, maar in Den Haag wordt niet of nauwelijks aan Carnaval gedaan en de vriendjes die ik in de loop van de jaren kreeg, hadden er allemaal niet zoveel mee. Want, boven de rivieren…

Mijn huidige partner is net zo gek op verkleden en schminken als ik. In zijn werk als professioneel trauma acteur, moet hij zich dagelijks verkleden en schminken, maar ook voor de fun, is hij er enthousiast voor te krijgen. Dat komt mooi uit, want in Boskoop wordt Carnaval uitgebreid gevierd en dat, terwijl het niet eens onder de rivieren ligt. Tijdens Carnaval is het hele dorp zo’n beetje bezet door de ‘Krooshappers’ en omgedoopt tot ‘Kwakveen’.

lijn groen oudersenzo
Inburgering met Carnaval

Ons dorp

Vorig jaar waren we het nog in Tilburg gaan vieren, maar dit jaar wilde ik het graag in ‘ons’ dorp vieren. Als een soort inburgeringscursus. Ik woon hier immers 3 dagen per week, dus een beetje integratie kan geen kwaad. Dus stonden we met z’n allen aan de kant bij de Carnavalsoptocht en verkleedden we ons een dag later voor het themabal ‘Piet Piraat’. En even… kwam dat kleine meisje weer in mij naar boven…

In eerlijkheid
en groot vertrouwen
ben ik bij jou
wie ik mag zijn

Ik vertel je
mijn donkerste
gedachten
en over
innerlijke pijn

Ik durf
mijn tranen te
laten lopen
en te praten
over mijn verdriet

En ik weet
dat jij door
alle façades heen
nog steeds
dat kleine meisje ziet

liefs Marion

Meer informatie

Leuke tips voor Carnaval: Zo wordt het een feest!
Top 10 Carnaval schminktips
Feestneus op, haak maar in we vieren Carnaval!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.