Hoe kun je je hypotheek aanpassen aan veranderingen in je persoonlijke situatie?

In het huishouden kunnen er tal van situaties spelen waardoor je graag je hypotheek aan wilt passen. Misschien staat er gezinsuitbreiding op de planning en daarom doe je er maar al te graag alles aan om een zo groot mogelijk deel af te kunnen lossen. Of er is juist een situatie ontstaan waardoor je graag zo snel mogelijk wilt veranderen van hypotheekvorm. Al met al zit je in beide gevallen met een hoop vragen en wil je er zeker van zijn dat je het goed aanpakt. In dit artikel lichten we een paar veel voorkomenden siutaties toe waar ouders vandaag de dag mee te maken kunnen krijgen, bijvoorbeeld hoe kun je je hypotheek aanpassen?

Extra aflossen op het moment dat er een kleintje op komst is

Zijn jullie in blijde verwachting en is er dit jaar een kindje op komst? Van harte gefeliciteerd! Je bent dan vast en zeker druk in de weer met het regelen van allerlei zaken. Het regelen van de financiën is daar ook een erg belangrijk onderdeel van, want je wilt het immers goed hebben geregeld voor je kleintje. En de maandlasten zo laag mogelijk houden? Dat is natuurlijk helemaal mooi meegenomen.

Probeer er daarom nu voor te zorgen dat je een deel van de hypotheek gaat aflossen. Hierdoor kun je op lange termijn geld overhouden voor je kleintje. Maar let er wel op dat er altijd een maximum is gesteld aan het bedrag dat je af mag lossen. Controleer dit van tevoren dus altijd even.

lijn groen oudersenzo
Hoe kun je je hypotheek aanpassen aan veranderingen in je persoonlijke situatie?

Je kunt ervoor kiezen om te veranderen van hypotheekvorm

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je wilt gaan veranderen van hypotheekvorm. De hoogte van de hypotheekrente kan daar bijvoorbeeld voor een groot deel aan bijdragen. Maar let er wel altijd op dat je hierover in gesprek gaat met een specialist. Zo weet je zeker dat je het veranderen ervan goed aanpakt en dat dit proces zo vlekkeloos mogelijk verloopt.

Bespreek de wijzigingen altijd door met een adviseur

Het is dus een goed idee om de wijzigingen die je aan wilt brengen in je hypotheek even door te spreken met een adviseur, maar je kunt ook alvast nu een hypotheek berekenen. Hierdoor weet je in grote lijnen al wat je kunt verwachten tijdens dit gesprek. En dat bespaart jou en de adviseur weer aardig wat tijd en energie. Meer weten? Neem dan snel een keer contact op en plan dit gesprek in.

liefs Marion

Meer informatie

Pak meer winst; maak je het huis verkoopklaar
Hypotheek: Hoeveel kan ik krijgen?
Een huis huren of kopen: zo bepaal je wat bij jouw gezin past

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *