Halloweenknutsels: Spooky en creepy knutselwerkjes voor Halloween!

Nog even en dan griezelen we weer zingend door de straten op zoek naar snoep en andere lekkernijen! Het liefst verkleed in enge, griezelige of spannende outfits. Maar voor we ons gaan verkleden tot de wandelende doden, gaan we eerst knutselen voor Halloween, zodat ons huis wordt omgetoverd tot een waar spookhuis! Al dan niet zelf gemaakt met bijvoorbeeld deze spannende halloweenknutsels.

Feestdag ook in Nederland

Halloween is een feestdag die traditioneel vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. “Overgewaaid” dus, maar dat betekent niet dat we het dan maar niet zouden moeten vieren. Want het is gewoon hartstikke leuk! Gelukkig wordt inmiddels het feest ook steeds populairder in Nederland, België en andere Europese landen.

Sinds enkele jaren wordt het bij ons in de buurt uitgebreid gevierd. Overigens slechts in één gedeelte van de wijk, waardoor de hele wijk daar naar toe komt. Heel veel huizen en tuinen zijn versierd met spoken, spinrag, grafstenen of andere griezels. Prachtig om te zien, niet zo verwonderlijk dat het in die paar straten tijdens Halloween gezellig druk is. Je ziet in de loop van de jaren dat ook steeds meer bezoekers zich vaker gaan verkleden.

Halloweenknutsels

Knutselend richting Halloween is een leuke manier om de feestvreugde te vergroten en alvast in de stemming te komen. Knutselen is sowieso leuk om te doen als de wind rond het huis giert of de regen kopjes en schoteltjes maakt op de straten. Speciaal voor jou verzamelden wij deze leuke creatieve ideeën van de leukste Halloweenknutsels. Om zelf mee aan de slag te gaan ter decoratie van het huis, maar nog leuker is natuurlijk met z’n allen rond de keukentafel en aan de knutsel te gaan.

Vooral als kinderen het allemaal een beetje eng vinden, kan het knutselen richting Halloween een fijne bezigheid zijn. Halloween is immers een leuke manier om kennis te maken met spoken en monsters. Die griezelsleveren tijdens Halloween zelfs snoepjes op!

lijn groen oudersenzo
Halloweenknutsels

Knutselen voor Halloween – Top 11

01) Vouw Halloween pumkins

lijn smal

02) Maak je eigen bloederige slijm!

lijn smal

03) Heksenhoofd

lijn smal

04) Spookje

lijn smal

05) Pompoen uitsnijden

lijn smal

06) Vliegend spookje

lijn smal

07) Pompoenen vouwen

lijn smal

08) Spinnenweb van papier

lijn smal

09) Griezels vouwen

lijn smal

10) Pompoen uitsnijden

lijn smal

11) Origami Halloween spookjes

liefs Marion

Meer informatie

Halloween. Het feest van heksen en spoken!
Halloweensnacks, hiermee kom je spookachtig goed voor de dag!
De leukste Halloweenliedjes
Beertje Bas ziet spoken, een Halloween voorleesverhaaltje

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *