Leukste familieattracties in de Efteling

De Efteling is het meest populaire attractiepark van Nederland en is een uitstekende locatie om een familiedag te vieren. Maar in zo’n groot park kun je elkaar gemakkelijk kwijtraken. Voor je het weet loopt de familie in verschillende groepen door het park. Daarom hier de leukste attracties in de Efteling, waar je met de gehele familie in kunt.

Magische Droomvlucht

Gezellig met de hele familie wegdromen in de wondere wereld van de elfen? Dan kun je gezamenlijk in de Droomvlucht stappen. Hoewel de droomvlucht bestaat uit 28 hangende gondels voor twee personen, kun je met de familie een reeks gondels achter elkaar nemen. De droomvlucht is erg magisch om mee te maken, je zweeft in je gondel door de verschillende werelden van de elfen, zoals wonderwoud, kastelenrijk en de elfentuin. Tijdens de droomvlucht kom je overal elfjes, bosgeesten en trollen tegen en je zweeft tussen grote bomen, luchtkastelen en elfenwoningen. Droomvlucht is een familieattractie bij uitstek.

Vaartocht in Gondoletta

Na alle wilde attracties even genieten van de rust? In de attractie Gondoletta stap je in een bootje en geniet je van de rust in de grote vijver van de Efteling. Je vaart langs diverse attracties, maar ook langs mooi aangelegde bloemenperken en allerlei eilandjes. Een bootje van Gondoletta heeft drie bankjes voor twee personen. Je kunt met zes familieleden dus de boot bemannen. Met twee of drie bootjes achter elkaar, maak je met de hele familie een ontspannende boottocht. De attractie is zelfs toegankelijk voor familieleden in een rolstoel.

lijn groen oudersenzo
Leukste familieattracties in de Efteling

Griezelen in het Spookslot

Het Spookslot behoort tot één van de oudere familieattracties van de Efteling en is nog steeds mateloos populair. Je kunt ook gewoon met de hele familie het Spookslot inlopen en gezamenlijk gaan griezelen. Je loopt eerst door een donkere gang met allerlei nissen met doodshoofden en een jammerende geestverschijning. Vervolgens kom je in de wachtruimte. Hier zal de oosterse geest het verhaal over de het Spookslot vertellen. Vervolgens gaan de deuren van de grote zaal open, waar de hele familie plaatsneemt op de tribune. Op het hoofdpodium zal zich een show afspelen. Dit onder begeleiding van muziekstuk ‘Danse Macabre’. Het is geen wilde attractie, maar wel prima griezelattractie voor de hele familie.

Nat worden in Piraña

De Piraña is de wildwaterbaan van de Efteling. Hier vaar je over een 350 meter woeste waterstroom, met wilde en rustige gedeeltes. De attractie is helemaal in de stijl van de Inca’s, Maya’s en de Azteken. Er wordt gebruik gemaakt van grote ronde boten, die plaats bieden aan zes personen. Voor de hele familie kom je al een heel eind met twee of drie boten. Uiteraard is er een groot risico dat je nat wordt, maar bij mooi weer is dit geen enkel probleem. De Piraña is een garantie voor veel familiepret.

Tips voor grote groepen

De Efteling is heel geschikt om met grote groepen te bezoeken, zoals voor een familiedag. Maar het is wel handig om bepaalde afspraken te maken voor als de groep zich opdeelt. Zo heeft de Efteling diverse grote pleinen, die uitstekend als een ontmoetingsplaats kunnen dienen. Het is ook handig als je elkaar gemakkelijk telefonisch kunt bereiken. Even je sim only vergelijken kan dan geen kwaad. Je zoekt met online een sim only vergelijken een goed gsm-abonnement, zodat je overal in de Efteling bereikbaar bent. Je kunt ook een groepsarrangement bij de Efteling boeken, met bijvoorbeeld koffie en gebak of een lunch of diner.

liefs Marion

Meer informatie

Lente in ons bol! Wat is er allemaal te doen?
Leuke uitjes voor gezinnen zijn er genoeg in Nederland!
De allerleukste strandactiviteiten voor een zomerse dag

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Pricewise.nl.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *