De tijd beweegt maar één kant op

De tijd beweegt maar één kant op #blog4

Tijdens het kijken naar een TV-serie hoorde ik de tekst die ik hier als titel gebruik. De zin intrigeert me en zet me tot nadenken. Ik pak snel mijn mobiel en stel een e-mail op om naar mijzelf te versturen. Zodat ik hem niet zou vergeten.

Blogmateriaal aan de haak geslagen

Nu je dit toch aan het lezen bent kan ik je beter maar iets nuttigs vertellen. Ik vertel je mijn geheim hoe mijn blogs tot stand komen, zodat de tijd die maar één kant op beweegt wel nuttig besteed wordt. Het werkt eigenlijk alle kanten op. In het begin was het voornamelijk om mijn verdriet te uiten en dus door gebeurtenissen. Nu maak ik er ook een mix van. Soms zie ik een mooi plaatje en maak ik daar een foto van en denk: “Oh daar kan ik nog wel een mooi verhaal omheen verzinnen.” In dit geval hoor ik een sterke zin en denk ik weer: “Oh daar kan ik nog wel een mooi verhaal omheen verzinnen.” Daarna hoor ik mijn man op de bank roepen: “Oh ze heeft weer blogmateriaal aan de haak geslagen.”

Als je focus op schrijven ligt, dan zie je op een gegeven moment overal een verhaal in. Zo werkt dat denk ik ook bij fotografen, die kunnen overal een mooi plaatje van schieten. Of kappers die iemand in een winkel zien lopen en dan denken: “Oeh, jouw haar kan ik om toveren tot een prachtig kapsel. Het is maar net waar je mee bezig bent in het leven. En zo schrijf ik al 225 woorden (ik spiek links onderin naar de woordenteller) over één inspirerende zin. Ik wijd uit en maak er een heel epistel van. Hopende dat ik er nog een mooie draai aan kan geven, zodat de boodschap blijft hangen.

lijn groen oudersenzo
De tijd beweegt maar één kant op

Griep

Op dit moment zit ik op de bank op een donderdagochtend om 09:53 (zie ik rechtsonder in het beeld van mijn laptop) en ben ik onderuit gehaald door de griep. Ik zit als een oud dametje onder een gekleurd kleedje, de paracetamol lijkt een beetje zijn werk te doen waar hij voor aangenomen is en kijk ik naar mijn theeglas waar geen druppel thee meer in te vinden is. Ik zie er nu al tegenop om uit mijn warme coconnetje te treden om thee te gaan halen. De laatste anderhalve maand hebben 3 verschillende griepen mij te pakken gehad. En ik wil daar graag een oorzaak van vinden. Is er een relatie tussen de medicatie en mijn verlaagde weerstand? Heeft het te maken met mijn gewicht? Of komt het door het vele treinreizen waar ik van alles meepak?

Naar de huisarts

Ik ben over mijn trots heengestapt en heb een afspraak voor morgen gemaakt bij de huisarts. Zorg goed voor jezelf. De wisselwerking tussen je gezondheid en je psyche is groot.

Morgen gaan we kijken naar de oorzaken. Om ons vervolgens de richten op de toekomst en te denken in oplossingen. Want: “De tijd beweegt maar één kant op”.

Liefs Anita

Extra informatie

Het belang van handen wassen
RS-virus, waar moet je op letten?

Bronvermelding

Tekst: Anita Schokker
© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *