De luizenmoeder, ben jij er ook zo gek op?

De luizenmoeder #blog7

Ik liep een beetje achter. Tenminste, dat bleek afgelopen week toen iedereen het ineens had over ‘de Luizenmoeder’, een nieuwe comedy op NPO3. Ergens had ik wel opgevangen dat dit op tv zou komen, maar van de aankondigingen was mijn hart nog niet meteen sneller gaan kloppen.

Maar goed, als iedereen het erover heeft, wil ik toch graag weten wat ik mis. En zo keken wij, man en ik, dit weekend twee afleveringen van ‘de Luizenmoeder’. En ja, dan komt de onvermijdelijke vraag: ‘Wat vond je ervan?’ Zullen we het sociaal wenselijke of het eerlijke antwoord doen?

Het is het niet

Goed, ik ga voor het eerlijke antwoord. We vonden er beiden geen bal aan! En we hebben het echt geprobeerd. Tijdens de eerste aflevering hebben we elkaar een paar keer aangekeken, maar nog niet geoordeeld. Aan het einde van aflevering 1 besloten we dat we niet meteen wilden afhaken, dus de volgende dag keken we weer een aflevering. Maar nee, het is het niet voor ons. En waarom eigenlijk niet?

Absurd

In het algemeen houden wij best van een comedy. Vaak zijn het Amerikaanse comedy’s, maar dat moet niet al te veel uitmaken, leek mij. Maar helaas voldeed ‘de Luizenmoeder’ (deze twee afleveringen althans) niet aan mijn verwachting van een comedy. Een comedy is om te lachen, dacht ik. Maar veel verder dat wat gegrinnik ben ik helaas niet gekomen. En waar dat aan ligt? Ik weet het nog niet helemaal. Misschien waren de situaties voor mij wat te absurd? Misschien kan ik de humor niet inzien van de pesterijen op de school (ouders onderling en ouders met de leerkracht)?

lijn groen oudersenzo
De luizenmoeder

Breng je kind naar een andere school!

Ergens vind ik het jammer, dat ik het niet grappig vind. Het was best wel leuk geweest, een nieuwe Nederlandse comedy, om samen naar te kijken op zondagavond. Maar behalve licht gegrinnik was het denk ik vooral ergernis die ik voelde. Zijn er echt mensen die zo meteen elkaar omgaan op school? Is dit onze, weliswaar uitvergrootte, realiteit? Dat geloof ik niet. Maar misschien ben ik naïef…

Als andere ouders gaan bepalen wie er op je kind zijn feestje komt, dan ga je daar toch tegenin? En als je kind van de juf niet mag trakteren op haar verjaardag, dan ga je daar toch niet mee akkoord? Mijn eerste gedachte was: breng je kind naar een andere school! Maar ja, dan blijft er natuurlijk geen serie meer over…

Conclusie: wij kijken iets anders de komende zondagavonden. Wat vonden jullie ervan?

Liefs Mirna

Extra informatie

Curling ouders, curling ouderschap, wat betekent dat?

Bronvermelding

Tekst: Mirna Dijkstra

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

2 reacties

  • Tiemke Kruizenga

    Tot nu toe heb ik “de luizenmoeder” nog niet gezien. Of dit nu tijdgebrek is of desinteresse weet ik eigenlijk niet. Ik weet dat de Nederlandse comedy mij vaak heeft teleurgesteld. Met dit in mijn achterhoofd zit het mij niet op de nek als ik er (nog) niet over mee kan praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *