Nieuwe boeken januari 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

Nieuwe boeken januari 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

De eerste maand van het nieuwe jaar zit er alweer bijna op. Op valreep komen we nog even met een selectie nieuwe boeken januari 2022. Kinderboeken en boeken voor volwassenen die deze maand zijn uitgebracht. Leuke boeken voor de kids en leuke boeken voor de paps en/of mams. We zitten nog volop in de winter en al dwarrelt de sneeuw niet naar beneden en vliegen de hagelstenen ons niet om de oren, dicht bij de verwarming is toch wel de fijnste plek op dit moment. En met een kop warme chocolademelk én een leuk boek, maak je dit moment nog veel gezelliger!

Nieuwe boeken januari 2022

Voor de eerste maand van dit jaar heb ik gekozen voor uiteelopende titels. Een leuk voorleesboek voor de kids, een interessant opvoedboek voor de ouders, een musthave voor iedere magiër, een prachtige black journal, een dagboek en een hilarisch kinderboek. Hopelijk zit er iets leuks voor jullie tussen!

Wil je ook je boek besproken op Oudersenzo, dan kun je (of via je uitgeverij) ons altijd een recensie exemplaar toesturen. Wie weet, zit jouw boek er de volgende keer dan ook bij!

lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken januari 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

Superbig is in de war

Superbig is een perfect boekje voor de beginnende lezer. Het vrolijke illustraties, korte zinnen (in tekstballonnen) en een heldenverhaal. Wat wil je nog meer als klein lezertje? Het boek vertelt het grappige verhaal over vriendschap en liefde. Wat zullen de kids smullen van Robbie robot! Want eigenlijk gaat dit boek veel meer over Robbie dan over Superbig. Want met al zijn hulp voor iedereen, is Robbie natuurlijk de echte held!

Omschrijving inhoud

Superbig denkt dat hij een superheld is. Er is alleen een klein probleem: hij kan niet vliegen, niet zwaar tillen en niet snel lopen… Hij heeft geen echte superkrachten! Kan Robbie Robot hem helpen voordat hij heel veel domme dingen doet?

Specificaties Superbig is in de war

TitelSuperbig is in de war
UitgeverijDeltas
ISBN9789044761405
Aantal pagina’s70
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken januari 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

Dagboek voor de lichtwerker

Dit boek is nog leeg, niet helemaal, maar voor het grootste gedeelte. Het is namelijk de bedoeling dat je dit boek zelf gaat vullen. Een dagboek speciaal voor alle lichtwerkers, groot en klein. Met sfeervolle illustraties, inspirerende teksten en heel veel ruimte voor je eigen gedachten en inzichten. Op alle pagina’s vind je een tip, advies of een mooie overdenking, waardoor het uitnodigt om je gedachten toe te vertrouwen aan het papier. Voor jezelf, om later nog eens terug te lezen of voor de mensen om je heen die je hiermee nog beter mogen leren kennen.

Omschrijving inhoud

Lichtwerkers zijn ‘oude zielen’ die anderen graag willen helpen. Dat doen ze door veranderingen en nieuwe overtuigingen in de wereld te brengen die gebaseerd zijn op liefde en niet op angst. Deze bijzondere mensen verlangen naar een leven vol passie en doelen en willen iets betekenen op spiritueel niveau. Als je jezelf herkent in deze beschrijving of je erdoor aangesproken voelt, dan is dit dagboek voor jou bedoeld. Het geeft je niet alleen ruimte om je gedachten en ervaringen op te schrijven, maar bevat ook inspirerende woorden, beelden en oefeningen die je zullen helpen om de lichtwerker te worden die je voorbestemd bent te zijn. Gedrukt op kwaliteitsvol papier om doordrukken te voorkomen.

Specificaties Dagboek voor de lichtwerker

TitelDagboek voor de lichtwerker
UitgeverijDeltas
ISBN9789044762440
Aantal pagina’s192
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken januari 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

Mooie verhalen over dappere prinsessen

Als ouder van een dreumes, peuter of kleuter is het mooiste moment van de dag, de tijd samen voor het slapen gaan. Even een moment van rust, een moment van knuffelen en natuurlijk het moment van een “bedtimestory”. Een kort verhaaltje voor het slapengaan, om de dag mee af te sluiten. Ik vond het altijd een fijn moment, alsof alle hectiek van de dag op dat moment wordt afgeschud en niet meer bestaat. Op dat moment is er alleen je kind en een leuk boek. Mijn zoon is inmiddels (bijna) 18 jaar, en stiekem mis ik dat hoor! “Mooie verhalen over dappere prinsessen” was misschien niet zijn genre geweest, want in dit boek staan alle Disney prinsessen centraal en hij was meer van de ridders en draken…

Omschrijving inhoud

Een bundel vol prachtige verhalen over je favoriete Disney- prinsessen en de Frozen-koninginnen! Ben jij net zo ambitieus als Tiana, zo zelfverzekerd als Jasmine of zo positief als Sneeuwwitje? Duik in de magische wereld van Disney met deze lekker dikke verhalenbundel vol girlpower. Alle Disney-prinsessen, van de vrijgevige Assepoester tot de onbaatzuchtige Mulan, en van de vindingrijke Belle tot de avontuurlijke Vaiana, vormen al generaties lang een bron van inspiratie voor kinderen. Elk prinsessenverhaal in deze collectie is bovendien opgedragen aan een kind met een bijzonder verhaal, dat op zijn of haar eigen manier anderen heeft geïnspireerd of geholpen.

Specificaties Mooie verhalen over dappere prinsessen

TitelMooie verhalen over dappere prinsessen
UitgeverijDisney
ISBN9789047629375
Aantal pagina’s272
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken januari 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

Gelukkig opgroeien

Een oud gezegde is “Een opvoeder is een stakker die in het duister tast”. Bij de geboorte van je zoon of dochter, krijg je geen handleiding cadeau. En er bestaat ook geen universele handleiding. Ieder kind is anders en heeft een eigen aanpak en begeleiding nodig. Dat kan ouders best wel eens onzeker maken. Je wilt tenslotte het allerbeste voor je kind. Soms kan advies van een professional je een beetje op weg helpen, inzicht geven of inspiratie. Dat kan met een workshop, maar ook met een goed boek! Wat het is voor iedereen belangrijk om te mogen zijn en als volledig te worden geaccepteerd. Dat geldt niet alleen voor volwassenen, maar dat begint al vanaf de babytijd…

Omschrijving inhoud

In haar praktijk voor hypnotherapie begeleidt Marieke Verhaak veel kinderen en jongeren die moeite ervaren met alle eisen en verwachtingen die hun worden opgelegd. Ze zijn steeds minder zichzelf en leveren steeds meer stukjes eigenheid in. Zij leven als het ware van buiten naar binnen. De stress die kinderen hierdoor ervaren, kan resulteren in bijvoorbeeld hoofdpijn- en buikpijnklachten, niet lekker in je vel zitten, faalangst of opstandig gedrag.

Dit boek gaat over het bewust begeleiden van kinderen met als doel hen zo oprecht mogelijk in het leven te laten staan. Want alleen leven van binnen naar buiten geeft plezier en voldoening. Wanneer ouders zelf het goede voorbeeld geven, helpen ze daarmee kinderen hun eigenheid te laten behouden. Speciaal voor ouders heeft Marieke een Just Feel Happy-reis ontwikkeld, met handige routekaart. Een waardevol, inspirerend en praktisch boek vol tips en oefeningen ‘Echt present zijn naar jezelf en naar de ander: dat is wat Marieke ons leert in haar boek en in haar praktijk. Dit aangevuld met de bewezen kracht van hypnotherapie voor ons mentale en fysieke welzijn.

Specificaties Gelukkig opgroeien

TitelGelukkig opgroeien
UitgeverijElikser
ISBN9789463653893 
Aantal pagina’s244
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken januari 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

Verbluffende Goocheltrucs

Okay, als je zegt: “Maar dit is helemaal geen boek!” dan heb je daar natuurlijk helemaal gelijk in. Dat is het ook niet, maar… dat maakt deze box natuurlijk niet minder leuk! Want deze verzameling goochelkaarten zou zomaar eens het begin van een carrière kunnen zijn als magiër of goochelaar! Misschien betekenen ze wel een carrièreswitch. De eerste 60 tricks zijn hiermee in de pocket! Nu even goed oefenen met familie, vrienden en bekenden en dan op naar het podium in Las Vegas! Hans Klok, eat your heart out!

Oh… en deze kaarten zijn natuurlijk ook leuk voor de kids… smile.

Omschrijving inhoud

60 originele trucs stap voor stap uitgelegd. Wil je een echte goochelaar worden en je vrienden en familie verrassen met je goochelkunst? Dan zijn deze kaarten echt iets voor jou. Ze bevatten 60 leuke en originele goocheltrucs die elke toeschouwer versteld zullen doen staan. Alle trucs worden stap voor stap en met duidelijke illustraties uitgelegd. Zo leer je gemakkelijk alle goochelgeheimen en ken je met wat oefening al snel de kneepjes van het vak!

Specificaties Verbluffende Goocheltrucs

TitelVerbluffende Goocheltrucs
UitgeverijDeltas
ISBN9789044744989
Aantal pagina’s60 kaarten
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken januari 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

Mijn Black Journal – Gold

Iedereen die mij wat beter kent (of hier de boekbesprekingen al langere tijd volgt) weet dat ik dagelijks bezig ben met mijn Black Journal. Ik gebruik ze voor mijn To-do-lijstjes en in de loop van de dag worden deze versierd met fluoriserende pennen, stiften, stickers, stempels, tekeningen en washi tape. Het zijn de kleine momentjes van ontspanning die mijn To-Do lijstjes opfleuren. De bullet-journals zijn er in allerlei soorten en maten, maar mijn voorkeur gaat absoluut uit naar de Black journals van Musboeken. En wat een beauty is deze gouden versie…! Ik kijk er nu al naar uit om mijn eerste lijstje erin te schrijven.

Omschrijving inhoud

‘Mijn black journals’ zijn kwalitatieve, hardcover notitieboeken met door en door zwart papier met witte dots. Je kunt haast niet om hun opvallende verschijning heen! Op zwarte notitiepagina’s kun je prachtige dingen maken met markers, brushpennen of telpennen in wit, metallic en neon. Op het 140 grams dikke, zwarte papier heb je geen kans op doordruk. De stipjes staan op 5 mm afstand van elkaar, wat ‘Mijn black journal’ uitermate geschikt maakt om in te bulletjournalen.

Specificaties Mijn Black Journal – Gold

TitelMijn Black Journal – Gold
UitgeverijMusboeken
ISBN9789045326610
Aantal pagina’s
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
liefs Marion

Meer informatie

Boeken april 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?
Nieuwe boeken maart 2022
Nieuwe boeken februari 2022

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Nieuwe boeken januari 2022
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *