Hoera je kindje is jarig en wordt één jaar!

Hoera je kindje is jarig en wordt één jaar!Het is feest, groot feest: Je kindje is jarig! En dat moet natuurlijk worden gevierd.

Lang zal hij leven
Lang zal hij leven
Lang zal hij leven in de gloria
In de gloria
In de gloria
Hieperdepiep: HOERA!
Hieperdepiep: HOERA!
Hieperdepiep: HOERAAAAA!

Songteksten van de leukste kinderliedjes
Speelgoed voor de baby van 0 – 1 jaar

Zijn eerste verjaardag

Het is groot feest, je kindje wordt één jaar. Zo’n eerste verjaardag is natuurlijk een mijlpaal in het leven van je kindje. Voor je kindje hoef je nog niet alle toeters en bellen uit de kast te halen. Een vol programma is nu nog te onrustig voor hem. Houd er rekening mee dat hij zijn verjaardag wel eens helemaal niet leuk kan vinden.
Een klein bescheiden feestje, zal hij veel meer waarderen Houd daarom goed rekening met zijn leeftijd. Hij zal ballonnen en slingers prachtig vinden en met een cadeautje erbij, is het al gauw goed.
Een algemene richtlijn voor het aantal genodigden (andere kinderen) is één voor ieder jaar. Het feestje hoeft ook niet zo lang te duren, een uur tot anderhalf uur is voor je peuter lang genoeg. Probeer ook rekening te houden met een eventueel middagdutje. Voor je peuter is daarom de ochtend een prima tijd, dan is hij nog lekker fris.
Een éénjarige peuter snapt nog niet zoveel van jarig zijn, met twee jaar zal hij er misschien al iets meer van snappen maar een driejarige peuter kan zich al verheugen op zijn verjaardag. Als hij dan ’s ochtends de slingers en ballonnen ziet, zal hij door de kamer dansen van plezier.

Om te zorgen dat je kindje zoveel mogelijk van zijn eigen verjaardag kan genieten:

  • Vraag de bezoekers of ze rekening willen houden met het slaap-uurtje van je kind
  • Laat je kindje niet teveel snoepen, het zou jammer zijn wanneer hij misselijk zou worden
  • Laat hem zelf beslissen waarmee hij wil spelen. Als hij het papier mooier vindt dan het cadeau, is het toch ook prima? Het is zijn feestje.
  • Probeer, ondanks zijn verjaardag, zoveel mogelijk zijn eigen ritme aan te houden.
  • Als je de kamer met ballonnen wilt versieren, zorg er dan voor dat ze hoog genoeg hangen. Als je kindje een ballon stuk bijt kan hij misschien een stukje inslikken.
  • Het hoogtepunt van de dag is natuurlijk de verjaardagstaart. Geef hem een lekker stukje en houdt camera gereed en wacht af wat er gaat gebeuren.
  • Geen idee wat je hem moet geven? Laat je door onze andere bezoekers inspireren!

Verjaardagstradities

Leg symbolische voorwerpen voor de jarige op tafel. Bijvoorbeeld een boek als symbool van kennis, een basketbal voor sportiviteit of een penseel voor creativiteit. Het voorwerp dat het kind het eerste pakt zou voorspellend zijn voor zijn toekomst.

Vraag alle gasten iets mee te nemen dat met het afgelopen jaar te maken heeft. Stop alles in een tijdcapsule en geef deze aan het kind wanneer het 16, 18 of 21 wordt.

Laat alle gasten met watervaste inkt hun naam en een verjaardagswens of herinnering op een wit tafelkleed schrijven en bewaar dit voor later.

Meer informatie

Speelgoed voor de baby van 0 – 1 jaar
Feestelijke kinderliedjes
Leuke traktatietips!
Songteksten van de leukste kinderliedjes
Feestdagenkalender 2016
Je baby viert feest!
Trakteren is een feestje

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Kijk ook naar...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *