Zin in zelf gebakken appeltaart?

Zin in zelf gebakken appeltaart?

Er is niks zo lekker als een stuk zelfgebakken appeltaart. Met of zonder slagroom. Nog een beetje warm uit de oven en zo’n heerlijk knapperige achterkant. Daar mag je me ’s nachts best voor wakker maken.

Eenvoudig te maken!

Eigenlijk is zo’n appeltaart best eenvoudig te maken. Okay, je moet er natuurlijk wel een kilo appels voor schillen (dat zijn zo’n 6 appels) maar dan heb je ook eigenlijk het meeste werk wel gehad. Het mixen van het deeg kun je voor een groot deel aan een keukenmachine overlaten. Oven in en wachten maar!

Wat heb je voor deze appeltaart nodig?

1 pak appeltaart mix (of je neemt gewoon zelfrijzend bakmeel)
175 gram roomboter of margarine
1 kilo zachtzure appels
2 à 3 theelepels kaneel
1 ei

Springvorm
Keukenmachine of mixer met deeghaken

lijn groen oudersenzo
Zin in zelf gebakken appeltaart?

Zo maak je de appeltaart!

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
Vet de bakvorm in met boter. Zit de boter in alle hoekjes van de vorm?
Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de appeltaartmix en 2/3 van het losgeklopte ei toe. Niet knoeien hè!
Kneed het geheel met een mixer. Of nog leuker, met de hand tot een samenhangend deeg.
Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de bakvorm.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes net als Klara in de film doet. 7 Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel en rozijnen. Stiekem eentje proeven kan wel!

Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.
Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het overige deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes. Zijn de reepjes allemaal ongeveer even breed?
Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel.
Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei.
Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin. Kijk uit voor je handen, de oven is heet! Elektrische oven: 180 °C, Heteluchtoven: 165 °C, Gasoven: stand 3-4.
Laat de appeltaart ongeveer 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
Smullen maar!

Draai het recept uit met Klare en de gekke koeien! (pdf)

Klara en de gekke koeien

Kun je ook niet wachten tot de lente start op 20 maart? Voor de liefhebbers begint de lente al een weekje eerder wanneer Just Film Distribution op 14 maart Klara en de gekke koeien naar de Nederlandse bioscopen haalt. De avontuurlijke en grappige animatiefilm gaat over het jonge kalfje Klara die een grote ster wil worden. Ze belandt op een boerderij die al snel in gevaar komt, het vrolijke kalfje schiet gelijk te hulp. Kunnen Klara en haar boerderijvrienden de boerderij redden en haar droom om en ster te worden waarmaken? Ga deze lente met Klara mee op avontuur wanneer Klara en de gekke koeien in première gaat in de Nederlandse bioscopen op 14 maart.

Synopsis

Midden in de grote stad woont het jonge kalf Klara die maar één grote droom heeft. Als ze later groter is wil ze een grote ster worden! Op een dag krijgt Klara een langverwachte brief van haar vader. Ze heeft haar vader al jaren niet gezien en ze besluit hem op te zoeken. Zo komt Klara terecht in het echte boerderijleven vol avontuur. Ze maakt allemaal nieuwe vrienden, maar dan komt plotseling de boerderij in gevaar. Om de boerderij te redden uit de handen van een gemene zakenman, moeten Klara en haar vrienden 100 appeltaarten bakken. Alleen de appels van de boerderij blijven maar verdwijnen… Gaat het Klara en haar vrienden lukken om de dader te pakken, haar droom waar te maken én de boerderij te redden?

liefs Marion

Meer informatie

Leuke appelige weetjes Appels zijn veelzijdig en lekker!
Gezond snacken: 6x verantwoord snacken zonder schuldgevoel
Vegetarische lasagne
Verrassende oliebollen

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *