Vandaag leg ik verse rozen neer…

Vandaag leg ik verse rozen neer... #blog61

Vandaag is het 16 jaar geleden dat mijn minimannetje Nick* werd geboren. Hij werd met ruim 28 weken met spoed gehaald. ’s Ochtends had ik nog het idee dat ik voor een gewone controle naar het ziekenhuis ging, ’s avonds was Nick geboren. Veel te vroeg. Twee dagen later hebben we hem moeten laten vliegen…

Soms neemt het leven een grillige wending waardoor je toekomst er ineens volstrekt anders uitziet. Helaas is het niet te voorkomen en zal je moeten (leren) omgaan met wat het is. Natuurlijk heeft bij mij de tijd een hoop pijn afgenomen, maar toch, op dit soort dagen voelt de pijn nog steeds diep en wezenlijk aanwezig. Op dit soort dagen lopen nog steeds mijn tranen ongevraagd over mijn wangen. Echt weg zal het nooit gaan en dat hoeft ook niet.

Al 16 jaar leggen we op deze dag bloemen op zijn graf. De ene keer drie rode rozen, de andere keer drie witte. De eerste jaren plaatsten we ook wel eens een knuffeldier, maar die zijn na een paar jaar van zijn grafje gestolen. Kun je je dat voorstellen, dat iemand vieze, beregende knuffeldieren van het graf van een klein kind steelt? Nick zijn graf was niet de enige, er waren er meerderen leeggeroofd. Ik kon niet eens boos worden, want als je dat soort dingen doet, ben je best wel heel erg ziek. We zijn toen overgestapt op dieren van aardewerk en die staan er nog steeds. Niet veel, gewoon een paar.

Inmiddels ligt kleine Nick* niet meer alleen in het graf. Twee jaar geleden is zijn oma, mijn moeder, erbij gekomen. Ik vond het een mooi idee en mijn vader ook. Nu liggen ze allebei niet alleen.

lijn rozen
Vandaag leg ik verse rozen neer... #blog61
lijn rozen

Vandaag geen slingers, cadeau of taart. Toch vier ik in gedachte zijn 16e geboortedag. Straks ga ik naar het graf om verse rozen neer te leggen en een kaarsje op te steken. Net als de voorgaande 15 jaar. Vanavond eten we met elkaar een taartje, want zijn geboorte mag worden gevierd, al is het met een traan.

In gedachte nog steeds verbonden en in mijn hart altijd dichtbij…

Liefs Marion

Extra informatie

Lees meer blogs van Marion Middendorp
Afscheid en verlies
Hij was een perfect mini-mannetje
Rouwverwerking – Hoe ga je met je verdriet om?
Omgaan met verdriet

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

lijn Oudersenzo
BabyBaby

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *