Trends in rouwdrukwerk

Trends in rouwdrukwerk

Persoonlijke rouwkaarten passen bij een waardevol afscheid. Het is tegenwoordig heel eenvoudig om zelf online rouwkaarten te vinden en aan te passen aan jouw wensen. Maar het is ook mogelijk dat je een eigen ontwerp in gedachten hebt dat past bij jouw dierbare. Dit kun je eenvoudig maken in de online ontwerptool. Samen met jouw familie kun je zo tot een prachtig ontwerp komen dat past bij het karakter van jouw dierbare. Met beelden uit de ruime beeldbank en eigen foto’s en teksten wordt het een persoonlijke rouwkaart. 

Designs

Hoewel je op de website een breed aanbod van rouwkaarten in uiteenlopende stijlen kunt vinden, steekt een aantal populaire kaarten er de laatste jaren bovenuit. Bij rouwkaarten is het opvallend dat natuurthema’s het goed doen. Kaarten met orchideeën, klaprozen, veldbloemen of droogbloemen zijn enorm geliefd. Maar ook fotokaarten zijn populair, denk bijvoorbeeld aan een fotocollage van je dierbare.

Er zijn veel herkenbare natuurfoto’s voor mensen die van de natuur houden. Denk aan collecties gericht op het bos, water en bloemen. Er zijn kaarten met veel verschillende foto’s en afbeeldingen die gekozen kunnen worden. De voorbeeldfoto’s op de kaarten kunnen gemakkelijk vervangen worden door eigen foto’s. Je kunt kiezen voor een standaard ontwerp, maar het is ook goed mogelijk om de kaart geheel naar eigen wens te maken.

lijn groen oudersenzo
Trends in rouwdrukwerk

Bijpassend rouwdrukwerk

Het is mogelijk om de stijl van de rouwkaart door te vertalen naar bijpassend rouwdrukwerk. Je kunt bijvoorbeeld koffietafelkaartjes in de stijl van de kaart maken, om de juiste mensen een uitnodiging te sturen voor een samenzijn na de uitvaart. Op de dag zelf is het passend om condoleancekaartjes neer te leggen voor een persoonlijke boodschap. In veel regio’s is het gebruikelijk om tijdens of na afloop van de dienst gedachteniskaartjes mee te geven. Enkele weken na het afscheid kan in stijl van het andere drukwerk een bedankkaart verstuurd worden. 

Kortom, rouwdrukwerk anno nu is persoonlijk en er zijn vele voorbeelden en mogelijkheden beschikbaar. Je kunt het ingetogen houden of heel uitgesproken, in ieder geval helemaal passend bij jouw dierbare.  

liefs Marion

Meer informatie

Rouwbrief voor je engeltje en inspirerende gedichtjes

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Madeformoments.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *