Opstalverzekering: Een veilig gevoel voor het hele gezin

Opstalverzekering: een veilig gevoel voor het hele gezin

Thuis gebeurt van alles. Je bent er aan het leven, aan het eten, aan het spelen, aan het slapen en nog veel meer. Niet alleen voor jezelf maar zeker ook voor je kinderen wil je natuurlijk een veilige omgeving hebben. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar gelukkig zijn er verschillende dingen die jij kunt doen om jouw huis zo veilig mogelijk te maken. Kinderen proberen namelijk alles te ontdekken. Ook de plekken die ze beter niet kunnen ontdekken, zoals stopcontacten. Met een aantal simpele tips kun jij je huis veilig en kindvriendelijk maken. En voor onvoorziene materiële ongelukjes bestaat er gelukkig een opstalverzekering.

Ruimte

Ruimte is één van de belangrijkste zaken in huis. Hoe minder ruimte, hoe meer kans op een drukke of chaotische omgeving waarin de kans op ongelukjes groter is. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er overal voldoende loopruimte is en dat er niet over snoeren en draden door de kamer verspreid liggen. Je wil natuurlijk niet dat je kind, of jezelf, onderuit gaat door bijvoorbeeld een rondzwervende kabel. Daarnaast is ook de ruimte op de trap belangrijk. Houd de trap altijd vrij van spullen en rommel, zodat iedereen op een veilige manier de trap op en af kan lopen.

Scherm gevaarlijke spullen af

Kinderen gaan graag op ontdekkingsjacht. Zeker wanneer ze kunnen kruipen of lopen is geen plekje in huis meer onbereikbaar voor ze. Als ouder kun je hier op inspelen door de gevaarlijke spullen goed af te schermen voor ze. Zo kun je stopcontacten afdekken met speciale afdekplaatjes, waardoor kinderen hun vingers niet in het stopcontact kunnen steken. Ook worden schoonmaakmiddelen als spullen gezien die je liever niet bij kinderen in de buurt houdt. Bij dergelijke spullen wordt geadviseerd om ze op hoogte te bewaren, zodat kinderen er in geen geval bij kunnen.

lijn groen oudersenzo
Opstalverzekering: een veilig gevoel voor het hele gezin
Opstalverzekering: een veilig gevoel voor het hele gezin

Veilig buiten spelen

In de zomer is het natuurlijk ook heerlijk om met je kind buiten te spelen. Ook de de tuin tijdens het spelen is veiligheid erg belangrijk. Zorg ervoor dat je tuin altijd omringd is door een heg of hek, en dat er een poort naar buiten is die niet zomaar open kan. In veel tuinen in Nederland is ook een vijver te vinden. Voor een nieuwsgierig kind natuurlijk heel interessant, maar zorg voor een goede omheining zodat het kind niet te dicht bij het water komt. Probeer in je tuin ook scherpe randen en punten te voorkomen, want een spelend kind kan hier zomaar tegenaan vallen of lopen.

Je kind zou ook zomaar schade kunnen maken tijdens het enthousiast spelen in huis of in de tuin. Tijdens het spelen met je kind kan er van alles gebeuren, ondanks dat je je goed hebt voorbereid, wat schade veroorzaakt. Gelukkig kun je dan vaak beroep doen op je opstalverzekering. Je kunt online je opstalverzekering vergelijken om voor jou de beste dekking te vinden. Ook bij ruitschade die kan ontstaan, ben je vaak goed verzekerd.

liefs Marion

Meer informatie

Een tweede auto verzekeren. Maar wat is de juiste verzekering?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *