Welke kosten komen er kijken bij het inrichten van de babykamer?

Welke kosten komen er kijken bij het inrichten van de babykamer?

Op het moment dat je in blijde verwachting bent, doe je er natuurlijk alles aan om met een goede basis te starten. Het inrichten van de babykamer is daar een erg goed voorbeeld van. Want naast dat het fijn is om de babykamer ruim voor de bevalling klaar te hebben, is het natuurlijk ook enorm leuk om daarmee aan de slag te gaan. Maar wat voor soort kosten kun je zoal verwachten als je start aan het inrichten van de babykamer? We hebben de belangrijkste kostenposten voor je op een rijtje gezet in dit artikel.

1. Grote investeringen, zoals het meubilair

Het begint natuurlijk met de grootste investeringen. Kwalitatief goed meubilair is enorm belangrijk op het moment dat je de babykamer in gaat richten. Je schommelt bijvoorbeeld net even wat fijner op een schommelstoel, je kleintje valt beter in slaap op een goed matras en het verschonen gaat net even wat makkelijker op een fijne commode. Zowel in de winkel als tweedehands is er gelukkig meer dan genoeg aanbod. Zo is er dus ook voor ieder stijl en voor iederes maak voldoend aanbod.

2. Accessoires, zoals verlichting en boekjes

Als je eenmaal de basis uit hebt gezocht, is het tijd om aan de accessoires te denken. Heb je bijvoorbeeld de wens om een behang op de muur terug te laten komen? Heb je al nagedacht aan de verlichting in de kamer? En richt je de babykamer maar al te graag in met leuke boekjes? Boekjes die je op een latere leeftijd voor kunt gaan lezen? Je kunt op het gebied van de accessoires zo uitgebreid uit gaan pakken als je zelf maar wenst. En dat is wel altijd zo handig om te weten.

lijn groen oudersenzo
Welke kosten komen er kijken bij het inrichten van de babykamer?

3. Verzorging voor je kleintje

Een andere erg belangrijke investering, zijn de producten op het gebied van de verzorging voor je kleintje. Je kunt hierbij denken aan pampers, billendoekjes, een nagelschaartje en shampoo voor baby’s. Door deze basis ruim op tijd in te kopen, hoef je hier op het einde van de zwangerschap niet meer over na te denken. En dat is natuurlijk wel zo fijn. Tip! Organiseer je een babyshower of wordt dit voor jou geregeld, zorg er dan voor dat deze spullen op je verlanglijst komen te staan. Door het kleine prijsje zijn deze producten namelijk ook erg bijzonder geschikt om cadeau te geven.

liefs Marion

Meer informatie

Volgens deze ouders zijn dit de meest nutteloze babyuitzet items
Zwanger van de eerste, welke spullen heb je nodig?
Babykosten: Dit kost (ongeveer) een geboorte

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *