Speciale Kinderjury Boekenbus reist door hele land

De Kinderjury Stemweken zijn gestart en dat betekent dat alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar weer kunnen stemmen op hun favoriete boek van het afgelopen jaar. Er kan tot en met maandag 24 april worden gestemd op alle kinderboeken uit 2022 via de digitale stembus op kinderjury.nl, op de websites van de merken van DPG Media of via stembussen op school, in de bibliotheek en in de boekhandel.

Verschillende scholen

Dit jaar rijdt er tijdens de Stemweken een Kinderjury Boekenbus langs verschillende scholen in Nederland. Vandaag startte de tour van de speciale Boekenbus. Klassen kunnen bij de Kinderjury Boekenbus aan de slag met activiteiten rondom boeken, zoals ren-je-rot met boekenvragen, kijkdozen over de mooiste verhalen en een silent disco met voorleesfragmenten. Zo kunnen kinderen beslissen wat hun favoriete boek is én direct in de Kinderjury Boekenbus hun stem uitbrengen.

Jonge lezers motiveren

De Kinderjury Boekenbus is een initiatief van DPG Media. Het mediabedrijf is partner van de Kinderjury en inspireert via haar titels kinderen en hun (groot)ouders om (samen) te lezen en motiveert jonge lezers om te stemmen op hun favoriete boek. Dit doen ze door hieraan zichtbaarheid te geven in titels zoals Tina, Donald Duck, Kidsweek, Libelle en AD en de regionale nieuwstitels.

lijn groen oudersenzo
Speciale Kinderjury Boekenbus reist door hele land

Nieuwe stemprocedure

Op 10 mei wordt de Top 3 bekend gemaakt van beide leeftijdscategorieën, 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Er volgt dan voor eerst een tweede stemronde waarbij alle kinderen opnieuw kunnen stemmen op één van de genomineerde boeken. Op 17 mei is de uitreiking waarbij de twee winnaars van de Kinderjury 2023 bekend worden gemaakt. Deze bekendmaking is live te volgen via kidsweek.nl/kinderjury.

Kinderjury Tiplijsten

Er kan op alle kinderboeken van 2022 worden gestemd. De speciaal opgestelde Tiplijsten met 25 boeken per leeftijdscategorie, één Tiplijst voor de leeftijd 6 t/m 9 jaar en één Tiplijst voor 10 t/m 12 jaar, kunnen kinderen helpen bij het kiezen van hun favoriete boek.

De Kinderjury, dat ben jij!

Alle kinderen in Nederland van 6 t/m 12 jaar vormen samen de Kinderjury en bepalen met elkaar welke boeken de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken in ontvangst mag nemen. De Kinderjury is de enige prijs voor kinderboeken helemaal door kinderen zelf bepaald, en wordt sinds 1988 jaarlijks uitgereikt in twee categorieën, 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar.

Vorig jaar wonnen Rutger Vink & Thomas van Grinsven met De Magische Halsband de Kinderjury in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar en Kevin Hassing met Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken in de categorie 10 t/m 12 jaar.

liefs Marion

Meer informatie

Wat maakt een tijdschrift leuk voor kinderen?
Hoe maak je voorlezen nog leuker?! Met deze tips!
Heeft je kind moeite met leren lezen? Zo kun je helpen!

Bronvermelding

© Foto: Erik van ’t Woud (via CPNB)

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *