Kinderen voor Kinderen-proeverij bij Beeld en Geluid

Kinderen voor kinderen proeverij bij Beeld en Geluid

Kinderen voor Kinderen, het koor van BNN/VARA wat bijna iedereen in Nederland wel kent, bestaat 40 jaar. Beeld en Geluid, hét TV- en Radiomuseum op het Mediapark in Hilversum, staat uitgebreid stil bij dit jubileum. Tot en met 1 maart kun je op een interactieve wijze dit feest meevieren. Voor Oudersenzo mocht ik aanwezig zijn bij de Kinderen voor Kinderen-Proeverij, de aftrap van een heleboel leuke activiteiten.

Songtekst Kinderen voor Kinderen

Proeverij

Na een gezellige en goed verzorgde inloop, startte de proeverij met een quiz onder leiding van niemand minder dan presentator Ridder van Kooten. De kennis van de kids, maar ook van de ouders werd grondig getest en er werd al een beetje meegezongen. De stembanden werden vast goed getraind voor de sing-a-long die daarna volgde. Een aantal hits, die ook voor mij en de mede-ouders herkenbaar waren, zorgden voor een goede portie jeugdsentiment.
Na het luidkeels meezingen was het tijd voor wat lichaamsbeweging. Met behulp van een aantal leden van Kinderen voor Kinderen, kregen we van een dansdocent van het koor een heuse dansworkshop. Zelfs de danspasjes van het nieuwe nummer wat nog in de maak is, werden top secret met ons gedeeld. De kids glommen van trots dat zij dit dansje na de workshop al kenden.

Als afsluiter volgende een Meet&Greet met een aantal koorleden. Iedereen kon hen de hemd van het lijf vragen. We zijn helemaal op de hoogte hoe een repetitiedag eruit ziet en hoe de audities gaan. Als kers op de taart mochten alle kinderen met de vier koorleden van de Meet&Greet op de foto, iets wat een hoop blije snoetjes opleverde.

lijn groen oudersenzo
Kinderen voor kinderen proeverij bij Beeld en Geluid

Andere KvK-activiteiten bij Beeld en Geluid

In Beeld en Geluid is ook een KvK-parcours te vinden. Hier kun je zingen, dansen, een quiz doen en zelf een onderwerp bedenken voor een nieuw KvK-lied. Als je het hele parcours hebt afgelegd, ben je een waar KvK-talent!

Efteling Kids Radio is ook aanwezig in Beeld en Geluid. Je kunt hier een kijkje nemen en zelf voor radio-dj spelen. Als je je favoriete liedje aanvraagt, kun je ook nog eens kans maken op kaartjes voor De Efteling!

Op het TopPop-podium in de POPstudio kun je meedansen en zingen met de grootste hits van de zingende kids. Er is genoeg plek om je door veel bezoekers te laten bewonderen, zodat jij de grootste ster bent!

lijn groen oudersenzo
Kinderen voor kinderen proeverij bij Beeld en Geluid

Meivakantie!

Dit event is tot en met 1 maart te bezoeken. Voor de workshops en Sing-a-long kun je vooraf een ticket kopen. Gaat het je niet lukken om voor 1 maart Beeld en Geluid te bezoeken? Niet getreurd! In de meivakantie ben je zeker ook welkom!

Liefs Eke

Meer informatie

Songtekst KvK

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Eke Brouwer

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *