Kinderen en autoverzekering, hoe kun je dat het beste regelen?

Kinderen en autoverzekering, hoe kun je dat het beste regelen?

Toen ik nog zwanger was van Rocco hadden wij een sportieve auto met open dak. Groot genoeg voor twee, maar slechts met twee deuren en nauwelijks een achterbank. Hoe leuk de auto ook was. Hij was te klein voor drie personen en dus ongeschikt voor gezinsuitbreiding. Tijdens mijn zwangerschap werd de auto verkocht en kwam er een degelijke gezinsauto. Zo eentje met vier deuren en een flinke kofferbak.
Misschien zag hij er iets minder sportief uit, maar handig was hij wel. Ik hoefde me niet meer in allerlei bochten te wringen om Rocco in zijn zitje te krijgen. En die enorme kofferbak bleek tijdens vakanties ook geen overbodige luxe te zijn. Met een kind erbij lijkt iedere vakantie op een kleine volksverhuizing.

Inzittendenverzekering

Extra passagiers in de auto. Een goed moment om te kijken of je autoverzekering nog de dingen dekt die belangrijk zijn. Zo kan je bijvoorbeeld een inzittenden verzekering overwegen. Als eerste natuurlijk voor je partner, maar ook voor de kids. En wat dacht je van al die vriendjes die ongetwijfeld ook door jou vervoerd gaan worden! Misschien niet het eerste waaraan je denkt zolang je kindje nog een baby hebt, maar die tijd komt sneller dan je denkt. Het kan maar beter direct goed geregeld zijn. Want ook al rij jij altijd heel voorzichtig en correct, die medeweggebruiker is misschien iets roekelozer. Dan is het fijn dat de verzekering in ieder geval goed geregeld is.
Nog op zoek naar een goede autoverzekering?

lijn groen oudersenzo
Kinderen en autoverzekering, hoe kun je dat het beste regelen?

Autostoeltjes

Als je dan een goede auto en een goede verzekering hebt, is het ook belangrijk een goed autostoeltje te kopen. Het aanbod hierin is gigantisch en ik kan me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Misschien kan deze test van de consumentenbond je helpen. Zij hebben diverse autostoeltjes voor je uitgetest. Zij testen sowieso ieder half jaar de nieuwste autostoeltjes op de bescherming bij een botsing en gebruiksgemak. Een site om dus goed in de gaten te houden. Het autostoeltje moet immers regelmatig vervangen worden om voldoende bescherming en comfort te bieden aan je groeiende kindje.

Hopelijk heb je iets aan deze informatie. Wil je meer weten over de aanschaf van autostoeltjes? Dan verwijs ik je graag naar onze reportage ’Autostoeltjes, daar kun je veilig mee thuiskomen’.. Zijn jullie toevallig van plan een tweede auto te kopen? Dan kun je hier lezen waar je allemaal op moet letten!

Ik wens jullie in ieder geval heel veel veilige kilometers!

liefs Marion

Meer informatie

Tips voor een lange autorit
Je eerste auto kopen: hier let je op
Autostoeltjes: daar kun je veilig mee thuis komen

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto’s: 123rf.com

Deze reportage is tot stand gekomen middels een samenwerkingsverband.

lijn-groen-oudersenzo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.