Kinderboekenweek 2020 blikt terug in de tijd

Kinderboekenweek 2020 blikt terug in de tijd!

We leven in een roerige tijd, met allerlei ontwikkelingen die beperkende maatregelen oproepen. Ons gaan en staan wordt beperkt en we hebben nog geen idee wat ons nog meer te wachten staat. Veel mensen leven in angst door onwetendheid of zijn bang om ziek te worden. Veel events zijn afgeblazen maar gelukkig zijn er ook events die gewoon door kunnen gaan, zoals de kinderboekenweek. Op 30 september is de kinderboekenweek 2020 weer van start gegaan en deze duurt tot zondag 11 oktober.

Kinderboekenweek 2020 in het thema “En toen”

Dit jaar staat de kinderboekenweek in het teken van “En toen?” Met dit thema gaan we terug in de tijd. Hoe spannend en avontuurlijk is dat! Dit thema biedt ruimte aan zoveel avontuurlijke boeken, dat kinderen ongetwijfeld hun fantasierijke en leergierige hart kunnen ophalen. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Gezien de huidige ontwikkelingen, misschien wel belangrijker dan ooit.

Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Kinderboekenweekgeschenk

Dit jaar is het kinderboekengeschenk geschreven door Arend van Dam. Het boek heeft de titel gekregen: “De diamant van Banjarmasin”. Je krijgt dit geschenk bij je boekhandelaar of online via Bol.com bij een aankoop van minimaal 12,50 euro aan kinderboeken!

lijn groen oudersenzo
Kinderboekenweek 2020 blikt terug in de tijd!

Prentenboek van de kinderboekenweek

De maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2020 is Mylo Freeman. U kunt haar kennen van haar boeken over het donkere prinsesje Arabella. Het prentenboek is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek te koop voor 7,25 euro.

Kinderboek in de spotlight!

Dit actieboek is vanwege de Kinderboekenweek uitsluitend te bestellen via de plaatselijke boekhandel of de online boekenwinkel Bol.com.

Maffe Meester Daan duikt in de verleden tijd
De school van maffe meester Daan bestaat 100 jaar. Voor meester Daan en zijn klas een goed moment om enthousiast in het verleden te duiken. Ze gaan op jacht naar bodemschatten uit de Romeinse tijd, proberen een Romeins huis te bouwen en beginnen zelfs een echt restaurant uit vroeger tijden. Maar natuurlijk gaat er weer van alles mis, tot groot ongenoegen van de directeur en de iebeejer…

Maffe meester Daan duikt in de verleden tijd is het derde deel van een humoristische serie over avonturen op school. Achter in het boek zijn per hoofdstuk gespreksvragen opgenomen om te gebruiken bij het voorlezen in de klas. De boeken zijn ook los van elkaar te lezen.

9789085434474 | AVI-E5 | 9-12 jaar

Het lied van de kinderboekenweek: En toen?

Ook dit jaar heeft Kinderen voor Kinderen weer speciaal voor de kinderboekenweek, aansluitend op het thema, een lied gemaakt. Ze zingen over geschiedenis – van Cleopatra en Van Gogh tot Albert Einstein – en over… jou! Wat ga jij doen om geschiedenis te maken?

Tekst: Tosca Menten | Muziek en productie: Tjeerd P. Oosterhuis 

liefs Marion

Meer informatie

Nationale voorleesdagen 2019
Kinderboekenweek 2018 – Hoe wordt dit jaar de kinderboekenweek gevierd?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *