Hulp met opvoeden, gebruik deze opvoed apps!

Opgroeiende kinderen heeft heel veel leuke kanten. Maar het opvoeden kan ook moeilijkheden met zich meebrengen. Welke ouder kent die momenten niet, dat je even met je handen in het haar zit of niet goed weet hoe om te gaan met bepaalde situaties? Natuurlijk is er geen handleiding over hoe opvoeden moet en ieder kind is anders. Maar er zijn hulpmiddelen die jou kunnen helpen in het opvoedproces van je kinderen. Naast dat er veel boeken en websites zijn over dit onderwerp komen er ook steeds meer apps voor je smartphone op de markt. Apps die je tips en handvaten geven en inzicht bieden over de opvoeding van je kind. Wij geven je een top 3 van handige opvoed apps.

Hulp met opvoeden

Oppassen

Wil je een avondje uit? Dan moet er natuurlijk oppas geregeld worden. Met de oppas app is dit een eenvoudig klusje. Via deze app kunnen ouders en gastouders in de buurt met elkaar in contact komen. Maak een account aan, plaats een oproep en de app regelt het voor je. Kom met andere mensen in gesprek en maak een afspraak. Je oppas is zo geregeld.

Oei, ik groei!

De Oei, ik groei! app geeft je informatie over de mentale ontwikkeling van je kind. Het geeft je inzicht in de fases die je kind doormaakt, waardoor je hem of haar beter leert begrijpen. Daarnaast geeft de app je tips en voorbeelden over wat je kan doen om je kind te helpen bij iedere ontwikkeling.

EHBO Rode Kruis

Iedere ouder krijgt in de opvoeding hoe dan ook te maken met een kind dat gevallen is, met zijn vingers tussen de deur komt of misschien wel erger, brandwonden oploopt of zelfs bewusteloos raakt. Maar wat moet je nou eigenlijk doen in deze situaties? De EHBO Rode Kruis app vertelt het je precies. Met handige tips en filmpjes weet jij voor ieder ongeval hoe je het beste kunt handelen in het belang van je kind.

Top 10 handige opvoed apps

Wil je meer apps met tips over opvoeden en de ingewikkelde situaties die daarbij horen? Lees hier een top 10 van handige apps die helpen bij het opvoeden van je kind. Een steuntje in de rug is natuurlijk altijd fijn bij een complex iets als de opvoeding van je kind. Doe er je voordeel mee!

liefs Marion

Extra informatie

7x Handige apps voor jonge ouders
Over pamperen, curling, moedermaffia en overdaad
Ouderschap en opvoeding – Welke vormen zijn er?

Bronvermelding

Stockfoto’s: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *