Dit zijn de leukste uitstapjes tijdens de herfst

Helaas kunnen we al concluderen dat de zomer echt wel voorbij is. En ondanks dat het regenachtig kan zijn, heeft de herfst ook heel veel mooie kanten. Zo zijn de kleuren van de bladeren prachtig, kunnen er weer leuke kunstwerken gemaakt worden met kastanjes en mag er weer erwtensoep gegeten worden! Ook zijn er genoeg dingen te ondernemen tijdens de herfstdagen. Ik heb een aantal uitstapjes opgesomd die samen met het gezin erg leuk zijn om te ondernemen.

BungalowSpecials - De leukste uitstapjes tijdens de herfst

Wandelen in het bos

Hij is vrij voor de hand liggend, maar toch zijn er veel mensen die vergeten dat ons land prachtige bossen heeft waar gewandeld kan worden. Kinderen kunnen lekker rondrennen terwijl je van de frisse buitenlucht geniet. Daarnaast ligt het bos helemaal vol met leuke knutselmaterialen, zodat er de volgende dag geknutseld kan worden. Twee vliegen in één klap!

Dagje waterpret

Wanneer het regent buiten en je toch een leuke dag wil beleven, kun je lekker gaan zwemmen. En dan niet in een gewoon zwembad, maar in een subtropisch zwembad met waterglijbanen, een golvenbad, bubbelbad, etc. De kinderen vermaken zich de hele dag! Er zijn ook veel bungalowparken met een subtropisch zwembad. Vaak zit er dan ook nog een speelhal bij of andere kindvriendelijke faciliteiten. Ideaal voor een weekendje weg in de herfst. Dit soort bungalowparken in Nederland vind je onder andere bij BungalowSpecials.

Lichtjesparade in Slagharen

Vanaf 5 oktober begint het jaarlijkse evenement Miracle of Lights weer in Attractiepark Slagharen. Zodra het donker wordt, worden de attracties verlicht met honderden lichtjes en begint de lichtparade. De parade van verlichte voertuigen wordt begeleid door muziek en eindigt op het centrale plein van het park met lasers, projecties, vuurwerk en artiesten. De lichtparade vindt elke avond plaats van 5 oktober t/m 7 januari. Genoeg tijd om er een keer heen te gaan dus!

Museum in de Herfstvakantie

Veel musea die speciaal ingericht zijn voor kinderen hebben tijdens de herfstvakantie speciale tentoonstellingen of extra activiteiten. Een leuke website waar je de dichtstbijzijnde musea voor kunt vinden, is Museum Kids. Hier kun je ook zien of er iets speciaals gaande is in het museum in de tijd dat jij het wil bezoeken. Ideaal voor een leerzaam uitje tijdens de herfst!

Spelletjes doen bij de openhaard

Voor wie geen zin heeft om eropuit te trekken, maar lekker warm thuis wil blijven met een kop warme chocolademelk, zijn er natuurlijk de ouderwetse bordspelletjes. Daag elkaar uit en speel de favoriete spelletjes van vroeger. Maak het gezellig door lekker eten in huis te halen en sluit de dag af met een leuke filmavond!

liefs Marion

Meer informatie

De allerlekkerste en meest bijzondere chocolademelk maak je gewoon zelf

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com
Deze tekst is tot stand gekomen in samenwerking met BungalowSpecials

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *