De beste momenten van het jaar voor speelgoed met korting

Een kinderverjaardag, sinterklaas of kerst.. er zijn genoeg momenten waarop je de kids kunt verrassen met leuk speelgoed. De prijzen voor speelgoed variëren enorm en je wilt natuurlijk het liefst niet het volle pond betalen. Gelukkig bieden veel winkels en webshops op meerdere momenten in het jaar speelgoed met korting aan. En zeg nu zelf, wie houdt er nu niet van korting? Maar wat zijn nu de beste momenten van het jaar om speelgoed met korting te kopen? Lees snel verder en je weet het!

De beste momenten van het jaar voor speelgoed met korting

Black Friday

Het meest bekende kortingsfestijn is toch wel Black Friday, dat jaarlijks plaatsvindt op de vierde vrijdag in november, dag na Thanksgiving Day. Veel speelgoedwinkels, warenhuizen en webshops bieden speelgoed met korting aan op deze dag. Vaak flinke kortingen. De ideale periode om speelgoed in te kopen voor de feestdagen aan het einde van het jaar.

Cyber Monday

Cyber Monday is de maandag na Black Friday. Vaak worden de Black Friday aanbiedingen het gehele weekend doorgetrokken tot en met Cyber Monday. Cyber Monday wordt ook wel de officiële start van het online shopping seizoen genoemd. Er zijn webwinkels die op Cyber Monday zelfs nog extra kortingen geven of speciale deals voor deze dag in petto hebben.

Rond de feestdagen

Winkels en webshops maken bijna altijd wel gebruik van de feestdagen als momenten om producten met korting aan te bieden. En dat geldt ook voor speelgoed. Denk daarbij aan feestdagen zoals Valentijnsdag, Moederdag, Vaderdag, Halloween, Pasen en natuurlijk Sinterklaas en kerst. Er zijn websites met een handig overzicht van alle feestdagen. Goed om in de gaten te houden voor interessante aanbiedingen rond die periode.  

Voorjaars- en najaarsuitverkoop

In het voor- en najaar is er altijd een moment waarop winkels en webshops gaan stunten met aanbiedingen om zo plaats te maken voor de nieuwe collectie: de voorjaars- en najaarsuitverkoop. En dat geldt ook voor kortingen op speelgoed. In Nederland zijn daar geen vaste periodes voor vastgelegd, maar in België wel: de solden. De data voor deze periodes met flinke kortingen in België zijn als volgt:

  • Zomersolden: 1 juli tot 31 juli (tenzij 1 juli op een zondag valt, dan start de solden op 30 juni)
  • Wintersolden: 3 januari tot 31 januari (tenzij 3 januari op een zondag valt, dan start de solden op 2 januari) 

Tip: koop tweedehands speelgoed

Nog een tip als je speelgoed met korting wilt kopen: koop tweedehands speelgoed. Op die manier profiteer je niet alleen van speelgoed met korting, maar ben je ook nog eens duurzaam bezig. Speelgoed met korting is te vinden via bijvoorbeeld Marktplaats, Facebook Marketplace en in de vele kringloopwinkels.

Zo weet je in ieder geval wanneer en hoe je het beste speelgoed met korting kunt kopen. Let er wel op dat goedkoop geen duurkoop wordt. En het is altijd verstandig om prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Maak een wensenlijstje en zet de prijzen van verschillende aanbieders op een rij. Zo kom je er uiteindelijk achter wat de meest voordelige optie is en scoor je makkelijk de beste deals voor speelgoed. Jij blij, kind blij!

liefs Marion

Meer informatie

Educatief speelgoed en activiteiten (met concrete voorbeelden)
Hoe helpt speelgoed bij de ontwikkeling van je kind?
Waarom kinderen dingen kapotmaken? Slopen is spelen!
Sensory Play ontdekken: De magie van zintuiglijke ervaringen
Ontdek hoe speelgoed de ontwikkeling van je kind stimuleert

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *