Kindje op komst? Doe de verzekeringscheck

Hoera een baby! De babykamer, kraamzorg, geboortekaartjes… er moet heel wat georganiseerd worden met een kleintje op komst. De lijst met regeldingen lijkt eindeloos en dan zetten we nog een extra to-do erbij: de verzekeringen. Niet het leukste klusje als je op je roze of blauwe wolk wil zitten. Wel belangrijk, want zijn jouw verzekeringen babyproof? Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken tijdens de zwangerschap, vink je onze snelle checklijst af.

Met een kleintje erbij verandert er veel in je huishouden. Jullie nieuwe gezinslid wordt de belangrijkste toevoeging in je leven en daar wil je uiteraard goed voor zorgen. Dat heeft ook gevolgen voor je verzekeringen. Maak even tijd voor een rondje langs je verzekeringen en bekijk wat er nodig is. Vergelijken tussen verzekeraars kan daarbij handig zijn. Een nieuw gezinslid is al duur genoeg, dus waarom niet besparen op minder leuke zaken zoals je verzekering?

1. Zorgverzekering

Binnen vier maanden na de geboorte moet je kleintje zijn bijgeschreven op je zorgverzekering. Schrijf je kindje in op de zorgverzekering van de ouder met de meest uitgebreide aanvullende dekking. Je kind lift automatisch mee op alle (aanvullende) verzekeringen. Het afsluiten van een eigen zorgverzekering voor de baby is niet nodig. De zorgverzekering in Nederland is gratis voor een kind tot 18 jaar en er is geen eigen risico.

lijn groen oudersenzo
Kindje op komst? Doe de verzekeringscheck

2. Autoverzekering

Natuurlijk ga je er straks lekker op uit met je baby. Bijvoorbeeld met de auto. Je pasgeboren kind hoef je niet bij te schrijven op de autoverzekering. Maar het is misschien wel een geruststellend idee als alle inzittenden en de bagage goed verzekerd zijn? Hiervoor kun je een aanvullende inzittendenverzekering afsluiten. Daarmee zijn ook je medepassagiers volledig verzekerd bij letselschade of schade aan bagage of kleding.

3. Inboedelverzekering

Om te zorgen dat je niet onderverzekerd bent, is een check bij je inboedelverzekering ook de moeite waard. Want je hebt het vast al door: met de komst van de baby, komt er ook een vrachtlading aan nieuwe spullen je huis in. Babybedje, kinderwagen, nieuwe videocamera. De waarde van je inboedel stijgt daarmee.

4. Aansprakelijkheidsverzekering

Als je kind de wereld gaat ontdekken, gaat er ook wel eens wat mis. Een voetbal door de ruit, een kras op de auto van de buurman, een ongelukje is zo gebeurd. Laat je kind daarom bijschrijven op je aansprakelijkheidsverzekering, zodat het hele gezin verzekerd is als er iets gebeurt.

5. En dan… de hypotheek

Misschien niet je eerste prioriteit als je baby net geboren is, maar een toekomstbestendig huis is wel zo handig. Blijven jullie met z’n drietjes of zijn er plannen voor een groot gezin? Dat wordt verbouwen, of misschien wel verhuizen. Een hypotheek check voor de mogelijkheden is nooit weg.

Op de site van Independer vergelijk je gemakkelijk verschillende verzekeringen. Michel Ypma, expert woonverzekeringen bij Independer: “Overstappen naar een andere verzekeraar bespaart je misschien ook nog wat euro’s. Geld dat je kunt besteden aan je gezin. Want zeg nou zelf: je wil toch zorgeloos kunnen genieten met je kleintje?” Bekijk welke verzekering bij jouw gezinssituatie past en wijzig zo nodig je gegevens met de komst van de nieuwe wereldburger.

liefs Marion

Meer informatie

Hoe kun je de juiste aansprakelijkheidsverzekering kiezen voor jouw gezin?
Jouw auto verzekeren: zorg voor de beste keuze
Start 2023 met een nieuwe zorgverzekering!
Huisdierenverzekering: Alles wat je moet weten

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Independer.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *