Hoe kun je de juiste aansprakelijkheidsverzekering kiezen voor jouw gezin?

Er zijn een aantal verzekeringen die gewenst, al dan niet vereist, zijn bij jou in het huishouden om veilig te kunnen leven. De aansprakelijkheidsverzekering is daar een erg goed voorbeeld van. Op het moment dat je schade veroorzaakt, dan kunnen de kosten al erg snel oplopen. Redenen genoeg dus om dit meteen af te sluiten op het moment dat je gaat verhuizen. Kies daarom altijd voor een aansprakelijkheidsverzekering Allianz Direct. Je leest er meer over in dit artikel.

Wanneer is er sprake van schade die je kunt verhalen op de verzekering?

Er zijn verschillende soorten situaties die in huis kunnen voorkomen, wanneer het mogelijk is om schade te verhalen op de verzekering. De schade is veroorzaakt door de kids, door jou, door je partner of door je huisdier. Maar het kan ook door externe omstandigheden veroorzaakt zijn, zoals door vallende dakpannen vanwege een harde wind. Ook kun je denken aan een bijbaantje of stage van de kids, bij onbetaald vrijwilligerswerk of tijdens het oppassen of logeren. Het zijn dus allen voorbeelden van situaties die in het dagelijkse leven kunnen voorkomen en waarbij een ongeluk in een klein hoekje zit.

lijn groen oudersenzo
Hoe kun je de juiste aansprakelijkheidsverzekering kiezen voor jouw gezin?

Houd altijd rekening met een maximum dat kan worden verhaald

Let er wel altijd op dat jouw eigen aansprakelijkheidsverzekering verbonden is aan een maximumbedrag dat kan worden verhaald. Gaat het om een situatie tijdens een vriendendienst? Dan gaat het om een bedrag tot €15.000,-. En gaat het om geleende spullen waar schade aan is gericht? Dan gaat het ook om een bedrag tot €15.000,-. Wel zo goed om te weten, want hierdoor kom je dus ook niet voor gekke verrassingen te staan op het moment dat er sprake is van schade aan je spullen.

Laat je altijd erg goed adviseren, voordat je de verzekering af gaat sluiten

Het afsluiten van een verzekering doe je natuurlijk niet iedere dag. Op het moment dat je dit doet, dan wil je zeker zijn van optimale begeleiding en natuurlijk de beste prijs. Kies er daarom altijd voor om even contact met de verzekeraar op te nemen. Je ontvangt hierdoor alle nodige informatie over deze verzekering, zodat je op de hoogte bent van alle ins en outs. Het afsluiten van een verzekering doe je eenvoudig en snel online, zodat je dit snel hebt geregeld én snel bent verzekerd. Dat is natuurlijk het belangrijkste van alles.

liefs Marion

Meer informatie

Jouw auto verzekeren: zorg voor de beste keuze
Start 2023 met een nieuwe zorgverzekering!
Huisdierenverzekering: Alles wat je moet weten

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *