Je puber op kamers, wat neemt hij mee?

Je zoon of dochter gaat verder weg studeren en zal dus op kamers moeten. Een hele stap, die niet alleen spannend is, maar ook praktisch gezien het een en ander aan vragen met zich meeneemt. Want waar moet je allemaal aan denken bij het inrichten van de nieuwe (kleine) leefruimte van je kind?

Je puber op kamers, wat neemt hij mee?

Slim omgaan met de ruimte

Natuurlijk hangt het heel erg van de ruimte af wat je zoon of dochter allemaal mee kan nemen. Maar er zijn nu eenmaal dingen die je gewoon nodig hebt om een beetje te kunnen leven. Handig omgaan met de ruimte is hierbij van groot belang. Laat je maar eens inspireren via internet wat je hiermee aan kunt vangen. Maar live kan ook! Ikea is daarbij een grote bekende, die heel handige indelingen laat zien van kleine ruimtes. Een bezoekje brengen aan een winkel is niet alleen slim omdat je de leukste dingen daar kunt kopen, maar je kunt ook de kunst van het kleine wonen afkijken. Vaak hebben ze namelijk wel 1 of meerdere voorbeelden van het inrichten van een kleine kamer met héél véél praktische oplossingen.

Meubels

Wat je puber in ieder geval nodig heeft is een bed. Een bedbank kan handig zijn, dan sla je twee vliegen in 1 klap. Nadeel is alleen wel dat je dus altijd je bed moet opmaken voor je naar bed kunt. Maar bij gebrek aan ruimte is het een prima oplossing. Eventueel een lekkere stoel is gewoon fijn. Natuurlijk een eettafel en minimaal 1 stoel. Is er meer plek dan kan een kleine tafel bij de bank, meer stoelen of een bureautje ook nog een idee zijn. En natuurlijk een kast om je kleren en andere spullen in op te kunnen bergen. Die kan je eenvoudigweg niet missen.

Om te slapen

Naast je bed heb je uiteraard beddengoed nodig, een matras (bij een gewoon bed), hoofdkussen, misschien een nachtkastje en om goed te kunnen slapen kunnen verduisterende gordijnen een uitkomst zijn. Bij beddengoed denk je aan:

  • Dekbed met overtrek of dekens met lakens
  • Kussenslopen voor je hoofdkussen
  • Hoeslakens

Woonaccessoires

Het klinkt vaak als overbodig, maar er zijn zeker woonaccessoires die toch wel heel handig of zelfs onmisbaar zijn:

  • Prullenbakje
  • Wasmand
  • Kapstok
  • Spiegel
  • Lamp(en)

Badkamerspullen

Heeft je kind toegang tot een badkamer die hij dus deelt met anderen? Dan hoeft hij dus alleen spullen mee te nemen die voor zijn eigen verzorging zijn. Heeft hij de luxe van een eigen badkamertje? Dan is een kleedje voor op de vloer wel fijn, een wc-borstel, een douchegordijn en indien niet aanwezig een kastje of plank om handdoeken in te bewaren (als dat past). Maar natuurlijk is dat een luxe die niet veel studenten zullen hebben… Vergeet in ieder geval naast zijn of haar eigen shampoo en overige verzorgingsproducten ook de handdoeken en washandjes niet.

Koken

Eten zal je kind ook moeten, ongeacht of hij een eigen kookmogelijkheid heeft of een keuken deelt. Eigen borden, pannen en bestek: waarschijnlijk heeft je kind het wel allemaal nodig. Eigen bekers, glazen, hand- en theedoeken en ook een eigen waterkoker zijn eigenlijk onmisbaar. Want een eigen waterkoker wil zeggen dat je ook gewoon in je eigen kamer kan blijven als je even zin hebt in een kop thee of koffie… ook nu hangt het van de situatie af of dit allemaal zelf aangeschaft moet worden of dat dit ook gezamenlijk gebruikt wordt. Dit geldt ook voor spullen om af te wassen en schoon te maken. Is er een gezamenlijke stofzuiger, bijvoorbeeld?

Laptop en dergelijke

Zijn laptop of misschien wel een pc, die is natuurlijk onmisbaar. Een extra tv is vaak dan helemaal niet nodig meer, want dat is ook te zien op die apparaten. De radio of andere muziek is te beluisteren via internet, dus ook daar hoeft niks extra’s voor mee.

Waar denk je nog meer aan?

Het hangt natuurlijk helemaal van jullie persoonlijke situatie af, maar als je de vrijheid hebt dan is het fijn om de kamer in te richten naar je eigen smaak. Een verfje op de muur, een mooie wanddecoratie, misschien zelfs wel je eigen vloerbedekking. Is laatstgenoemde niet mogelijk, dan kan je het al meer aan de smaak van je kind aanpassen door mooie vloerkleden te kopen. En met planten maak je het nog gezelliger. Kies voor planten die niet veel verzorging nodig hebben, of je kind moet groene vingers hebben. Anders is het risico erg groot dat ze het niet overleven…

liefs Wil

Meer informatie

Je zoon/dochter te jong vinden voor kamers
Met deze handige uitzetlijst, grijpt je puber nooit mis!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *