Waar maak je pubers tegenwoordig blij mee?

In een wereld waar de trends sneller veranderen dan het weer, kan het een uitdaging zijn om bij te houden waar pubers tegenwoordig blij van worden. Persoonlijk vind ik het som best lastig. Natuurlijk zijn er ‘all-time-favorites‘ die mijn zoon leuk vindt, zoals kleding (naar zijn smaak) of een fles Jägemeister (ja, hij is boven de 18), maar voor de rest vind ik het lastig. Dus ik ging op onderzoek! En ik deel graag het resultaat met jullie.

Waar maak je pubers tegenwoordig blij mee?

1. Technologie aan de top

Laten we beginnen met het voor de hand liggende: technologie. Smartphones, tablets, de nieuwste gamingconsoles – je kunt er niet omheen. Deze gadgets zijn niet alleen voor entertainment; ze zijn ook een portaal naar de wereld van sociale media, waar pubers hun sociale kringen uitbreiden en onderhouden. Het is een digitale speeltuin waar likes, shares en comments net zo belangrijk zijn als echte gesprekken.

2. Mode en identiteit

Mode is een andere belangrijke factor. Pubers gebruiken kleding en accessoires om zichzelf te uiten en bij een groep te horen. Streetwear, vintage, eco-vriendelijke kleding – de mogelijkheden zijn eindeloos. Het draait allemaal om het vinden van een unieke stijl die past bij hun persoonlijkheid.

3. Muziek en entertainment

Muziek is de universele taal van jongeren. Of het nu gaat om pop, rap, indie of elektronische muziek, pubers vinden vaak een deel van hun identiteit in de muziek die ze luisteren. Concerten, festivals en muziekevenementen zijn hotspots waar ze zich kunnen onderdompelen in hun favoriete sounds.

4. De kracht van ervaringen

Het gaat niet alleen om wat ze hebben, maar ook om wat ze meemaken. Unieke ervaringen zoals reizen, concerten, of zelfs een dagje uit met vrienden kunnen meer betekenen dan het nieuwste gadget. Deze ervaringen bieden hen de kans om de wereld buiten hun comfortzone te verkennen.

5. Gezondheid en welzijn

Geestelijke en lichamelijke gezondheid zijn essentieel. Yoga, fitness, gezonde voeding – het zijn allemaal trends die we zien in de wereld van tieners. Het is een generatie die zich bewust is van het belang van een gezonde levensstijl.

6. Online trends

Op Tiktok ontwikkelen zich allerlei trends op gebied van hebbedingen en snacks. Als jij weet dat je puber veel op dit platform te vinden is, maak je hem vast blij met iets wat op dit moment hot is (en dat verschilt natuurlijk per week).

7. Persoonlijke ontwikkeling en onderwijs

Tenslotte is er een groeiende interesse in persoonlijke ontwikkeling en onderwijs. Online cursussen, educatieve apps, en zelfs YouTube-kanalen die educatieve content bieden, zijn populair. Ze bieden een platform voor pubers om te leren en te groeien op hun eigen voorwaarden.

8. Sociale media en influencers

Sociale media spelen een cruciale rol in het leven van pubers. Platforms als Instagram, TikTok en Snapchat zijn niet alleen middelen voor communicatie, maar ook voor zelfexpressie en het volgen van trends. Influencers en beroemdheden op deze platforms kunnen een grote impact hebben op hun keuzes en voorkeuren.

9. Gaming en esports

Gaming is meer dan een hobby; het is een cultuur. Met de opkomst van esports worden gamers als atleten gezien en volgen tieners hun favoriete teams en spelers net zoals traditionele sportfans. Online gamen biedt ook een gemeenschap waar ze zich deel van kunnen voelen.

10. De rol van familie en vrienden

Ondanks hun groeiende onafhankelijkheid, spelen familie en vrienden nog steeds een belangrijke rol in het leven van pubers. Tijd doorbrengen met familie, of het nu gaat om een filmavond of een gezamenlijke vakantie, en het opbouwen van sterke vriendschappen zijn essentieel voor hun emotioneel welzijn.

Het begrijpen van wat pubers vandaag de dag blij maakt, vereist een blik op hun digitale en reële wereld. Het is een mix van technologie, mode, muziek, persoonlijke ervaringen, maatschappelijke betrokkenheid, gezondheid, educatie, sociale media, gaming en de onveranderlijke waarde van familie en vrienden. Vergeet niet dat elk individu uniek is; wat de ene tiener blij maakt, is misschien niet hetzelfde voor de ander.

Succes!

liefs Marion

Meer informatie

Een puber en de online veiligheid: tips en tricks
Vanaf welke leeftijd is het verantwoord om op social media te gaan?
Gevaarlijke trends: Je tanden vijlen. Kan het kwaad?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *