10 Feestelijke oranje musthaves voor deze Koningsdag

10 Feestelijke oranje musthaves voor deze Koningsdag

Nog een paar dagen dan kleurt Nederland weer oranje en vieren we weer als vanouds Koningsdag. Kleedjes vol overtollige spullen worden weer op de straat gelegd en voor een appel en ei van eigenaar gewisseld. Hier en daar is er ongetwijfeld een gezellig festival of kermis te beleven, zodat we ons niet hoeven te vervelen. Helaas heeft mijn zoon gekozen “voor het kleedje” en ons gesommeerd erbij aanwezig te zijn. “Want dat is zo gezellig.” Een betere – of in ieder geval eerlijkere – omschrijving zou zijn geweest: “Dan kunnen jullie mijn kleedje in de gaten houden, als ik op stroopjacht ga naar nóg meer Pokémonkaartjes.” Ach, “alles voor je kind”, toch?

10 oranje musthaves

Met die “klus” in het vooruitzicht ben ik op zoek gegaan naar de 10 oranje musthaves voor aankomende Koningsdag. Voor alle ouders die deze dag ook voor kindlief het kleedje moeten gaan bewaken. Als we het dan zo nodig moeten doen, laten we het dan wel in stijl doen. En als je niks met Koningsdag hebt, dan kun je deze oranje items natuurlijk ook voor het EK of WK voetbal gebruiken.

Maar het allermooiste items is dit jaar natuurlijk onze glimlach! Want nu de mondkapjes (hopelijk voor altijd) tot het verleden behoren, kunnen we elkaar weer met een grote glimlach toelachen! Hoe feestelijk is dat!

lijn groen oudersenzo
10 Feestelijke oranje musthaves voor deze Koningsdag

Oranje loper

Waan jezelf als VIP op het Koningsdagfeest en schrijd langzaam over de oranje loper. Of laat je kind met alle kinderen uit de buurt zich voelen als een Koninklijke Hoogheid. De oranje loper is 5 meter lang en 1 meter breed. Rol de loper uit en gebruik het bijvoorbeeld ook voor leuke grappige fotomomenten om Koningsdag samen te vieren.

Online te koop bij Bol.com

lijn smal

Verkleedset Koning

Laat je kind de Koning te rijk voelen met deze leuke verkleedset! Wie wil dat nu niet dragen? Tezamen met de oranje loper een super combinatie. De verkleedset bestaat uit een Koningscape en een kroon, en gewoon voor ieder kind te dragen.

Online te koop bij Bol.com

lijn smal

Verkleedset prinses

Laat je kind over de oranje loper schrijden als de prinses van Nederland. Een schattig gezicht toch! En als je kind op de foto gaat met de Koning dan heb je een prima Koningspaar! Leuke foto’s voor later. De verkleedset bestaat uit een tutu, een diadeem en een schattig heuptasje.

Online te koop bij Bol.com

lijn smal

Nederlandse vlag met stok, wimpel en houder

Een vlag mag toch niet ontbreken op Koningsdag, de oranje wimpel erbij uiteraard. Maar hou je je wel aan de vlaginstructies? De vlag set is helemaal compleet. Even een boormachine erbij om gaten te (laten) boren voor de vlaggenhouder.

Online te koop bij Bol.com

lijn smal

Knoopballonen – Oranje/Rood/Wit/Blauw – 40 stuks

Als er iets niet mag ontbreken op een feest dan zijn het wel ballonnen! Die horen gewoon bij een feest. Net als dat rood, wit en blauw bij elkaar horen. Het zijn 40 ballonnen en mocht je na Koningsdag nog ballonnen overhouden bij een kinderfeestje, of een voetbalfeestje of welk feestje dan ook, ballonnen zijn altijd leuk!

Online te koop bij Bol.com

lijn smal

4x stuks oranje Koningsdag vlaggenlijn slinger 10 meter

Wat zeker ook niet mag niet ontbreken zijn oranje vlaggetjes!! Vlaggetjes zijn eigenlijk altijd leuk, buiten of binnen.  Om je kraampje mee te versieren, je tuin of je woonkamer. Vlaggetjes fleuren de boel altijd op.

Online te koop bij Bol.com

lijn smal

Hape rammelaar met ratel Oranje/wit

Kijk eens aan, voor je allerkleinste spruit is er ook iets te rammelen op Koningsdag! Een prachtige rammelaar inclusief ratel. Hopelijk zorgt je baby niet voor overlast op het grote feest met al dat geratel. De rammelaar is geschikt vanaf de geboorte tot oneindig. Totdat je kind uitgerammeld en gerateld is.

Online te koop bij Bol.com

lijn smal

Statafelrok Oranje

Gezellig met je hele straat het Oranjefeest vieren! Lekker de BBQ aan, lekker eten en drinken. Dan is het wel leuk als de tafels bijpassend zijn! Uiteraard ook prima te gebruiken voor je eigen tuinfeestje.

Online te koop bij Bol.com

lijn smal

Schminkstift Nederland rood wit blauw

Wil je je van je beste wang laten zien? Zet dan in 1 haal de Nederlandse vlag op je wang! Gewoon omdat het lekker feestelijk lijkt. Met deze stift zit je vlag altijd strak!

Online te koop bij Bol.com

lijn smal

5 stuks Oranje EK voetbal hoeden

Hatsikidee, jihaa als dat geen mooie hoeden zijn op een Oranjefeest! En ze beschermen je ook nog eens tegen de brandende zon. Helemaal genderneutraal is deze hoed door iedereen te dragen!

Online te koop bij Bol.com

lijn smal
liefs Marion

Meer informatie

Feest mee op Koningsdag! Hoe ga jij het vieren?
Prinsjesdag, lees meer over deze lange traditie
Verrassende oranje recepten voor Koningsdag
Kinderliedjes: Koningsdag

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *