Wat te doen op een onverwachte studiedag – Tuinieren met kinderen

Wat te doen op een onverwachte studiedag – Tuinieren met kinderen

Ik ben zo’n moeder die er aan het begin van de week achter kan komen dat er aan het eind van de week een studiedag voor de juffen en meesters staat ingepland. Zo ook deze week. Op maandag begreep ik dat de kinderen vrijdag vrij zouden zijn. Gelukkig gaf het in dit geval geen problemen. Ik ben zelf thuis herstellend van een operatie en oma zou er ook zijn, want ik kan nog niet alles alleen met de kinderen.

Niets op de planning

Maar goed. Een vrije dag en nog niets op de planning. Wat gaan we doen? We beginnen de dag lekker vroeg, want iedereen is voor zeven uur wakker. Dan even lekker tekenen en oma wast samen met onze peuter de ramen. Ik kijk de tuin in en bedenk dat er eigenlijk nog wel wat moet gebeuren daar. Er hangen lege mandjes aan de schutting en binnen wachten nog een aantal zakjes met zaden om gezaaid te worden.

Oma doet het zware werk

Als de ramen weer fris gewassen zijn en de peuter weer droog is, besluiten we de dichtstbijzijnde tuinwinkel op te zoeken. Ik ga vooral mee om alles uit te zoeken en om te betalen, oma doet het zware werk: de kar duwen, de kinderen in de kar tillen, vijf zakken met tuinaarde inladen, alles in de auto zetten.

lijn groen oudersenzo
Wat te doen op een onverwachte studiedag – Tuinieren met kinderen

Spierballen

Maar bij thuiskomst gaan de kinderen hard aan het werk. Ze pakken de kruiwagens erbij en laten hun spierballen zien. Wat zijn ze trots als ze mogen helpen om alles uit de auto te laden. De werkhandschoenen gaan aan en de zakken tuinaarde gaan open. Wat deden ze hard hun best en al snel leren ze hoe het moet! Ze krijgen de plantjes al zelf uit de potjes en doen er daarna een heleboel zand bij. Met drie kinderen kan het niet anders dan een grote zandzooi worden (tweede setje kleding voor peuter), maar oma heeft het goed onder controle en samen maken ze er iets moois van.

Na de middag kijk nog eens de tuin in. Het ziet er weer prachtig uit en hopelijk kunnen we binnenkort worteltjes en komkommers uit ons eigen tuintje eten! Prima besteedde, onverwachte studiedag! Op naar een zonovergoten weekend in eigen tuin.

Liefs Mirna

Extra informatie

Pas op voor de berenklauw

Bronvermelding

Tekst: Mirna Dijkstra

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *