Wat zijn komende herfst de modetips voor de kids?

Wat zijn de komende herfst de modetips voor de kids?

We zitten alweer halverwege oktober en als we naar buiten kijken, vliegen regelmatig de gekleurde herfstbladeren om onze oren. De herfst heeft zijn intrede gedaan en natuurlijk is het niet alleen regen en wind wat het ons biedt, er zitten gelukkig ook nog heel wat zonnige dagen tussen. Wat zijn de modetips deze herfst voor de kids?

Zonder jas is geen optie meer

Zonder jas naar buiten, is in de meeste gevallen geen optie meer en ik denk dat je inmiddels ook wat vaker voor lange mouwen kiest. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar hier is de zomerkleding alweer netjes opgeborgen en zijn de kasten gevuld met herfst- en winterkleding. Met (kleine) kids in huis is de kans groot dat de kleding van vorig jaar niet meer gaat passen, dus tijd om te shoppen! Maar wat is nou helemaal hot deze herfst?!

Funky XS

Nou er is natuurlijk weer van alles te koop. Neem bijvoorbeeld het merk Funky XS. Heb je daar al eerder van gehoord? Dit merk is absoluut een aanrader voor jongens én meisjes. Je vindt er gewaagde prints in combinatie met mooie materialen en ook nog eens voor een betaalbare prijs.

lijn groen oudersenzo
Wat zijn de komende herfst de modetips voor de kids?

Waar let je op?

Belangrijk is natuurlijk dat de stoffen voller, dikker en warmer worden. Ze moeten je kleine meid of knul immers beschermen tegen de toenemende kou en je wilt ook niet dat de nieuwe kleding alleen toereikend is bij temperaturen boven de 15 graden.

Daarnaast moet het natuurlijk comfortabel zitten (want er moet in gespeeld kunnen worden) maar het mag er natuurlijk ook hip uitzien! Als ik kijk naar deze combinaties, word ik daar echt heel vrolijk van. De kleding is van goede kwaliteit, ziet er echt vet uit en draagt ook nog eens heel comfortabel. Perfectie combi dus!

Niet te dik

Natuurlijk heb je voor de herfst niet gelijk dikke truien nodig. Een paar stoere longleeves en een of twee mooi vesten is voor de boys vaak meer dan genoeg. Verder is een goede jeans (liefst meer dan één) altijd goed en een paar t-shirts zijn natuurlijk ook altijd prettig. Vergeet geen goede jas, het liefst eentje die je ook in de winter door kunt dragen.
Voor de meiden is een maillot prettig, of een stoere legging onder een jurk of rok. Maar natuurlijk is een jeans ook altijd goed voor de meiden.

Dit najaar zien we veel warme tinten. Denk bijvoorbeeld aan nachtblauw. Aubergine, donkerrood en camel. Maar ook kleuren als oud roze, peach en bruin/oranje tinten zul je veel gaan zien.

lijn groen oudersenzo
Wat zijn de komende herfst de modetips voor de kids?

Typische winteraccessoires

Als je dan toch aan het shoppen ben, vergeet dan de typische winteraccessoires niet. Je kunt ze maar beter alvast in huis hebben, voor het moment de temperatuur echt ineens gaat zakken. Denk dus aan een sjaal, muts, handschoenen en misschien een paar warme laarzen.

Low budget

Kinderen groeien hartstikke snel uit hun kleding. Langer dan één seizoen kun je er vaak niet mee doen. Het is daarom helemaal niet zo gek om niet de hele garderobe nieuw aan te schaffen. Je kunt er eventueel voor kiezen om één nieuwe, vette, hippe outfit te kopen die je bijvoorbeeld ook bij speciale gelegenheden aan kunt trekken en voor de rest van de kleding kun je Marktplaats afstruinen. Want laten we eerlijk zijn, die kleding is vaak ook nog hartstikke nieuw. Langer dan één seizoen is het vaak niet gedragen.

Houd de sale goed in de gaten. Wie wacht wordt beloond met fikse kortingen tijdens de Midseason Sale (oktober) en de End of Season Sale (december/januari). Bekende winkelketens als Zalando, H&M en C&A hebben vaste sales door het jaar heen. Kortingen kunnen dan oplopen tot wel 70%. De Midseason Sale valt in de herfstvakantie, ruim op tijd om feestkleding te kopen voor de decembermaand en dan kunnen de kids zelf mee om een nieuwe outfit uit te zoeken.

liefs Marion

Meer informatie

De leukste regenkleding voor kleine kinderen
Kinderkleding herfst/winter 2020

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *