Klaagmuur – Anoniem je hart luchten

Klaagmuur - Anoniem je hart luchten

Of je nou zwanger bent, net bent bevallen, een peuter, schoolkind of puber hebt rondlopen, soms is het moederschap of vaderschap net niet wat je ervan had verwacht. Zwangerschapskwaaltjes zijn soms heftiger dan alleen maar ‘vervelend’, babygehuil kan soms door merg en been gaan als het – voor je gevoel – al uren duurt, een dwarse peuter plak je soms het liefst achter het behang bij de honderdste ‘nee’ van die dag en pubers plak je soms het liefste achter het behang. Volgens iedereen hoor je met je hoofd in de wolken te lopen maar je merkt dat dit niet altijd mogelijk is. Natuurlijk houd je zielsveel van je kindje of die baby in je buik, maar soms een ietsiepietsie minder.

Zit je met een brok ellende in je lijf of hoofd, of wordt je keel letterlijk dichtgeknepen door ingehouden verdriet, woede of frustratie: lucht dan anoniem je hart op onze klaagmuur. Of lees de reacties die andere moeders en vaders hier al hebben achter gelaten. Die soms precies tegen dezelfde emoties of onmacht aan lopen als jij. En wat een verademing is het, te lezen dat je niet de enige bent! Dat lucht nog eens op!

Even anoniem je hart kunnen luchten, zegt niets of je wel of niet genoeg van je kindje houdt. Een moment van stoom afblazen lucht op, de herkenbare klaagzangen van anderen bieden troost. Even klagen maakt je géén slechte vader of moeder. Je zal zien, dat je niet de enige bent. De klaagmuur biedt jou de gelegenheid om je gedachten te verwoorden en je gevoelens te uiten, zodat dingen niet zwaarder gaan wegen wanneer je er mee doorloopt. En eenmaal je gal gespuwd, kun je het leven weer met een glimlach aan!

Spelregels

Je mag over alles en iedereen klagen maar houd het beschaafd. Grof taalgebruik, discriminerende en/of seksueel getinte teksten zullen door ons niet worden geplaatst. Je klaagzang en/of geheim dient echter te allen tijde een relatie te hebben met je zwangerschap(swens), baby, peuter, kleuter, schoolkind, puber of ouderschap in het algemeen, in de ruimste zin van het woord.

Schrijf een anoniem bericht op onze klaagmuur

 
 
 
 
 
Het e-mailadres wordt niet getoond maar is wel noodzakelijk in te voeren. Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben. We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
Melina Melina
Hoi ik heb eerder een advies nodig Ik heb een stiefzoon van bijna 4 jaar hij komt om de 2 weken op bezoek als ik kijk naar zijn gedrag en het gedrag van mijn kinderen 4 en 2 jaar oud is er erg veel verschil met mijn zoon van 4 ik zal een paar voorbeelden geven wat mijn stiefzoon doet Hij huilt uit het niets of als mijn vriend naar de winkel gaat gaat mijn stiefzoon huilen met hyperventilatie en stopt hij met spelen gaat op een stoel zitten tot zijn vader terug is .praat heel zacht of negeert ons gewoon hij is heel erg bang om naar bed te gaan begint te huilen. met speelgoed speelt hij de hele dag met een bepaald speelgoed als een van mijn zonen het speelgoed ook even wilt en we zeggen samen spelen samen delen begint hij te huilen en wacht hij dat hij het speelgoed weer heeft met eten kook ik heel variërend versen groente biologische hij geeft vaak aan als ik rijst of pasta ect maak dat hij het niet lust dan zegt hij bij mama krijg ik pizza en friet met frikandel hij doet gemiddeld meer als 1 uur over het eten maak niet uit of het een sneetje brood is of avond eten als ik naar hem kijk lijkt het of hij bepaalde vorm van autisme heeft of er is iets anders aan de hand en we zien het niet Hopelijk heeft er iemand advies of herkent iemand het als een normaal gedrag van deze leeftijd
lijn oudersenzo met hartje