Hoe vieren we Halloween? Vol griezelige spanning!

Hoe vieren we Halloween? Vol griezelige spanning!

Halloween, hét griezelfeest bij uitstek. Eigenlijk is het een feest wat staat voor het wegjagen van boze geesten en het vereren van de doden. Klinkt al eng op zich, nietwaar? Maar voor de meeste kinderen is het gewoon een leuk feest. Dit jaar misschien een uitdaging om het groots te vieren, want hoe pak je dit nu aan als er niet zoveel mag. Maar natuurlijk kan het wél! Hoe vieren we Halloween op de leukste manier?

Spanning hoort bij Halloween

Uiteraard hoort Halloween vooral spannend te zijn. Door te kiezen voor enge attributen ben je al een heel eind. Maar wat kan je verder nog doen om de sfeer te bepalen?

Halloweenkleding

Het oog wil ook wat. Of misschien moet je wel zeggen dat Halloween juist om je zintuigen draait. Zonder ogen en oren zou alles immers stukker minder eng zijn… De juiste Halloweenkleding draagt dan ook zeker bij aan de feestvreugde. Ga je voor eng, enger of vreselijk eng? Een Halloweenkostuum kopen kan eenvoudig online, dus daar hoef je zelfs de deur niet meer voor uit. Lekker handig in deze tijden! Vergeet echter ook niet om jezelf of de kinderen te schminken, want dat verhoogt de sfeer nog veel meer. Lekker eng, uiteraard! Een heks, een voodoo jurk of bijvoorbeeld een Dracula kostuum dragen wordt nog veel echter als je er ook enge gezichten boven hebt zitten… Lekker knoeien dus met de mascara, bijvoorbeeld.

lijn groen oudersenzo
Hoe vieren we Halloween? Vol griezelige spanning!

Decoraties voor Halloween

Je huis omtoveren tot een echt Halloweendomein doe je natuurlijk met pompoenen. Maar er kan nog veel meer. Vleermuizen of Dracula zelf zijn ook gewilde afbeeldingen. Spinnenwebben, spookjes maar ook doodenge schedels. Er zijn heel veel decoraties te koop, zoals slingers, tafelkleden en bijvoorbeeld grafzerkjes! Maar is het eigenlijk niet veel leuker om zelf de decoraties te maken. Ook voor de kinderen kan je hier heerlijk mee aan de slag. Hol pompoenen uit en snij een gezichtje uit. Natuurlijk met een lichtje erin een mooie sfeerbepaler in het donker! Schilder op glazen potjes spookjes of spinnen en zet hier een waxinelichtje in. Of nog origineler: maak een Halloweentafereeltje in het glazen potje. Maak van klei bijvoorbeeld kleine pompoentjes na en leg die op wat mos in het potje. In het midden een klein lichtje. Of beplak het glazen potje met zwart papier in de vorm van een enge lach en ogen. Door een lichtje in het potje te doen, ziet dat er in het donker heerlijk eng uit! Om de sfeer nog mooier te maken zorg je ervoor dat het potje eerst heel licht met wit wordt beschilderd, zodat je nog wel het lichtje er doorheen ziet schijnen.

Halloween hapjes

Ook je lekkere hapjes pas je natuurlijk aan aan spanning en sensatie. Je kunt uiteraard een pompoensoepje serveren, maar echt eng is anders. Maak mooie decoraties op de cupcakes. Of bak een lekkere taart en doe daar hetzelfde mee: met het glazuur kan je prachtige spookjes creëren, of natuurlijk spinnen, pompoenen etc. Kies voor koekjes uit 1 kleur en versier ze zo zodat er gezichtjes ontstaan (uiteraard eng). Dit kan je doen met bijvoorbeeld smarties of gewoon met chocolade. Maak de gezichtjes eng door grote ogen te maken of een eng uitziende mond. Haren die recht overeind staan versterken ook het effect. Pannenkoeken eten? Je kunt zelf gaan decoreren met snoepjes, chocolade, slagroom, hagelslag en ga zo maar door. Maak hier ook een lekker griezelig iets van. Maar het is ook juist een leuke activiteit om door de kinderen zelf te laten doen.

Activiteiten

Misschien mag bij jullie de Halloweenoptocht ook wel niet doorgaan. Veel parken zijn ook gestopt met hun activiteiten om drukte te voorkomen. Maar natuurlijk kan je ook prima thuis leuke dingen doen. Met elkaar griezelen bij een film, bijvoorbeeld. Zet een vuurkorf in de tuin (met nepverlichting heb je geen problemen met brandgevaar of rookvervuiling) en ga met z’n allen in het donker griezelen rond de vuurkorf. Vanzelfsprekend met enge verhalen, die jullie elkaar vertellen. Je kunt ook een vertrek omtoveren tot een spookhuis, die jullie voor de kinderen in elkaar flansen. Of je laat juist de kinderen iets verzinnen om jullie de stuipen op het lijf te jagen. Heb je kleine kinderen, dan kan je uiteraard ook gewoon kiezen voor een veilige optie om slaapproblemen te voorkomen en gaan voor leuke kleurplaten…

liefs Wil

Meer informatie

Een halloweenpartijtje: hoe organiseer ik dat?
Halloween. Het feest van heksen en spoken!
Halloweenliedjes

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Carnavalskleding.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *