Wat kunnen we dit jaar met Pasen doen?

Volgende week is het weer Pasen. Als je Pasen gaat vieren, dan wil je het wellicht extra feestelijk en gezellig maken. Misschien zijn er wel Paasvuren bij je in de buurt, Paasmarkten of een festival? Of ga je liever – heel traditioneel – naar de woningboulevard? Wil je het liever dicht bij huis zoeken? Dan hebben wij allerlei leuke activiteiten bedacht die je met de kids tijdens de Paasdagen kunt doen.

Versieren van de paastak

Eigenlijk is dit een activiteit dat je het beste voorafgaande aan Pasen met de kids kunt doen. Koop een Wilgentak en hang er allerlei vrolijke Paasversiersels aan. Eitjes, kuikentjes, kippetjes, strikjes, het maakt niet uit.  Als het maar een gezellige tak wordt. Perfect geschikt voor op de Paastafel!

Eieren verven

Een typische klusje voor Pasen, namelijk eieren versieren. Als je ze voor het Paasontbijt wilt gaan gebruiken, dan kun je ze beter de dag voor de Pasen verven. Gebruik het liefst verf op natuurlijke basis, dus bijvoorbeeld het rood van de bieten of het paars van de rode kool. De eieren moeten natuurlijk wel eetbaar blijven.

Eieren zoeken

Als we dan toch met eieren bezig zijn, dan is eieren zoeken natuurlijk het hoogtepunt van Pasen. Ik heb het sinds de geboorte van mijn zoon ieder jaar gedaan en eigenlijk vindt hij (inmiddels 19) het nog steeds leuk om eieren te zoeken. En als ik eerlijk ben, vind ik het zelf ook nog steeds leuk. Alleen is er niemand die ze voor mij verstopt en eieren voor mezelf verstoppen, gaat (nog) niet werken.

Wil je het zoeken naar next level tillen? Voorzie dan alle eitjes van een letter, zodat na de zoektocht van alle letters een woord (of zinnetje) gemaakt moet worden. Wie heeft het juiste woord geraden?

lijn groen oudersenzo
Wat kunnen we dit jaar met Pasen doen?

Knutselen

Op internet zijn zoveel leuke Paasknutselwerkjes te vinden. Even langs Youtube of Pinterest en je vindt de leukste knutselwerkjes. Misschien leuke eierdopjes voor het Paasontbijt? Gekleurde haasjes van WC-rollen? Er zijn online zoveel voorbeelden te vinden, zelfs als je twee linker knutselhanden hebt (zoals ik).

Paas-brunch

Een Paas-brunch is niet alleen superlekker, maar ook nog eens beregezellig! Een feestelijk gedekte tafel met allerlei lekkernijen. Thuis of buiten de deur, feest voor jong en oud.

Paaseieren maken

Maak je eigen paaseieren. Koop een leuke Paaseierenvorm en ga met de kinderen aan de slag om zelf  paaseieren te maken. Grote eieren of van die kleine paaseieren of paaseieren van cupcakes, het is allemaal even smakelijk en een feest voor de kids om te maken (en op te eten).

Paaseierenproeverij

Haal paaseieren in alle smaken en organiseer je eigen paaseierenproeverij! Ook leuk is een extra spelelement toe te voegen: “Raad de smaak”. Degene met de meeste goede antwoorden, wint een leuk prijsje.

BBQ

Bij mij thuis vormt Pasen altijd het startsein van het BBQ-seizoen. Dus of het nou stormt, sneeuwt of (hopelijk) de zon schijnt, hier gaat de BBQ hoe dan ook aan! Ik verheug me er nu alweer op! Het is alweer veel te lang geleden dat ik de saté marineerde, de aardappels prepareerde voor het poffen en de lamskoteletten insmeerde met olie, knoflook en verse kruiden.

Paaswandeling

Met een beetje geluk is het mooi weer met de Pasen en als dat inderdaad het geval is, trek er dan met elkaar op uit, heerlijk de natuur in voor een fijne paaswandeling. Misschien kun je vooraf een paasspeurtocht bedenken? Dan wordt zo’n wandeling zoveel uitdagender! En aan het einde wacht natuurlijk een schatkist vol paaseitjes.

Paasparcours

Het is belangrijk dat de kids hun energie kwijt kunnen raken. Urenlang aan de bruch-tafel zitten is in gedachte misschien een idyllisch tafereeltje maar in de praktijk nauwelijks realistisch. Dus tijd voor actie! Heb je een tuin? Dan is het een leuk idee een paasparcours aan te leggen, waarbij de kids springend (als een echte paashaas) het parcours moeten afleggen.

lijn groen oudersenzo
Wat kunnen we dit jaar met Pasen doen?

Buiten de deur tips tijdens Pasen!

Wil je toch liever op stap? Dan heb ik ook daar een aantal tips voor:

Naar de bioscoop: The Super Mario Bros Movie!

Vanaf 4 april is de film “The Super Mario Bros Movie” te zien in de bioscopen! In de film word je meegenomen naar een uniek, kleurrijk en fantastisch universum voor een uitbundige film vol actie en humor. Als ze een ondergrondse waterleiding in Brooklyn willen repareren, komen loodgieters Mario en zijn broer Luigi via een mysterieuze buis in een magische nieuwe wereld terecht. Maar daar worden ze van elkaar gescheiden en dan begint Mario aan een groots avontuur om Luigi te vinden.

Kinderpret Julianatoren

Kinderpretpark Julianatoren opent haar poorten weer vanaf zondag 2 april en trapt het seizoen af met een nieuw evenement: ‘Het Grote Lentefestijn’. Het kinderpretpark is in de periode van 2 april t/m 30 juni 2023 omgetoverd tot een kleurrijke lentewereld. Tijdens Het Grote Lentefestijn biedt het pretpark haar bezoekers een scala aan nieuwe shows.

Vrolijk Pasen op Verwolde

Vanaf zaterdag 1 april is huis Verwolde weer geopend en is het ook meteen raak, want er staan in de gehele maand weer mooie activiteiten klaar voor elke bezoeker. Tijdens de paasdagen op 8, 9 en 10 april is er een leuke kinderspeurtocht uitgezet. De paasspeurtocht leidt door de mooie parktuin waar kinderen op zoek gaan naar eieren en de oplossing van een raadsel. Geschikt voor de allerkleinsten en voor iedereen die van speuren houdt.

Kasteel Hernen gaat weer van start

De grote poort van kasteel Hernen is vanaf zondag 2 april weer vaker geopend om bezoekers te kunnen ontvangen. Op tweede Paasdag komt de groep ‘Levende Historie Harderwijk’ naar kasteel Hernen. Ze zijn een graag geziene gast op het kasteel en dit jaar nemen ze de bezoekers mee naar het jaar 1560, de hoogtijdagen van Reyner van Wijhe, kasteelheer van Hernen.

Movie Park Germany

Movie Park Germany breidt zijn filmpark weer verder uit! Nieuwe stuntshow, verdere magieshow, S.A.M. als nieuw walking character, 25e verjaardag van het Halloween Horror Festival en vele filmische evenementen staan op het opnameschema. There is no business like show business! Daarom rollen de Movie Park Studios de rode loper uit voor nog meer entertainment en blockbustersfeer in het seizoen 2023! Met de nieuwe stuntshow “Operation Red Carpet” brengt Duitslands grootste film- en pretpark de Hollywood-actie nog dichterbij en brengt het de bezoekers van Studio 6 rechtstreeks naar Los Angeles.

Fijne Paasdagen!

Wat je ook gaat doen, binnen of buiten, het allerbelangrijkste is om het met elkaar gezellig te maken, even tijd voor elkaar te maken, naar elkaar te luisteren en het met elkaar gezellig te maken.

Maak er een fijn Pasen van!

liefs Marion

Meer informatie

Paaseieren in een biologisch gekleurd jasje
We vieren Pasen met kinderen!
Paasdagen, wat vieren we?
Online voorleesverhaaltje voor Pasen: Willy Woef viert Pasen
De leukste Paasliedjes (met clip) voor kinderen

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *