De titel Speelgoed van het jaar 2019 is gewonnen door…

speelgoed van het jaar 2019

Chazia Mourali heeft afgelopen woensdag in Nemo Science Museum in Amsterdam de winnaars bekend gemaakt van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar.
Meer dan 9.000 (in 2018: 6.000) stemmers hebben in zeven leeftijdscategorieën gekozen voor hun favoriete speelgoed of spel.

Misschien zitten hier ook wel goede ideeën bij voor Sinterklaas of de Kerstman?! Dan ben je in ieder geval overtuigd voor een kwalitatief hoogwaardig stuk speelgoed wat ook nog eens enthousiast zal worden ontvangen!

Speelgoed van het jaar 2017
Speelgoed van het jaar 2018

Geluid en speelgoed

Chazia Mourali sprak met Ger Ramakers over geluid in speelgoed. Geluid kan het spelen spannender maken, helpt bij “oorzaak en gevolg” ontdekken en vrolijke liedjes en deuntjes dragen bij aan een prettig gevoel tijdens het spelen. De conclusie van Ger Ramakers: Kortom: het gebruik van geluiden en spraak in speelgoed kan allerlei aspecten van de ontwikkeling van kinderen bevorderen. Belangrijkste blijft dat geluid het speelplezier verhoogt.

Over de verkiezing Speelgoed van het jaar

Ieder jaar nomineert een vakjury in meerdere leeftijdscategorieën speelgoed en spellen. De vakjury bestaat uit een vertegenwoordiging van verschillende disciplines, journalisten, speelgoedinkopers en –detaillisten, spellendeskundigen, bloggers, een pedagoog en een ontwikkelingspsycholoog. Alle artikelen die door de vakjury worden gekozen zijn allemaal voorzien van het logo: “Genomineerd Speelgoed van het Jaar 2019”.

Meer informatie over de verkiezing en de artikelen is te vinden op: www.speelgoedvanhetjaar.nl.

En de winnaars zijn…

ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis (0 t/m 3 jaar)

ZoomiZooz Klim Verken Boomhui

Zoomizooz zijn kleine tuimeldiertjes die verkrijgbaar zijn in 24 verschillende varianten. Het Klim Verken Boomhuis laat de diertjes rollen, tollen en dollen waardoor het de fijne motoriek van kinderen tussen de 1 en 5 jaar stimuleert. Plaats de ZoomiZooz op de Magische Zoomizone en hoor hoe het diertje zijn naam roept en grappige zinnetjes en melodietjes brengt.

ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis | 49,95 euro | VTech

lijn oker geel licht

Smart Farmer (4 en 5 jaar)

Smart Farmer

Hou de dieren uit elkaar! Beestenboel op de boerderij! De dieren maken er een bende van en moeten van elkaar gescheiden worden maar de boer heeft maar drie eenvoudige hekken om zijn land te verdelen in aparte weides. Help de boer door de hekken op de juiste plaats te zetten, zodat de paarden, koeien, schapen en varkens hun eigen plek krijgen. En zorg er voor dat elk dier zijn eigen drinkbak heeft.

Smart Farmer | 22,95 euro | SmartGames

lijn oker geel licht

Lynx (6 en 7 jaar)

Lynx

Lynx is een zoekspel, waarbij je z.s.m. jouw plaatjes moet vinden op het speelbord. Alle afbeeldingen worden in het bakje gestopt en de spelleider geeft elke speler 3 kaartjes. Vervolgens gaat iedereen op zoek naar zijn/haar plaatjes en legt hier een gekleurde fiche op. Het spel stopt wanneer een speler alle drie zijn/haar afbeeldingen heeft gevonden, de gevonden plaatjes mag je houden. Het doel is om zoveel mogelijk kaartjes te verzamelen.

Lynx | 24,95 euro | Identity Games

lijn oker geel licht

De Newbury Spookschool (8 en 9 jaar)

De Newbury Spookschool

Lego Hidden Side is speelervaring die ondersteund wordt door een gratis app en een verhaallijn rond twee youtubers; Jack en Parker, die in het stadje Newbury mysteries oplossen en op geesten jagen via hun smartphone. Aan de kinderen wordt gevraagd hetzelfde te doen. Doordat ze hun telefoon bij de fysieke Lego modellen houden en in interactie gaan met de verschillende elementen of “behekste plaatsen”, brengen ze virtuele spoken tevoorschijn.

De Newbury Spookschool | 99,95 euro | LEGO

lijn oker geel licht

De Kwakzalvers van Kakelenburg (10 en 11 jaar)

De Kwakzalvers

Iedere speler trekt ingrediënten uit zijn eigen, in de loop van het spel zelf samengestelde, voorraadbuidel totdat hij denkt dat zijn drank perfect is. Maar pas op: een paar knalerwten en de hele drank ontploft. Het is dus beter om op tijd te stoppen om zo met de opbrengst ervan kostbare ingrediënten aan te schaffen. Zo vult de voorraadbuidel zich met steeds meer nuttige ingrediënten, waardoor de volgende drank meer punten oplevert.

De Kwakzalvers van Kakelenburg | 39,95 euro | 999 Games

lijn oker geel licht

Rolit (12 t/m 17 jaar)

Rolit

Rolit is een 4-kleurig ballenspel waarbij je moet zorgen dat jouw kleur aan het einde van het spel het meest zichtbaar is! Vang de ballen van de tegenstander tussen jouw ballen. Roll it! Draai ze naar je kleur, maar denk alvast verder, omdat ze zo maar weer door een tegenstander teruggedraaid kunnen worden! Makkelijk te leren, veel tactische mogelijkheden en plezier voor iedereen!

Rolit | 28,99 euro | Goliath

lijn oker geel licht

Escape Room The Game (18 plus)

Escape Room The Game

Bij de 2 Players editie van Escape Room The Game werk je samen met 1 teamgenoot om puzzels op te lossen en verborgen aanwijzingen te vinden. Het spel bevat 1 introductieavontuur van 15 minuten en 2 complete avonturen van 1 uur. Hierbij heb je dus een uur de tijd om te ‘ontsnappen’. Samen ga je op zoek naar codes, die kunnen bestaan uit getallen, vormen of andere tekens.

Escape Room The game | 14,99 euro | Identity Games

lijn oker geel licht
Liefs Marion

Meer informatie

Wat spelen we tijdens een spelletjesavond?
Welkom in de wereld van Monopoly
Binnen spelen kan leuk zijn
Samen spelen, hoe leer ik mijn kind leuk spelen met anderen?
Speelgoed van het jaar 2018
Speelgoed van het jaar 2017
7x Leerzame spelletjes voor je peuter
Speelgoed voor kinderen van 1 tot 4 jaar
Bekijk onze andere productbesprekingen
Samen spelen – Hoe leer ik mijn kind leuk spelen met anderen?
Ontdek de 7 ontwikkelingen tijdens het spelen!
Speelgoed voor baby van 0 tot 1 jaar
Veilige start op Social Media met #Snapstar
Speelgoed voor een dreumes van 1 jaar
Wat zijn de leerdoelen tijdens het spelen? Je leest ze hier!
Spelen met goed speelgoed – Maar wat is goed speelgoed? Lees hier de tips!
Spelend opruimen
Themapagina – Speelgoed en spelen

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *