Buitenspeeldag in Coronatijd. Hoe ziet dat er eigenlijk uit?

Buitenspeeldag in Coronatijd, hoe ziet dat er eigenlijk uit?

Tijdens deze unieke periode is het zeer belangrijk voor kinderen om gezond te blijven en buiten te kunnen blijven spelen. Jantje Beton en Nickelodeon hebben daarom besloten om op woensdag 10 juni voor de 13e keer de Nationale Buitenspeeldag te organiseren. Vorig jaar hielpen meer dan 1.000 lokale initiatieven mee om meer dan 100.000 kinderen volop te laten buitenspelen. Deze 13e editie belooft door de huidige situatie een historische dag te worden.

Geen grote evenementen

Dit jaar gaan er, volgens de richtlijnen van het RIVM en de overheid, geen grote speelevenementen plaatsvinden. Nickelodeon en Jantje Beton geven de komende tijd via www.buitenspeeldag.nl echter éxtra veel tips op welke manier kinderen alsnog veilig buiten kunnen spelen (denk aan een racebaan krijten op de stoep, touwtjespringen, balspelletjes, en veel meer!). Daarnaast kunnen kinderen en lokale organisaties op de site ook de toffe poster van dit jaar weer downloaden waarmee de hele buurt kan zien dat het weer tijd is voor de Buitenspeeldag.

Beide organisaties bieden zo op hun eigen manier een helpende hand bij het creëren van spellen, speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. De komende weken zullen Nickelodeon en Jantje Beton campagne voeren om zoveel mogelijk kinderen te laten spelen en ook dit jaar gaat de Nickelodeon zender zoals gebruikelijk op de Buitenspeeldag op zwart.

lijn groen oudersenzo
Buitenspeeldag in Coronatijd, hoe ziet dat er eigenlijk uit?

Leuke speeltips!

Op de site vind je allerlei leuke tips om lekker buiten te spelen. Zo vind je er bijvoorbeeld een beschrijving hoe je een eigen racebaan kunt maken, of een waterparcours uitzet! Maar bijvoorbeeld ook leuke speltips zoals stoepranden of knutseltips hoe je een grote bellenblaasstok kunt maken! Plezier en creativiteit staat voorop! En natuurlijk dat het buiten gedaan kan worden! Heerlijk met de snufferds de zon in, frisse lucht inademen en vitamine D aanmaken!

Kinderen mogen buitenspelen, ook nu, en juist nu is het zo belangrijk. Want buitenspelen is niet alleen leuk het is ook hartstikke gezond!

Meer kinderen motiveren!

Tijdens deze bijzondere editie spelen wij samen met de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation. Beide organisaties zetten zich al jaren in voor het belang van regelmatig buiten spelen en sporten en ondersteunen onze boodschap dan ook van harte. Deze editie zetten we ons dan ook samen in zodat we nog meer kinderen kunnen motiveren om lekker naar buiten te gaan.

liefs Marion

Meer informatie

Hoe houd je de kids en jezelf positief tijdens Corona
Ouders en kinderen betalen een hoge prijs
Parentificatie door de maatregelen! Dit zijn de risico’s
Hoe houd je de kids/pubers happy met al die maatregelen?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *