Vijf tips om je baby te troosten

Je baby huilt, dat kan door merg en been gaan. Geen idee wat er met hem aan de hand is, want vertellen kan hij het je nog niet. Hij heeft net een schone luier gehad, zijn buikje zit nog vol warme melk en ziek, lijkt hij ook al niet. Toch ligt hij te gillen in zijn ledikantje. Je kindje verwennen door hem te troosten, kan nog niet. Misschien heeft hij gewoon behoefte bij je te zijn.
Wij hebben de vijf beste tips om je kindje te troosten voor je op een rij gezet.

Vijf tips om je baby te troosten

Tip 1

Check eerst of er een bepaalde reden is waarom hij huilt: luier, moe, boertje, jeuk, te koud of te warm, ziek, honger of dorst?

Tip 2

Blijf kalm en word niet boos. Je kindje huilt niet om jou te pesten, er is ongetwijfeld een reden voor zijn gehuil, want hij huilt echt niet ‘zomaar’. Aandacht, kan ook een heel goede reden zijn. Misschien voelt hij zich alleen? Hem verwennen met aandacht kan nu nog niet, dus neem hem gewoon nog even lekker bij je.

Tip 3

Muziek of nog beter, zelf slaapliedjes zingen, werkt zeer rustgevend. Neem je kindje bij je en zing zachtjes voor je. Misschien stopt zijn gehuil en valt hij wel in slaap. Ken je geen slaapliedjes of hou je niet van zingen? Je kunt ook een verhaaltje vertellen, het gaat erom dat hij rustig wordt van je stem. Al lees je hem voor uit een woordenboek, zal hij het nog prettig vinden.

lijn groen oudersenzo

Tip 4

Een babymassage kan heel rustgevend werken. Je kunt hiervoor een cursus volgen, maar er zijn ook heel duidelijke boeken te verkrijgen waarin duidelijk wordt geschreven hoe je je kindje moet masseren.

Tip 5

Je kunt je kindje ook een keertje extra in een warm badje zetten of in een Tummy Tub. Het warme water zal hem wellicht kalmeren en ook slaperig maken.

liefs Marion

Extra informatie

Tips om je baby te troosten
Huilbaby- Hoe ga je hiermee om?
Wennen aan je baby, gaat dat vanzelf?
Knuffelen of laten huilen

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *