Echt iets veranderen? Sponsor een kind!

Echt iets veranderen? Sponsor een kind!

Er zijn talloze goede doelen waaraan je een eenmalige of maandelijkse donatie kunt schenken. Er zijn bijvoorbeeld organisaties die zich inzetten voor dieren, vluchtelingen, kinderen, mensen in oorlogsgebieden of minima. Wij van Oudersenzo.nl zijn altijd geïnteresseerd in een goed doel dat zich inzet voor kinderen. Precies om deze reden gingen wij op onderzoek uit. Zodoende kwamen we terecht bij World Vision, een organisatie die jaarlijks miljoenen mensen in ontwikkelingslanden van noodhulp voorziet. World Vision maakt het mogelijk een kind te sponsoren. Want als je écht iets wil veranderen, sponsor een kind!

Duurzame ontwikkeling

World Vision maakt zich hard voor duurzame ontwikkeling. In ramp- en conflictgebieden helpen zij met de wederopbouw van het gebied. Ook water, medicijnen en voedsel worden voorzien. Kinderen zijn daarnaast de toekomst, dus investeert World Vision in kinderen in ontwikkelingslanden. Niet alleen de kinderen varen hier wel bij, maar ook hun families en natuurlijk de omgeving van het kind. Daarnaast maakt World Vision het voor jou mogelijk om een kind te sponsoren. Op deze manier verander je het leven van het kind voorgoed. Op positieve wijze, welteverstaan.

Je kiest zelf het land uit waarin het door jou te sponsoren kind woont. Ook heb je de keuze uit verschillende kinderen. Zo kun je een kind uit een land uitzoeken dat jou echt aanspreekt en dat jij een warm hart toedraagt. De projectgebieden van World Vision liggen in Afrika en Azië. Met jouw steun worden de basisbehoeften van het kind voorzien: schoon drinkwater, onderwijs, gezonde voeding en medische zorg. Ook het gezin van het kind vaart wel bij jouw sponsoring: zij krijgen hulp bij het verzamelen van een eigen inkomen en het verbouwen van voedsel.

lijn groen oudersenzo
Echt iets veranderen? Sponsor een kind!
Echt iets veranderen? Sponsor een kind!

Echt iets betekenen

Op deze manier kun je dus echt iets betekenen voor een familie in een ontwikkelingsland. In de projectgebieden van World Vision wordt ook hard gewerkt aan het verbeteren van de infrastructuur en het creëren van een veilige situatie. Ook worden er scholen, waterputten en ziekenhuizen gebouwd. World Vision is al 15 jaar actief in 100 verschillende landen. Tot nu toe heeft deze organisatie al veel bereikt. Het mooie van deze organisatie vinden wij persoonlijk dat er geen onderscheid wordt gemaakt in ras, geloofsovertuiging of politieke voorkeur. De mensen worden geholpen zonder dat daar verder iets voor terug wordt verwacht.

In Nederland hebben onze kinderen over het algemeen een mooi toekomstperspectief. Ieder kind krijgt de ruimte om zich te ontwikkelen door onderwijs te volgen. De toegang tot medische zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering en langdurige honger komt hier bijna niet voor. Dat is natuurlijk niet in elk land zo. World Vision heeft de mooie missie om zichzelf in elk land waar ze nu actief zijn overbodig te maken. Dat ook kinderen in rampgebieden en ontwikkelingslanden een eerlijke kans krijgen en zichzelf kunnen gaan ontwikkelen tot gezonde volwassenen die een eigen inkomen kunnen realiseren.

Andere manieren om te helpen

Sponsor je liever geen geld? Je kunt ook een donatie doen aan World Vision. Ook een eenmalige gift wordt zeer gewaardeerd. Ook kun je een wereldcadeau voor een kind in nood kopen bij World Vision. Denk daarbij aan een kip of een deken voor een kind in een koud gebied. Ook kun je als vrijwilliger aan de slag bij de organisatie. Zo kun je bijvoorbeeld evenementenvrijwilliger of kantoorvrijwilliger worden. Is dit nog niet genoeg voor je? Dan kun je zelfs je eigen campagne starten voor World Vision.

Houd bijvoorbeeld een garageverkoop of organiseer een actie met het bedrijf waar je werkt. Dat kan van alles zijn: een benefietdiner, een gesponsorde sportprestatie of een reis waarvan de opbrengst naar World Vision gaat. Er zijn altijd wel manieren om kinderen aan een mooie toekomst te helpen, dus kom vandaag nog in actie!

Liefs Amber

Meer informatie

Hoe adopteer je een baby?

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *