Maak kans op een exemplaar van De tulpenjongen!

Maak kans op een exemplaar van De tulpenjongen!

Met de spanningen tussen Rusland en de Oekraïne, lijkt de dreiging van een oorlog ineens heel dichtbij te komen. Of het een serieuze dreiging is, zal de toekomst moeten uitwijzen. De kranten staan echter bol van de berichtgevingen rondom deze spanningen en ook op TV voert de discussie over dit onderwerp de boventoon. Wij plaatsten (toevallig) onlangs in meerdere delen Dagboek uit de hongerwinter, waarin we een eerlijk kijkje gaven, hoe het leven was tijdens de laatste maanden van WOII in Amsterdam. Deze maand verschijnt bij uitgeverij Kluitman “De tulpenjongen” van de Zweedse auteur Christina Wahldén.

Dit boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Nederlandse Willem, die net als zo’n 10.000 andere kinderen van 8 tot 12 jaar oud na de Tweede Wereldoorlog naar Zweden werd gestuurd om daar aan te sterken.

De tulpenjongen

Het is 1945 wanneer de Nederlandse Wim aankomt bij zijn nieuwe huis in Zweden en daar zijn nieuwe broertjes en zusjes leert kennen, onder wie Britta, met wie hij goed bevriend raakt. Wim is na de Hongerwinter naar Zweden gestuurd om aan te sterken en weet niet wat hij meemaakt wanneer hij al dat lekkere eten ziet! Ondanks dat Wim nieuwe, gelukkige ervaringen opdoet in Zweden heeft hij veel nare herinneringen aan de oorlog en heeft hij ’s nachts vaak last van nachtmerries. Lukt het hem om zich er thuis te voelen?

Wil je meer weten over dit stukje geschiedenis waar nog niet veel over is geschreven? Lees dan snel verder, want wij gaan drie exemplaren verloten!

De tulpenjongen | Kluitman | 9789020654738 | Christina Wahldén

lijn groen oudersenzo
Maak kans op een exemplaar van De tulpenjongen!

Afgerond

De actie is inmiddels afgerond. De winnaars hebben de prijs toegestuurd gekregen. Niets gewonnen? Hopelijk heb je bij één van onze andere winacties meer geluk! Succes!

liefs Marion

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

Maak kans op een exemplaar van De tulpenjongen!

#spon: Deze winactie betreft een samenwerking waarbij de producten beschikbaar zijn gesteld.

lijn-groen-oudersenzo

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.