Nijntje gaat logeren met gebarentaal! – Winactie

Nijntje gaat logeren! In deze klassieker van Dick Bruna staan, naast de herkenbare illustraties en tekst op rijm, ook gebarentekeningen afgebeeld. Deze helpen voorlezers bij het maken van gebaren, zodat kinderen die hier baat bij hebben het verhaal beter kunnen begrijpen. Nijntje gaat logeren, met gebaren is het eerste prentenboek met een bekend personage dat in deze vorm verschijnt. Vanaf nu verkrijgbaar in de (online) boekhandel en via het Nederlands Gebarencentrum.

Het ontstaan van Nijntje gaat logeren met gebarentaal

De ontwikkeling van het boek is in gang gezet door Wyndham Mok en Saskia Boonzajer Flaes. “Onze zoon Daniel (5 jaar) heeft een taalachterstand,” vertelt Saskia. “Gebaren helpen ons om beter met elkaar te kunnen communiceren. Ook bij het voorlezen is er behoefte aan het vertellen van verhalen met gebaren.” Wyndham vult aan: “Prentenboeken met standaardgebaren zijn er helaas bijna niet. Daarom nam ik contact op met de uitgeverij van de nijntje-boeken. Daniel is een enorme fan van nijntje, dus hoe leuk zou het zijn als er een nijntje-boek in Nederlands met Gebaren zou kunnen komen!

De gebarenillustraties in het boek zijn gemaakt door Alex Stuifbergen, die zelf ook ervaring heeft met Nederlands met Gebaren: “Onze zoon zat op speciaal onderwijs en dankzij ondersteunende gebaren is zijn spraak daar langzaam op gang gekomen. De juf vroeg of ik als illustrator de basisemoties in gebaren kon tekenen, zodat onze zoon beter kon aangeven hoe hij zich voelde.” Die basisemoties bleken voor de rest van de klas ook heel goed te werken. Inmiddels heeft Alex de afgelopen 20 jaar bijna vierduizend gebaren voor het Nederlands Gebarencentrum gemaakt. “Ik vind het een eer dat mijn gebarenillustraties nu naast het werk van Dick Bruna staan.”

Om dit fantastische initiatief te promoten gaan we drie exemplaren verloten! Surf snel verder om te ontdekken hoe je mee kunt doen!

nijntje gaat logeren, met gebaren | 9789056478940 | Dick Bruna

lijn groen oudersenzo
Daar ben je dan, bevallingsverhalen van een verloskundige

Afgerond

De actie is inmiddels afgerond. De winnaars hebben de prijs toegestuurd gekregen. Niets gewonnen? Hopelijk heb je bij één van onze andere winacties meer geluk! Succes!

liefs Marion

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

Nijntje gaat logeren!
lijn-groen-oudersenzoBabyBaby

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *