Winactie: 3x Duurzaam tuinieren voor kinderen

Sinds begin april hebben wij een “tuintje in een biologische kas“. Niet omdat we nou van die groene vingers hebben of ons vervelen (integendeel), maar omdat ik het belangrijk vind om gezond (lees: onbespoten) te eten en zoveel mogelijk wil leren over duurzaam tuinieren. Iedere keer als ik in de tuin bezig ben, leer ik nieuwe dingen. Bijvoorbeeld dat een courgetteplant mega groot wordt (en dus beter iets verder van andere planten geplaatst kan worden), dat Paksoi heel vroeg in het seizoen al gegeten kan worden (en als je dat niet doet, hij doorschiet en bloemen gaat geven) en dat tomatenplanten graag opgebonden willen worden of langs een lange stok willen groeien.

In mijn jonge jaren woonden wij op een flat (zonder volkstuin), dus ik heb het tuinieren niet met de paplepel meegekregen. Gelukkig is een mens nooit te oud om te leren. Wil jij echter je kind wél groen opvoeden, dan is het boek “Duurzaam tuinieren voor kinderen” wellicht een uitdagende eerste stap!

Duurzaam tuinieren voor kinderen

Er zijn al een hoop tuinboeken, maar vrijwel geen een daarvan is specifiek voor kinderen geschreven. Duurzaam tuinieren voor kinderen brengt daar verandering in. Op een vrolijke, laagdrempelige manier legt Anne Wieggers uit hoe de jonge lezer zelf aan de slag kan gaan in de tuin.

Doe-het-zelf-projecten worden afgewisseld met handige feitjes. Bijvoorbeeld waarom tuinieren zo belangrijk is voor dieren en insecten of waarom schoffelen eigenlijk juist niet handig is om te doen. Kinderen kunnen een bijdrage leveren door zelf aan de slag te gaan: een minivijver maken en een moestuin aanleggen, tot het bouwen van een insectenhotel en het maken van wormencompost. Een prachtig inspirerend boek met mooie kleurenfoto’s en illustraties.

Duurzaam tuinieren voor kinderen | 9789021426839 | Anne Wieggers

lijn groen oudersenzo
Winactie: Duurzaam tuinieren voor kinderen

Afgerond

De actie is inmiddels afgerond. De winnaars hebben de prijs toegestuurd gekregen. Niets gewonnen? Hopelijk heb je bij één van onze andere winacties meer geluk! Succes!

liefs Marion

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

Winactie: Duurzaam tuinieren voor kinderen
BabyBaby

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *