Winactie: 3x Duurzaam tuinieren voor kinderen

Sinds begin april hebben wij een “tuintje in een biologische kas“. Niet omdat we nou van die groene vingers hebben of ons vervelen (integendeel), maar omdat ik het belangrijk vind om gezond (lees: onbespoten) te eten en zoveel mogelijk wil leren over duurzaam tuinieren. Iedere keer als ik in de tuin bezig ben, leer ik nieuwe dingen. Bijvoorbeeld dat een courgetteplant mega groot wordt (en dus beter iets verder van andere planten geplaatst kan worden), dat Paksoi heel vroeg in het seizoen al gegeten kan worden (en als je dat niet doet, hij doorschiet en bloemen gaat geven) en dat tomatenplanten graag opgebonden willen worden of langs een lange stok willen groeien.

In mijn jonge jaren woonden wij op een flat (zonder volkstuin), dus ik heb het tuinieren niet met de paplepel meegekregen. Gelukkig is een mens nooit te oud om te leren. Wil jij echter je kind wél groen opvoeden, dan is het boek “Duurzaam tuinieren voor kinderen” wellicht een uitdagende eerste stap!

Duurzaam tuinieren voor kinderen

Er zijn al een hoop tuinboeken, maar vrijwel geen een daarvan is specifiek voor kinderen geschreven. Duurzaam tuinieren voor kinderen brengt daar verandering in. Op een vrolijke, laagdrempelige manier legt Anne Wieggers uit hoe de jonge lezer zelf aan de slag kan gaan in de tuin.

Doe-het-zelf-projecten worden afgewisseld met handige feitjes. Bijvoorbeeld waarom tuinieren zo belangrijk is voor dieren en insecten of waarom schoffelen eigenlijk juist niet handig is om te doen. Kinderen kunnen een bijdrage leveren door zelf aan de slag te gaan: een minivijver maken en een moestuin aanleggen, tot het bouwen van een insectenhotel en het maken van wormencompost. Een prachtig inspirerend boek met mooie kleurenfoto’s en illustraties.

Duurzaam tuinieren voor kinderen | 9789021426839 | Anne Wieggers

lijn groen oudersenzo
Winactie: Duurzaam tuinieren voor kinderen

Wat verloten we?

We gaan drie exemplaren verloten van het boek “Duurzaam tuinieren voor kinderen” van Anne Wieggers, uitgeverij Volt.

Hoe doe je mee?

Wil je kans maken op deze vette prijs? Stuur je mail naar winactie@oudersenzo.nl onder vermelding van ‘Duurzaam’ en vergeet niet je naam en adres te vermelden.
Om kans te maken is het noodzakelijk dat je je hebt aangemeld voor het ontvangen van onze twee-wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang je deze al? Dan hoef je verder geen actie te ondernemen en hoef je ons alleen maar te mailen. Wil je de nieuwsbrief niet langer meer ontvangen en kans maken op leuke prijzen? Dan kun je je eenvoudig weer afmelden.

Meedoen kan tot…

Je kunt tot 8 juli 2021 meedoen aan deze actie. Daarna trekken we de winnaars!

liefs Marion

Onze andere winacties

5 boosterpacks Pokémon Sword & Shield
Baby Born Magic Girl
Win een boek!
Schoolspullen t.w.v. 35 euro bij Bruna
Pieter Konijn pakket
Toen Rups een vlinder werd
Buurman & Buurman pakket
Neckpillow Dooky
Pindakaaspakket
Elliott van de Aarde pakket
Bach Bloesem Mix
5th Season fruit bites

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

Winactie: Duurzaam tuinieren voor kinderen
lijn groen peuteren

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *