Winactie: Tickets voor CODA Paper Art, een inspirerende tentoonstelling

Winactie: Tickets voor CODA Paper Art, een inspirerende tentoonstelling

In Nederland is het altijd handig een plan te hebben voor de dagen dat het regent. Maar wat is nou een leuke avontuurlijke binnenactiviteit om te doen met de kids? Nou, wat dacht je van een dagje naar het museum?! Misschien dat je nu gelijk aan stoffige schilderijen en saaie vertrekken denkt, maar dat is al lang niet meer het geval. Als mijn zoon een uitstapje zelf mocht uitkiezen, koos hij vaak voor een trip naar het museum, want hij was hartstikke leergierig en in een museum is er altijd iets te beleven. Bijvoorbeeld de expositie “CODA Paper Art” in CODA museum in Apeldoorn. Met deze tiende editie brengt CODA Museum het werk van 49 kunstenaars uit binnen- en buitenland samen.

CODA Paper Art

Tijdens een bezoek aan deze tentoonstelling ga je op ontdekkingstocht naar de veelzijdigheid van papier, want met papier kun je heel veel kanten op. Sommige kunstenaars belichten een maatschappelijk, actueel thema of juist het ambachtelijke aspect van papierkunst. Je kunt het knippen, vouwen, scheuren, plakken, bewerken, beschilderen, snijden, lijmen, knutselen, kleuren of recyclen. Wat kun je eigenlijk niet van papier?! Voor de kids is het bovendien een heel herkenbaar materiaal. Na afloop zullen ze op diverse manieren geïnspireerd zijn om thuis zelf ook aan de slag te gaan met het maken van hun eigen creaties van papier.

lijn groen oudersenzo
CODA Paper Art - Gratis winactie

Activiteitenprogramma

CODA biedt tijdens Paper Art een uitgebreid programma met activiteiten in CODA, buiten en online. Tour de Papier brengt je op de fiets op bijzondere plekken die vertellen over de papiergeschiedenis van de Veluwe. In de tentoonstelling ontdek je met podcastserie Paper Talk acht kunstwerken door de ogen van bezoekers. In CODA Atelier wordt gedurende de tentoonstelling gezamenlijk gewerkt aan een nieuw kunstwerk waarbij kinderen aan de slag kunnen met tijdschriften en verschillende papiersoorten.

Het Atelier is elke dag open, gelijktijdig met CODA Museum. Bij de tentoonstelling is ook het boekje This is (not) about paper verschenen; een schrift boordevol experimenten, uitdagingen en creatieve opdrachten. Het schrift is te koop voor 2,50 euro aan de balie van CODA Museum en bevat zowel opdrachten voor in de tentoonstelling als thuis.

Bekijk hier een overzicht van het actuele activiteitenprogramma per datum.

Tour de papier voor kids

Leren over de geschiedenis van de papier? Een leuke natuurbingo doen? Of zelf werken met papier-maché en dierenmaskers, papieren kunstwerken en sieraden maken? Voor het hele gezin hebben we activiteiten ontwikkeld om aan de slag te gaan met papier! Van origami en het allerbeste vliegtuigje tot gadgets voor een eigen reclamekaravaan of om je fiets mooi te maken. Ontdek verschillende DIY’s met papier, een fotografie- en verhalenwedstrijd en zelfs een maakpakket dat je voor thuis kunt bestellen als je niet naar CODA kunt reizen. Kijk snel op www.coda-apeldoorn.nl/kidstourdepapier.

Heb je er al zin in? Wij gaan twee keer 2 tickets verloten! Voor kids tot en met 15 jaar is de toegang gratis!

lijn groen oudersenzo
CODA Paper Art - Gratis winactie

Afgerond

De actie is inmiddels afgerond. De winnaars hebben de prijs toegestuurd gekregen. Niets gewonnen? Hopelijk heb je bij één van onze andere winacties meer geluk! Succes!

Save the dates!

Combineer een museumbezoek met een maakmiddag in CODA ExperienceLab of de juniorafdeling van CODA Bibliotheek. Op elke woensdag van 14.00-16.00 uur kunnen kinderen (7+) gratis in het ExperienceLab van CODA aan de slag met innovatieve apparatuur tijdens de Werkplaats Woensdag (open inloop). Op hetzelfde tijdstip is er voor kinderen van alle leeftijden een knutselmiddag in het papieren poëziebos in de bibliotheek. De bibliotheek heeft ook een grote glijbaan!

liefs Marion

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: CODA Museum

CODA Paper Art - Gratis winactie
lijn groen peuteren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *