Site pictogram Oudersenzo

Wat stop je in de goodiebag voor een kinderfeestje?

Wat stop je in de goodiebag voor een kinderfeestje?

Je kind mag zijn feestje geven en je wilt de gasten verrassen met een leuke goodiebag als ze weer naar huis gaan. Natuurlijk kan je heel eenvoudig standaard uitdeelzakjes kopen bij een warenhuis en deze volstoppen met wat snoep. Maar het kan ook origineler en/of gezonder.

Een goodiebag met snoepjes?

Vroeger was het heel normaal om na je partijtje de kinderen een plastic zakje mee te geven met snoepjes. Natuurlijk is het lekker voor de kinderen en ze zullen er zeker blij mee zijn. Maar een klein presentje erbij doen is al een stuk leuker. Of maak het nog boeiender door ook de goodiebag zelf al een cadeautje te laten zijn. Daarnaast zijn we ook steeds bewuster bezig met de nadelen van snoep. Hou je dus niet van al die zoetigheid, dan kan je er eveneens voor kiezen om het uitdeelzakje te vullen met leuke spulletjes. Winkels als De Action of De Zeeman hebben leuke speeltjes voor hele kleine prijsjes, zodat je niet meteen blut bent! Natuurlijk kan je er ook een mandarijntje in doen! Of andere verantwoorde lekkernijen.

Wat stop je in het uitdeelzakje?

Je kunt ervoor kiezen om 1 leuk, iets groter cadeautje te kiezen en eventueel nog een paar kleine snoepjes erbij. Vaak wordt het juist leuk gevonden om meerdere dingetjes in het zakje te vinden en dan kan je mooi de hoeveelheid zoetigheid terugdringen of zelfs helemaal achterwege laten. Kleine speeltjes waar je aan zou kunnen denken zijn:

Themafeestje

Heeft je kind een themafeestje gegeven, dan is het uiteraard helemaal leuk als je de goodiebag vult met spulletjes die erbij passen. Heb je een eenhoornfeestje gegeven, dan zijn stickers of kleurboekjes met een eenhoorn erop uiteraard precies dat wat je nodig hebt. Een ruimtevaartfeestje? Misschien kan je kleine ruimtepoppetjes vinden. Of laat van een eigen tekening of foto stickertjes maken.

Heb je een thema gekozen die vrij gangbaar is, dan kan je vaak allerlei attributen hiervan vinden. Zelf aan de slag gaan is dan niet eens nodig. Misschien zijn er geen uitdeelzakjes van, maar je kunt ook kiezen voor een wegwerpbekertje met een printje van het thema erop. Of kies voor een wegwerpbordje en spreid de cadeautjes of eventuele snoepjes hierop uit. Door het strak in te pakken met doorzichtig folie is het heel leuk om te zien. Zeg wel dat ze het dan thuis pas mogen open maken anders ligt alles van iedereen al door elkaar op de grond in jouw woonkamer…

Een leuke mok!

In plaats van een goodiebag kan je een leuke mok kopen, die je vult met lekkers of spulletjes. In dit geval zou je er ook voor kunnen kiezen om die mokken te laten bedrukken met je eigen afbeelding. Met een foto van je kind erop is leuk, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een foto die met het thema te maken heeft. Of zoek een andere toepasselijke afbeelding.

Soorten goodiebags

Zoals gezegd kan je van de goodiebag zelf al iets bijzonders maken. Hierboven gaven we al een voorbeeld, maar uiteraard is er nog veel meer mogelijk. Wat voor goodiebags zou je kunnen kopen of zelf maken?

Geen goodiebag maar 1 cadeautje

Het zit natuurlijk wel iets in als je je bedenkingen hebt om weer zoveel prulletjes aan de kinderen mee naar huis te geven. Je wordt zelf soms ook hor en dol van al die troep… Maar ja, je wil toch wel dat ze iets leuks meekrijgen. Uiteraard kan je in die gevallen kiezen voor 1 leuk cadeau. Iets groter en zeker als je het persoonlijk maakt is er niks mis mee (en eigenlijk ook wel zo duurzaam omdat het kind er dan ook echt iets mee kan). Opnieuw geef ik dan een zelf ontworpen mok als voorbeeld, maar je kunt met foto’s natuurlijk nog veel meer doen. Een doosje kleurpotloden met op de hoes je eigen foto, of een spelletje met een eigen foto. Ja, het is misschien wat duurder, hoewel je anders meer koopt. Dus uiteindelijk vallen de kosten dan misschien ook wel weer mee!

Meer informatie

10 ideeën voor het leukste kinderfeestje (voor de gestreste ouder)
Gezonde traktaties voor school
Zo maak je een uitnodiging voor het leukste kinderfeestje!
Kinderfeestje? Wie nodig je uit? De etiquette rondom partijtjes!
10 Ideeën voor een leuk kinderfeestje!
Gezonde traktaties voor op school

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

Mobiele versie afsluiten