Voordelen van een winterbaby

Voordelen van een winterbaby

Je staat nu op het punt te bevallen of misschien ben je net bevallen? Wat is er nou zo leuk aan een winterbaby? Nou eigenlijk zijn er heel veel dingen leuk aan een winterbaby!

Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat mensen (en dieren) lekkerder slapen tijdens de wintermaanden! Dat geldt dus ook voor je baby. Nee, reken jezelf niet rijk en verwacht niet gelijk dat hij hele nachten door gaat slapen, maar hij zal zeker beter slapen dan baby’s die in de zomer geboren worden.

Skiën met kinderen? Hier moet je op letten

Winterbaby’s leven langer!

Uit demografische gegevens van drie landen is duidelijk geworden dat kinderen die in de herfst geboren worden, gemiddeld langer leven en minder vaak ziek worden. (Onderzoek door het Duitse Max Planck-instituut in 2002).

Dubbel feest!

Is je kindje net voor de feestdagen geboren? Dan is het dubbel feest! Hij maakt direct zijn eerste kerst mee of eerste jaarwisseling! En… niemand die van jou verlangt dat jij iets doet tijdens de feestdagen. Je hoeft alleen maar van alles – en vooral je kindje – schaamteloos te genieten! Niks geen huis versieren en slepen met zware boodschappentassen. Jij mag gewoon lekker met je kindje knuffelen. Het voordeel is ook nog eens dat je partner extra vrije dagen heeft in deze periode!

Gezellig!

Juist als het buiten koud is, kun je het binnen nog gezelliger maken. Gezellig met elkaar genieten van de nieuwe samenstelling van jullie gezin. Laat de wind buiten maar waaien.

Voordelen van een winterbaby

Sneller!

Een tijdje terug was er in de Metro nog te lezen dat baby’s die in de winter worden geboren, eerder beginnen met kruipen dan baby’s die in de zomer worden geboren. Dit is gebleken uit een Israëlisch onderzoek. Gemiddeld beginnen de winterbaby’s, vijf weken eerder met kruipen!

De onderzoekers tekenen wel aan dat het resultaat alleen is gevonden in Israël, waar huizen in de zomer en winter heel anders zijn. In landen waar de woonomgeving het gehele jaar hetzelfde is, bijvoorbeeld door centrale verwarming, werd het effect niet gevonden. Nou ja, vooruit dan maar.

Liefs Marion

Extra informatie

Met je baby de winter door
Wintersport met kleine kinderen
Themapagina: De winter
De stoerste mutsen! Met deze mutsen kom je de winter wel door!
Skiën met kinderen? Hier moet je op letten
Kneipp methode: Blote voeten in de sneeuw
5 leukste winteractiviteiten
De leukste winterse activiteiten vind je hier!
Winterkleding: alles wat je nodig hebt voor de winter
Online voorleesverhaaltje Willy Woef in de winter
Natte neuzentijd: Alles over verkoudheid
Voorkom een winterdip!
Buitenspelen in de winter: Met deze tips krijg je de kids wel naar buiten!
Verzameling leuke winterse knutsels
Songteksten van leuke winterse kinderliedjes

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *