Verwennen: scoren op korte termijn?

Verwennen: scoren op korte termijn?

Verwennen: scoren op korte termijn?

‘Mam, ik wil een ijsje! Maham, ik wil nú een ijsje’, schreeuwt de kleine Katja. Haar moeder weet even niet meer wat ze met de situatie aan moet. Het liefst wil ze voet bij stuk houden en géén ijsje voor Katja kopen, maar ze weet ook wat de consequenties zullen zijn. Katja zal onbedaarlijk schreeuwen en gillen en ontroostbaar zijn. En ach, ze heeft nog niet zoveel gesnoept vandaag, en het is ook best warm. Waarom ook eigenlijk niet. ‘IJscoboer, mag ik een ijsje met 2 bolletjes aardbeienijs.’
De moeder geeft Katja het ijsje. De kleine meid kijkt ontevreden naar haar ijsje. ‘Waar is de slagroom? Ik wil slagroom op mijn ijs!…’

Drama in de supermarkt, hoe ga je daarmee om?
Beloningssystemen, hoe werkt het?

Paaien en lief kijken

Kinderen hebben aangeboren talent voor het manipuleren van volwassenen. Paaien, lief kijken, ze weten het precies. En wij trappen er soms maar al te graag in, al was het maar om van het gezeur af te zijn.
Iedereen verwend zijn kind wel eens. Met aandacht, een extra snoepje, zijn zin of een cadeautje zonder dat er een goede aanleiding voor is. Het gevoel hierachter kan steeds anders zijn. Op het ene moment geef je makkelijk(er) toe door tijdgebrek, het andere moment wil je gewoon aardig gevonden worden en soms word je consequentheid, vooral in supermarkten, enorm op de proef gesteld waar alle schappen op kinderooghoogte voornamelijk gevuld zijn met producten die rechtstreeks geïmporteerd lijken te zijn uit Luilekkerland. Wanneer het zelden voorkomt, is er niet zoveel aan de hand, maar wanneer je je kind structureel in de watten legt, bereik je daarmee vaak een averechts effect.

Vage grenzen

Door vage grenzen en gebrek aan adequate begeleiding worden kinderen veeleisend en kunnen een vertekend zelfbeeld krijgen van zichzelf en de wereld om hun heen. Andere kinderen zullen zich tegen hem keren en leerkrachten zullen zich steeds meer gaan irriteren aan de misdragingen van dit kind. Onaangepast gedrag blijft echter niet beperkt tot de kindertijd maar het kan zelfs doorwerken op latere leeftijd, omdat deze kinderen in hun volwassen leven niet weten hoe ze met frustraties en tegenslag moeten omgaan. Dit kan zich onder andere uiten in moeizame relaties met anderen, financiële problemen en zelfs moeite hebben in het behouden van een baan. Het kunnen volwassenen worden met een laag zelfbeeld, angstig en depressief. En dat wil je je kind natuurlijk niet aandoen!

lijn donker geel oudersenzo
Verwennen: scoren op korte termijn?
lijn donker geel oudersenzo

Verschillende vormen van verwennen

Er zijn verschillende manieren waarop je je kind kunt verwennen. Natuurlijk is daar de materiële verwennerij waarbij kinderen cadeaus, snoep en gadgets in overvloed krijgen. Zelfs zonder dat ze erom vragen.

Pedagogisch verwennen

Dan is er het pedagogisch verwennen, waarbij grenzen niet of nauwelijks worden aangegeven. Hierdoor leert het kind niet omgaan met beperkingen. Dit kan zich uiten in geen normbesef, te snel angstig, vaak ontevreden en houdt weinig rekening met anderen.
Als derde is er het affectief verwennen. Een ingrijpende manier van verwennen waarbij de ouders het kind overladen met liefde en aandacht. Vaak ontstaat deze vorm van verwennen uit de angst de liefde van het kind te verliezen.

Verschil tussen lief en verwennen

Natuurlijk mag je je kind best af en toe iets extra’s geven, daar is helemaal niks mis mee. Bijzondere aandacht en samen leuke dingen doen, een extra lekkertje, niks mis mee. Waar het mis gaat, is wanneer de regels niet duidelijk zijn en er niet consequent met afspraken wordt omgesprongen. Wanneer je kind nog steeds met jouw liefde wordt overladen, wanneer hij zich misdraagt. Je kunt je kind prima positief belonen als hij iets goeds heeft gedaan, maar niet omdat hij er om zeurt.

Uitzonderingen maken mag best

Natuurlijk mag je best ook wel eens uit de band springen, maar doe het gedoseerd en onder bepaalde omstandigheden. Sneeuwt het ‘s avonds laat of midden in de nacht? Haal je kind uit bed, kleed hem warm aan en geniet met elkaar van dit moment! Die slaap halen ze wel weer een keer in maar dit is een moment dat hij nooit meer gaat vergeten. Dit moment zal hem beter bij blijven dan al die cadeaus die ‘zomaar’ aan hem worden gegeven.

Verwaarlozing

Aan verwennen zitten dus zeker risico’s verbonden. Door te weinig grenzen te stellen kan je kind ook niet leren hoe hij met grenzen moet omgaan, terwijl hij hier toch de rest van zijn leven tegenaan zal lopen. Als je kinderen goed wilt voorbereiden op de toekomst moet je ze ook, af en toe met ongemakken confronteren. Ze mogen best zelf proberen hun problemen zelf op te lossen, juist op die manier leer je ze hun eigen boontjes te doppen en daar hebben ze hun hele leven iets aan.

Verwennen doe je nooit in het belang van een kind. Een volwassene heeft er (vooral op het moment zelf) veel meer voordeel van omdat het vaak tijd scheelt. Het is echter niet bevorderlijk voor de zelfstandigheid van een kind maar ook niet voor zijn ontwikkeling. Hij wordt immers geremd in een natuurlijke groei. Daarnaast heeft de omgeving ook meer last van het kind en zal zich daardoor ook anders tegen opzichte van het kind gedragen.

Hoe herken je dat je kind verwend is?

Als een kind het vanzelfsprekend vindt dat hij ‘zomaar’ iets krijgt, of teleurgesteld is met een klein cadeautje. Of hoe hij reageert als je iets weigert. Misschien barst hij wel in woede uit? Heeft hij moeite met delen? Komen er klachten uit de omgeving over zijn gedrag? In dat geval kun je er wel van uitgaan dat je kind verwend is en wordt het tijd het roer drastisch om te gooien.

Doorbreek de cirkel

Stop er mee de verantwoordelijkheid te ontnemen van je kind. Dit kan vaak al in kleine dingen zitten zoals: het oprapen van een gebruikte handdoek, snel het speelgoed opruimen, zelf de tafel afruimen, huisdieren van het kind verzorgen, langer op laten blijven, et cetera. Wanneer je jezelf op een dergelijke activiteit betrapt, probeer dan te bedenken waarom je dit doet of deed? Ben je te moe? Gaat dit sneller? Geen zin in ruzie? Geen zin hem te onderbreken in zijn spel? Uit schuldgevoel? Wil je graag je kind blij zien? Door inzicht te krijgen in je handelen, kun je het tij ook makkelijk(er) keren!

Liefs Marion

Meer informatie

Het geven van complimenten aan je kind: de do’s & don’ts
Frustrerend als je kind niet wil luisteren
Helpen in het huishouden – Kleine klusjes
Je geduld verliezen…
Beloningssystemen, hoe werkt het?
Met de kids naar de supermarkt, help!
Speelgoed voor de baby van 0 – 1 jaar
Wanneer spreek je van kindermishandeling?
Drama in de supermarkt, hoe ga je daarmee om?
Loslaten – Hoe doe je dat?
Je peuter is verlegen. Hoe ga je hiermee om?
Knuffelen – Het belang van knuffelen (met de leukste knuffeldieren)
Het nut van straffen
Themapagina: Spelen en speelgoed
Spelend opruimen
Hoe stimuleer je eerlijkheid?
Hoe breng je je kind empathie bij?
Tweetalig opvoeden
Milieubewust leven – Groen opvoeden
Opvoeding van een peuter
Ouderschap en opvoeding – Welke vormen zijn er?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
mens-en-samenleving.infonu.nl
www.leokrans.nl
Stockfoto: 123rf.com

lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

2 reacties

 • Jules Vismale

  Nou ben ik zelf voor de volle 100% géén vrouw, niet getrouwd en heb ik evenmin kinderen (dat had ik in mijn kinderjaren wel graag gewild maar door een geestelijke handicap is dat voor mij te moeilijk), toch zou ik iets willen toevoegen aan het ideaal van verwennende ouders.
  Als ik namelijk lees en ook persoonlijk aanschouw hoe bepaalde moeders (en vaders) tegenwoordig met hun kinderen omgaan dan ben ik blij dat ik niet met hen hoef te ruilen! Blijkbaar zien sommige ouders hun kroost als een soort huisdieren die je altijd moet betuttelen, beschermen, moet oververwennen, altijd lief tegen ze moet zijn, overal hun zin in moet geven als ze krijsen of vervelend zijn, hen nauwelijks normen en waarden hoeft bij te leren, hen gaat toevertrouwen aan pleeggezinnen omdat die ouders allebei werken of hen geen correcte tik meer geven als die kinderen het te bont maken.
  Ik zag ooit jaren geleden in Frankrijk tijdens een wintersportvakantie een documentaire over kinderen in Amerika die werkelijk op een vreselijke manier werden oververwend alsof ze afkomstig waren uit het beroemde boek van Roald Dahl, ‘Sjakie en de chocoladefabriek’, gelijk naar Casper Slok (Augustus Gloop), Violet Beauderest (Violet Beauregarde), Veruca Peper (Veruca Salt) en Joris Teevee (Mike Teavee)! En die vreselijke kinderen werden daar toen alsnog voor afgestraft!
  Ouders moeten eigenlijk eens leren dat je kinderen niet moet overbetuttelen, kleineren, moet gaan behandelen als volwassenen en eens duidelijk maken dat kinderen inderdaad geen koning(in)en zijn of zelfs hun beste vriend(inn)en!
  Je bent tenslotte of hun vader of hun moeder zoals dat duidelijk gemaakt wordt in kinderboeken als Pietje Bell, De Kameleon, De Vijf, Dik Trom, Peter Pan enz. (veroudering van sommige kinderen in deze verhalen maakt jammer genoeg het verhaal ongeloofwaardig en oersaai) al proberen bepaalde kinderen zich hierin te gedragen als volwassenen of zich los te maken van hun ouders.
  Ik wil als laatste nog aangeven dat ik wél met normen en waarden, liefdevol, correct en niét oververwend ben opgegroeid want bij wie dat wel gebeurd zal later in de allergrootste problemen raken!

 • Helaas kan het vaak nog veel erger als het gaat over het oververwennen van kinderen door rijke ouders! Je hoeft zelfs tegenwoordig niet eens meer lid van een koningshuis te wezen als men hieronder gaat lezen hoe bepaalde wereldsterren hun kinderen als verwende prinsjes en prinsesjes doen opgroeien alsof het voor hen elke dag konings- of koninginnedag is:

  Extravagant is een understatement: hoe deze sterren hun kinderen verwennen is absurd!!!!!!

  Iederéén had vroeger wel die ene klasgenoot die alles kreeg waar hij of zij maar om vroeg. En als je het toen al tenenkrullend vond, dan heb je dit lijstje van verwende nesten nog niet gezien. Deze bekende kinderen leiden een waar luxeleven. Zonder dat ze daar iets voor hebben moeten doen.
  Kate Middleton en prins William zijn maandag de ouders geworden van hun derde kind. Hoewel velen een leven vol luxe en weelde verwachten, staat de jongen – gezien de omstandigheden – toch een relatief normaal leven te wachten. Je kon er eerder deze week bij ons al alles over lezen. Benieuwd of de kleine prins straks jaloers wordt als hij ziet hoe deze kinderen in de watten worden gelegd.
  Maakt geld nou werkelijk gelukkig of gek? De aankopen van deze sterren hou je écht niet voor mogelijk zoals talloze voorbeelden hieronder zijn te lezen:

  Suri Cruise (12), dochter van Tom Cruise & Katie Holmes

  Over deze minifashionista is al heel wat inkt gevloeid. Suri Cruise is dan ook loslopend wild voor de paparazzi, sinds de scheiding tussen haar beroemde ouders. Al van bij haar geboorte wordt ze als een verwend nest bestempeld. Suri staat op veel paparazzi foto’s dan ook met een pruillip, hoewel ze toch steeds de duurste designerkleren en accessoires draagt én steevast met het laatste nieuwe speelgoed en technologische snufjes wordt gespot. Suri zou er volgens haar nanny trouwens een hekel aan hebben dan andere kinderen haar spullen aanraken.
  Suri Cruise krijgt alles waar ze om vraagt. Toch ziet ze er vaak erg ongelukkig uit.
  Toen Suri vijf jaar oud was, was haar schoenencollectie al zo’n 132.000 euro waard. Daar zaten onder meer op maat gemaakte en speciaal voor haar ontworpen exemplaren van Marc Jacobs en Christian Louboutin en andere topmerken tussen. Wanneer mama Katie en haar dochter samen gaan winkelen bij luxelabels, spenderen ze op enkele uren tijd duizenden euro’s. Haar garderobe wordt nu dan ook op zo’n 826.000 euro geschat!
  Enkele jaren terug kwam Vogue te weten dat Suri ook een 82.000 euro kostende speelhut kreeg om in te vertoeven. The Huffington Post meldde dan weer dat papa Tom jaarlijks zo’n 5,7 miljoen euro uitgeeft aan een privéjet die Suri overal naartoe vliegt. Van Cruisen door het leven gesproken.

  North (4), Saint (2) en Chicago (3 mnd) West, de kinderen van Kim Kardashian en Kanye West

  Al meer dan een decennium lang domineren de Kardashians realityland. Ieder lid van de familie heeft miljoenen volgers op de sociale media, en ze timmeren nog volop verder aan hun imperium. Kim spant echter nog steeds de kroon, en dat brengt natuurlijk ettelijke miljoenen op. En die geeft ze met veel plezier uit aan alle mogelijke spullen voor haar kinderen.
  Nog voor de kleine kids geboren waren, vulden Kim en Kanye al een hele kleerkast voor hun kleine wondertjes. Natuurlijk enkel met designers als Chloé, Christian Dior, Alexander Wang en Chanel. Er werd zelfs gefluisterd dat North, Saint en Chicago al een persoonlijke stylist hadden, nog voor ze ter wereld kwamen. En opmerkelijk detail: het trio zou honderden kledingstukken bezitten die ze nooit hebben gedragen.
  Tijdens de modeweken zitten de kids steeds front row. Toen kleine it-girl North haar mama vergezelde naar de Paris Fashion Week in september, kreeg ze samen met haar nanny een eigen penthousesuite van 28.000 euro per nacht in het Royal Monceau-hotel. Om in de Franse hoofdstad te geraken maakten ze gebruik van een privéjet. Maar ook tijdens andere feestdagen worden ze in de watten gelegd. Om niet te zeggen: iedere dag van het jaar!
  Kim en Kanye spendeerden bijvoorbeeld ruim 32.000 euro aan een wieg van Dolce en Gabbana. Een schommelpaard dat volledig werd versierd met Swarovski-kristallen kostte hen 112.000 euro. Een teddybeer van Luis Vuitton? Een duizelingwekkende 140.000 euro. En voor een unieke gouden fopspeen van luxemerk Suommo legden ze nog eens zo’n 78.600 euro neer.

  Brooklyn (19), Romeo (15), Cruz (13) en Harper Beckham (6), kinderen van Victoria & David Beckham

  Nadat ze drie zonen op de wereld had gezet, was Victoria door het dolle heen met haar dochtertje. Harper wordt door haar designer-mama dan ook steeds getrakteerd op de meest stylish outfits. Toch willen papa en mama Beckham hun kinderen naar eigen zeggen “niet te hard verwennen, tenzij met liefde”. Zo zouden de kids enkel zakgeld krijgen als ze klusjes afgewerkt hebben. Maar met vijf man personeel in huis, waaronder een nanny, poetsvrouw, tuinman en persoonlijke kok, is het natuurlijk maar de vraag welke klusjes de mini-Beckhams nog moeten doen.
  Voor de geboorte van hun zusje Harper kregen de drie jongens een luxueuze boomhut ter waarde van 44.000 euro cadeau. Daar bleef het niet bij, want net als Suri Cruise kregen ze ook nog een speelhuis. Een klein Beckingham Palace, zeg maar. Dit kostte 165.000 euro. Victoria deelde op Instagram al beelden van de boomhut, die ’s avonds knap wordt verlicht. “Groetjes vanop het platteland X”, schreef ze bij de foto. Dat ze gewoon in haar eigen tuin zat, leek ze wel even vergeten te zijn.
  Dochter Harper draagt steevast outfits van duizenden euro’s van ontwerpers als Chloé en mocht tijdens de New York Fashion Week naast Anna Wintour zitten, de beroemde hoofdredactrice van de Amerikaanse ‘Vogue’. Ook de kleine Romeo heeft een passie voor mode en mocht al schitteren als model voor Burberry. Hij poseerde in 2013 voor het eerst, en voor één dag werken kreeg hij toen 55.000 euro. Dat is op een draaidag van 8 uur omgerekend 114 euro per minuut. Spend it like Beckham, Romeo! Al hadden mama Victoria en papa David ongetwijfeld iets te maken met dat contract.
  RomŽo was destijds het gezicht voor de Kerstcampagne van Burberry.

  Maddox (16), Pax (14), Zahara (13), Shiloh (11), Vivienne (9) en Knox (9) Jolie-Pitt, de kinderen van Brad Pitt en Angelina Jolie

  In 2016 kondigde ‘Brangelina’ hun scheiding aan. Die verliep heel moeizaam, omdat Brad en Angelina ruzie bléven maken over de voogdij van hun kinderen. Desondanks de moeilijke periode kwam hun kroost nooit iets te kort, wel integendeel.
  De kinderen verdelen hun tijd over de verschillende huizen van hun ouders in Californië, New Orleans, Frankrijk en Italië en vergezellen Brad en Angelina tussendoor naar filmsets en trips over de hele wereld. Daar wordt tijd gemaakt voor qualitytime: tijdens een uitje naar Parijs spendeerde Brad bijvoorbeeld 16.740 euro aan kleding in dure boetieks.
  Reporters Angelina Jolie en haar kinderen trokken er begin dit jaar samen op uit in Parijs.
  De kinderen staan erom bekend de meest extravagante verjaardagsfeestjes van Hollywood te hebben. Zo was Shilohs feestje eentje met graffiti en skateboardlessen, vierde Zahara haar achtste verjaardag op een privéresort op de Caraïben en kreeg zoon Maddox een feestje in Londen in het thema van de Olympische Spelen. Inclusief mini-atletiekpiste en basketbalveld. Pax zijn 7de verjaardag werd in de bloemetjes gezet in Parijs, waar hij een ballonvlucht over de stad en een luxueuze boottocht over de Seine kreeg.
  Maar ook voor andere gelegenheden zoals Halloween gaan ze ver: een medewerker van een verkleedwinkel lekte in 2013 uit dat de kids er elk een outfit kregen aangemeten van zo’n 830 tot 850 euro!

  Louis Bardo Bullock (8), zoon van Sandra Bullock

  De geadopteerde Louis werd voor zijn eerste verjaardag niet alleen verwend met duizenden euro’s aan speelgoed en taart. Hij kreeg van zijn beroemde mama ook een schilderij van Andy Warhol ter waarde van 12.350 euro. Nu maar hopen dat hij er niet zelf op is gaan kleuren.

  Blue Ivy (6), Sir en Rumi Carter (10 mnd), de dochter en tweeling van Beyoncé & Jay-Z

  “Ik weet dat ik allicht het meest verwende kind ooit zal opvoeden”, biechtte rapper Jay-Z al op aan Oprah nog voor hun dochtertje Blue Ivy ter wereld kwam. Hij en Beyoncé doen er alles aan om die voorspelling waar te maken: voor haar geboorte huurden Beyoncé en Jay-Z de hele vloer van het Lenox Hill-ziekenhuis in New York af.
  Na de geboorte kochten haar beroemde ouders een stoel bezet met kristallen ter waarde van 10.000 euro, een met roze kristallen bezette badkuip van 4.280 euro, een wieg van 33.000 euro, een gouden hobbelpaard van 493.000 euro en een mini-Bugatti, mini Cadillac en mini Ferrari. Die kosten elk meer dan 25.000 euro. Net als elk ander meisje droomde Blue ook van een eigen pony, en die kreeg ze. Een Arabische volbloed nog wel, die 68.000 euro waard is.
  Haar garderobe is intussen enkele miljoenen waard en bevat op maat gemaakte Tom Ford-schoentjes, Jay-Z-tour-T-shirts in kindermaatjes en tiara’s. Ze werd bijvoorbeeld al gezien in een kleedje van Mischka Aoki dat ruim 9.000 euro kost, en in een zijden T-shirt van zo’n 4.200 euro.
  Dit is het kleedje van Mischka Aoki. Het is ruim 9.000 euro waard.
  Op 13 juni vorig jaar stond de wereld even in rep en roer: Beyoncé is toen bevallen van tweeling Rumi en Sir Carter. De overgang van één dochter naar drie kinderen is natuurlijk veeleisend, en dus namen de superster en Jay Z liefst 18 extra mensen in dienst. Volgens Radar Online bestaat het team van nanny’s uit acht dames: twee voor Blue Ivy, drie voor elke baby. Die wisselen elkaar af in shiften van acht uur, zodat er 24 uur op 24 iemand aanwezig is. Ze verdienen naar verluidt zo’n 85.000 euro per jaar.
  Ze namen verder ook dokters, schoonmaaksters en huishoudsters, bodyguards, chauffeurs, en een financiële expert aan. Want de tweeling heeft nu al een marktwaarde van bijna 7 miljoen euro.
  Ook op tournee willen Beyoncé en Jay-Z niet aan luxe inboeten. Zo eisen ze bijvoorbeeld twee reiswiegjes voor Rumi en Sir die met 18-karaats goud bekleed moeten zijn. Vanbinnen moeten ze bekleed zijn met pure zijde. Beyoncé wil ook dat het altijd 25 graden warm is in de ruimte waar de kinderen verblijven. Bovendien moet de kamer gevuld zijn met geurkaarsen die naar rozen ruiken en moet er altijd een chef-kok ter beschikking staan. Beyoncé eist te allen tijde minstens zes bodyguards en een aantal nanny’s in de kamer.

  Kingston James McGregor (11), Zuma Nesta Rock (9) en Apollo Bowie Flynn (4), de kinderen van Gwen Stefani en Gavin Rossdale

  “Ze zijn zo verwend, ik weet niet meer wat te doen”, gaf Gwen Stefani zelf al toe aan People Magazine. En ze liegt niet, want voor Kingstons vierde verjaardag spendeerden zij en Gavin meer dan 13.000 euro aan het feestje in superheldenthema. If I was a rich boy, horen we hem al meezingen met zijn mama.
  Misschien is het een normaal bedrag voor hen, maar ook voor Kerstmis gaf de zangers veel geld uit: zo’n 24.500 euro aan kleding van Gucci voor haar oogappels. Zoon Kingston Rossdale wordt in Hollywood overigens aanzien als de tegenhanger van Suri Cruise.

  Gwen Stefani en haar kinderen

  Max (10) en Emme (10), De tweeling van Jennifer Lopez en Marc Anthon

  De ouders van de tweeling zijn intussen niet meer samen, maar dat weerhoudt hen er niet van om hun kids als echte diva’s te behandelen. Als baby waren hun rammelaars bezet met diamanten, en sliepen ze enkel in 100% gekamd Egyptisch katoen. Er werd een ‘Welcome to the world’-feestje gegeven, dat 164.000 euro heeft gekost.
  Ze kregen meteen een hele garderobe, waaronder veel stuks van Chanel. Zo kregen ze elk een outfit 1.900 euro, die versierd werd met een persoonlijke borstspeld van 250 euro per stuk. Ook rugzakjes van 1.700 euro mochten niet ontbreken. Nu hebben Max en Emme elk hun eigen shetlandpony – Prijskaartje: 54.125 euro – en krijgen ze geregeld een professionele massage. Hun bezittingen worden nu al op zo’n 2,1 miljoen euro geschat!

  Valentina Paloma Pinault (10), de dochter van Salma Hayek en François-Henri Pinault

  Ze is amper 10, maar nu al gaat de dochter van Salma Hayek mee naar kunstgala’s in Italië of rode loper-events op Saint-Barthélemy. Daar kan ze met een gerust hart praatjes maken met de andere gasten, want Salma zou erop gehamerd hebben dat haar dochter minstens drie talen – Engels, Spaans en Frans – kon spreken.
  Met 17 miljard euro op de bankrekening behoren Salma Hayek en haar man veruit tot de rijkste koppels in Hollywood. En dus is investeren in de toekomst van hun dochter geen probleem: haar vader heeft al 9,8 miljoen euro aan vastgoed gekocht is Los Angeles. Allemaal op naam van Valentina, uiteraard!

  Ik zou haast gaan wensen dat die afschuwelijke snertouders al hun rijkdommen nog VEEL sneller gaan verliezen dan dat hier in Nederland koningsdag wordt afgeschaft want vriendschap, liefde, geluk, blijdschap en een goede gezondheid zijn namelijk met al het aardse geld en rijkdommen voor geen goud te koop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *