Vertellen aan de aanstaande oma en opa dat je zwanger bent

Vertellen aan de aanstaande oma en opa dat je zwanger bent

Een spannend moment: Vertellen aan de aanstaande oma en opa dat je zwanger bent! Hoe ga je dat doen? Heb je daar al een idee over?
Wij hebben onze bezoekers gevraagd hoe zij dit aan hun (schoon)ouders hebben verteld. We ontvingen zeer ludieke manieren en die willen we je niet onthouden. Heb je zelf ook zo’n origineel idee? Laat het ons weten en mail je idee naar info@oudersenzo.nl.

Heb jij ook zo’n leuke schoonmoeder?
Hoe vertel je je omgeving dat je zwanger bent?

Muffins
Ik heb kant en klare muffins gekocht en die voorzien van witte glazuur en die vervolgens versierd met roze en blauwe muisjes. Zelf vlaggetjes gemaakt met cocktailprikkers en een papiertje waarop een vraagteken tussen 2 vakjes staat. In het blauwe vakje BOY? en in het roze vakje GIRL?
Iedereen was zeer verrast toen ze de traktatie op tafel zagen staan, omdat niet veel collega’s wisten dat we ermee bezig waren haha.

Geheime tractatie
Wij zijn naar mijn ouders gegaan en zei dat ik iets lekkers heb gebakken, wat dan niet zo was. We hebben dan beschuit met muisjes (blauw/roze) belegd en toen een papiertje er tussen gelegd zodat de muisje niet door elkaar gestrooid werden. Daarna op een schaal gelegd en in een theedoek gewikkeld, zodat het leek dat het nog warm moest blijven. Eenmaal bij mijn ouders heb ik het op een bordje geserveerd met koffie.

Een briefje
Wij waren onverwachts zwanger van ons eerste kindje. We hebben een test gedaan in Spanje en die bleek positief te zijn. Toen we naar huis gingen hebben we voor beide grootouders een briefje gemaakt en tussen de foto’s gestoken met een gedicht erop en een foto van een positieve zwangerschapstest. Ze wisten niet waar ze het hadden! Volledig onverwachts maar nog meer gewenst!

Het tekstje voor mijn mama (grootmoeder Omamie):

Lieve mama, (Omamie)

Je hebt me het leven gegeven en van de eerste dag, dat ik in je armen lag, ben jij de persoon die me liefde gaf.
Van toen afaan is er een warme, onafscheidelijke band ontstaan, die altijd zal blijven voortbestaan. Je creëerde voor ons een veilig nest, onder mama’s vleugels zit je het best.
Je veegde mijn traantjes weg toen ik verdrietig was, jij was degene die me verhaaltjes voorlas.
Je vulde mijn buikje toen ik honger had.
Wanneer ik vuil was, deed je me in bad.
Veel warmte en wijsheid heb ik van jou mogen ontvangen, je vervulde altijd ieders verlangen.
Het zal moeilijk zijn om jou te kunnen evenaren, maar ik zal het toch moeten proberen, want binnen negen maand zal ik Stefan’s en mijn kindje baren
Mama, jij noemde me Sofie, mag ik jou nu noemen OmaMie?

Foto eerste echo
De foto van de eerste echo hebben wij vergroot en gelamineerd. Deze hebben we toen overhandigd met de mededeling: ‘We hebben onlangs nog een foto van jullie toekomstig kleinkind laten maken.’

Vertellen aan de aanstaande oma en opa dat je zwanger bent

Lekker etentje
Ik zou mijn schoonouders uitnodigen om te komen eten bij ons thuis, en dan een slabbetje aangeven met de tekst ofzo met mijn liefste opa en een met mijn liefste oma erop. Mooi toepasselijk.

Ingescande zwangerschapstest
Toen wij zwanger waren van onze dochter hebben wij het op de volgende manier aan de opa’s en oma’s vertel.
We hebben een zwangerschapstest ingescand met als achtergrond de binnenkant van een doosje. Dit hebben we uitgeknipt en onderin het doosje gelegd. Toen hebben we een zakje met blauw/witte en roze/witte chocolaatjes gekocht en deze in het doosje gedaan. Aan het doosje een paar kleine sokjes gebonden en toen het doosje dichtgebonden met een lintje.

Op moederdag
Bij mijn eerste zoontje had ik een fotootje van de echo op een kaartje geplakt en dat bij Moederdag gegeven.
Bij mijn tweede zoontje hadden we mn oudste zoontje een romper aangetrokken met de tekst hoera ik krijg een broertje of zusje en tegen mijn moeder gezegd dat hij nodig verschoond moest worden en of zij het even wilde doen.

Samen met het reisverslag
Mijn man en ik waren net terug van vakantie uit Thailand. De volgende dag deed ik een zwangerschapstest en die was positief. We konden het nieuws niet voor ons houden en gingen diezelfde avond onverwachts bij mijn schoonouders langs. Eerst brachten we een uitgebreid reisverslag uit en toen zei mijn man: We gingen met z’n tweeën heen en kwamen terug met z’n drieeën. Mijn schoonouders stonden voor een raadsel. Het duurde even en vroeg mijn schoonvader: een baby?
Zo vertelden we hen dat we een baby verwachtten.

Verjaardagskadootje
Het was de bedoeling eerst te trouwen en dan pas een zwangerschap. Omdat mijn zussen heel lang gedokterd hebben hadden we een snelle zwangerschap niet verwacht.
Ik was gestopt met de pil en we waren aan het kijken wat we voor een bruiloft we wilden. Toen ik op 2-2-2002 een week over tijd was en mijn borsten gevoelig werden wist ik dat we dus wel direct aangeteld waren. Heel gelukkig maar toch ook van nu zijn we nog niet getrouwd maakte we snel andere plannen.
Op mijn verjaardag 13 maart zijn we in ondertrouw gegaan en wisten onze getuigen alleen dat we gingen trouwen. Mijn verjaardag hebben we op de zaterdag na mijn verjaardag ‘s avonds gevierd. Daar waren al mijn broers en zussen en de zussen van mijn man en zijn ouders. Verder niemand gevraagd. Dit vonden ze wel raar maar ook wel gezellig.
Toen hebben we nadat iedereen een borreltje of fris had gekregen, verteld dat we in juni zouden trouwen. Dat was natuurlijk groot nieuws en iedereen was dol enthousiast. een half uurtje daarna zei mijn man en nu heb ik nog een nieuwtje. We zijn in blijde verwachting! Daarna kwamen de foto’s van de echo te voorschijn. Het was een gezellige en indrukwekkende verjaardag, die nog vaak na gesproken is. En bij mijn schoonouders was dit het geweldigste wat ik kon vertellen omdat mijn man de stamhouder is zoals zij dat noemen en nu met zijn 39 toch nog papa werd en ging trouwen. En toen op 28 september 2002 dan ook nog een jongen zich aandiende (Sjoerd) was het feest helemaal compleet. Dit omdat we door mijn medische voorgeschiedenis al snel ook verteld hadden dat we het bij één kind moesten laten

Met de video
We hebben de videoband met daarop de echo in de recorder geschoven en vervolgens op Play gedrukt de verrassing was compleet!!! Ze dachten dat het de vakantievideo was.

Alvast een uitnodiging
Ik heb ze een kaart gestuurd met uitnodiging en datum erop om op het feestje te komen.

Een slabbertje
Ik heb ze een slabbertje!

Een echofoto
We hebben de echofoto laten zien en ook hadden we wat chocolaatjes met muisjes erop gekocht.

Gewoon verteld
Onze ouders hebben we het gewoon verteld. We hebben eerst gebeld hoe laat ze thuis waren want dat we iets moesten vertellen we konden het gewoon niet voor ons houden omdat het blijde nieuws lang op zich had laten wachten en we zo ongeduldig waaren dat we geen tijd hadden om iets speciaals te verzinnen.

Babyrammelaar
We hebben opa en oma een kadootje gegeven hierin zat een babyrammelaar en toen wisten zij genoeg was erg leuk.

T-shirt
We hebben opa, oma, ooms en tantes allemaal een t-shirt gegeven met de tekst: ‘Binnenkort wordt ik opa/oma/oom/tante’. Ze vonden het echt geweldig.

De echo
Wij hebben heel standaard denk ik de echo laten zien.

In pyama
Hoe vertelde ik mijn ouders dat ik zwanger was, dat zal ik nooit vergeten. 3 weken eerder had ik in het ziekenhuis te horen gekregen dat mijn gezondheid stukken verbeterd was na mijn openhartoperatie en dat een zwangerschap mogelijk was, maar door afwijkingen die ik heb zou een natuurlijke zwangerschap moeilijk of niet gaan, ik kreeg al een controleafspraak voor over een jaar en al zou ik dan nog niet zwanger zijn zou zij mij doorsturen naar afdeling gynaecologie. Ik was dus blij, maar daarnaast ook bang dat ik niet natuurlijk zwanger zou raken en weer een medische mallemolen in zou moeten. Ik heb hier lang met mijn moeder over gesproken.
Precies 3 weken later was ik ziek, misselijk, moe, dacht eigenlijk meteen, dit kan ik nu niet gebruiken, ik wil zwanger worden wil nu geen maag / darm infectie krijgen, waar ik wel vaker last van had. Dus anders dan normaal ging ik meteen naar de huisarts, normaal ga ik niet zo gauw, maar dit moest weg, ik wilde zwanger raken.
De huisarts vroeg of ik al zwanger kon zijn, tja ik was 3 weken gestopt met de pil, maar door wat er in het ziekenhuis gezegd was geloofde ik niet dat dit al kon, de arts deed toch een test om dat dan uit te sluiten, maar uitsluiten kon niet, ik was al zwanger, daardoor de klachten!
Ik heb welgeteld een hele dag mijn mond kunnen houden, ik en mijn vriend waren dolgelukkig, we zouden de volgende middag het tegen mijn ouders gaan vertellen. Totdat ik er om 5 uur ‘s ochtends erachter kwam dat dan mijn vader niet thuis was. Ik belde ze om 5.00 uur op, om 5.15 zou vader vertrekken naar zijn werk, zei tegen mijn moeder houd papa even thuis er is iets’
Met pyjama en al sprong ik in de auto en ben ik naar ze toe gereden, wat zagen hun gezichten er gespannen uit, ze dachten dat er iets erg gebeurd was, toen vertelde ik dat ik ze opa en oma ging maken, dat ik zwanger was, dat ik voor ons pap zijn verjaardag een kleinkindje zou geven (ik was op zijn verjaardag uitgeteld). Ze waren door het dolle, ons pap is voor de eerste keer in 20 jaar weer mee naar de stad gegaan, hij ging niet werken er moesten babyspullen gekocht worden zij hij, mama natuurlijk door het dolle dat ik zwanger was en dat papa mee wilde gaan stadten. Ik ben me aan gaan kleden en om 9 uur stonden we in de stad babyspullen uit te zoeken.
Het was geen originele aankondiging, daar stond mijn hoofd ook niet naar, ik wilde het alleen maar zo snel mogelijk aan mijn ouders vertellen, ondertussen is mijn dochter al weer geruime tijd geboren, maar ik weet wel dat ik de trotste opa en oma voor haar heb die ze maar kan wensen.

Fotolijstje
Ik heb mijn echo in een fotolijstje gedaan met een gedichtje daarboven. In dat gedichtje stond bijvoorbeeld dat ze binnenkort opa en oma gaan heten, enz. Ik heb dat fotolijstje ingepakt, ben met ze uit chinezen gegaan, en heb het toen daar gegeven! Ze vonden het erg leuk!

Kerstkadootje
We hebben onder de kerstboom een ingepakte positieve zwangerschapstest gelegd en deze als laatste uit laten pakken… het viel hel goed in de smaak!

Verpakte test
Met de eerste zwangerschap ( was rond sinterklaas) hebben we de zwangerschapstest met kado papier verpakt en die aan mijn ouders gegeven. De tweede keer, had ons zoontje een shirtje aan met de tekst: ‘ik word een stoere grote broer’ en toen ij mijn ouders en schoonouders op visite.
De derde keer had ik op twee velletjes nijntje geborduurd. Een nijntje in het roze, en eentje in het blauw. Die kaartjes had ik in een bosje rozen gehangen en die gegeven met pasen aan de beide ouders.

Verpakte test
We hebben het mijn ouders en schoonouders verteld door ze een ingepakte speentje te geven.

Liefs Marion

Meer informatie

Je omgeving en jouw zwangerschap
Corona: Vergeet oma en opa niet!
Schoonvader from hell
Zwangerschapsspiekbrief – Wanneer regel je wat?
Zwangerschapstest, hoe werkt het?
Heb jij ook zo’n leuke schoonmoeder?
Hoe vertel je je omgeving dat je zwanger bent?
Oma en opa – Ooit gehoord van oma en opa dag?
Oma en opa – Een goede band met je kleinkinderen
Je schoonmoeder als criticus – Hoe ga je hiermee om?

Bronvermelding

Tekst: ingestuurd door bezoekers
Stockfoto: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *