Sterrenbeeld Steenbok – Het karakter van je kind als Steenbok

sterrenbeeld - steenbok
lijn donker geel oudersenzo
Astrologische naamCapricornus
Periode22 december – 21 januari
ElementAarde
TrefwoordEigenzinnige levenskern
Kwetsbaar lichaamsdeelKnie(banden), huid
PlaneetSaturnus

Je kleine Steenbokje beschikt over een wonderlijke rijpheid die je soms een onzeker gevoel kan geven. Hij kan je op bepaalde momenten ernstig aankijken met een blik van ”Doe toch even lekker normaal”. Ouders van Steenbokjes stoppen daarom wat sneller met de babytaal, want soms zegt een blik meer dan 1000 woorden.

Steenbokkinderen hebben een sterke wil en weten al snel wat ze precies willen. Als hij niet zijn zin krijgt, zal hij niet zo snel in een woedeaanval ontploffen, maar aan zijn houding zul je duidelijk merken dat hij het er niet mee eens is.
Steenbokjes zijn realistisch en zullen niet snel wegdromen over onbereikbare doelen. Hij is doelbewust en het lijkt wel alsof alles zorgvuldig is uitgekiend wat hij doet.
Bij een onbelangrijke ‘nee’ van jouw kant, zal hij niet veel laten blijken, maar als deze ‘nee’ over iets belangrijks gaat neemt hij er geen genoegen mee. Hij zal waarschijnlijk niet in opstand komen, maar hij wacht zijn tijd af om toe te slaan. Want zijn zin zal hij krijgen! Nu of dan!

Steenbokjes houden erg van regelmaat. Vaste tijden voor voeding en potjes kunnen ze erg waarderen, hij wijkt er ook liever niet vanaf. Je kleine Steenbok houdt wat minder van kattenkwaad en boevenstreken dan andere kinderen en zolang ze klein zijn, zijn ze graag thuis, tussen volwassenen. Zelfs veel liever dan dat hij buiten moet spelen met leeftijdsgenootjes.

Een Steenbok heeft een serieus en sterk karakter. Ze zullen proberen de top te bereiken zodat ze kunnen genieten van roem, succes, prestige en geld. Tijdens die weg kan hij nog wel eens op tenen gaan staan, maar volgens de Steenbok hoort dit er nou eenmaal bij.

Andere sterrenbeelden

sterrenbeeld - ram Sterrenbeeld - stier sterrenbeeld - tweeling sterrenbeeld - kreeft
sterrenbeeld - leeuw sterrenbeeld - maagd sterrenbeeld - weegschaal sterrenbeeld - schorpioen
sterrenbeeld - boogschutter sterrenbeeld - steenbok sterrenbeeld - waterman sterrenbeeld - vissen
Liefs Marion

Meer informatie

Het sterrenbeeld van je kindje: Wat zegt dit over zijn karakter?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Zonneklaar van Linda Goodman | ISBN 90 6134 168 X
Astrologie | ISBN 90 6590 127 2
Mind Body & Spirit
Stockfoto: 123rf.com

lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *