Speurspelletjes voor buiten

buitenspelen - speurspelletjes

Zoek de aanwijzingen

Het is een soort speurtocht met briefjes. De briefjes maken duidelijk waar een verstopt voorwerp te vinden is. Voorbereiding is hierbij dus noodzakelijk. Vooraf verstop je ergens een schat en door middel van een serie verstopte briefjes, worden de kinderen naar de schat gebracht. Je kunt natuurlijk op de briefjes ook kleine opdrachten zetten die ze moeten uitvoeren. De aanwijzingen op de briefjes kunnen bijvoorbeeld zijn:
Ga naar de tuin. Loop drie rondjes om de schommel. Open de zandbak. In de zandbak zit bijvoorbeeld weer het volgende briefje, waarop weer een nieuwe opdracht staat. Uiteindelijk wordt de ‘schat’ gevonden. Uiteraard loopt er een volwassene mee die de briefjes kan voorlezen.

Spoorzoekertje

Van tevoren leg je een spoor uit van pijlen, vlaggetjes, ballonnen, takken of papiertjes aan bomen. Het kan eigenlijk met van alles. De duidelijkheid van de tekens dient afgestemd te worden op de leeftijd van de kinderen. Aan het einde van de route ligt een beloning te wachten. Zijn de kinderen nog erg jong, laat dan een volwassenen mee lopen.

Speurtocht

Zet door middel van pijlen een speurtocht uit in de buurt. Hier en daar een briefje met een opdracht verheugt de feestpret. Aan het einde van de speurtocht staat natuurlijk een verrassing te wachten.

Graven naar de schat

Verstop een paar snoepjes (in papier of plastic zakje) onder het zand. Graven maar!!!

Ballonprikken voor een schat

Voor dit spel moet het mooi weer buiten zijn. Maak een aantal waterballonnen klaar en stop in één ballon een stukje schatkaart. Hang de ballonnen buiten aan een touw. Vertel de kinderen dat er in één van de ballonnen een schatkaart zit verborgen maar om die te vinden moeten alle ballonnen kapot geprikt worden. Geef de kinderen een cocktailprikker en laat ze één voor één de ballonnen kapot prikken. Natuurlijk zorg je ervoor dat de schatkaart ‘echt’ is en dat er een schat verborgen ligt op die plek (bijvoorbeeld een paar snoepjes).

Meer buitenspelletjes

buitenspelen ballonspelletjes
Ballonspelletjes
buitenspelen - balspelletjes
Balspelletjes
buitespelen zing en beweeg
Zing en beweeg
buitenspelen estafette
Estafette
buitenspelen - gooispelletjes
Gooispelletjes
buitenspelen - speurspelletjes
Speurspelletjes
buitenspelen - tikkertje
Tikkertje
buitenspelen - vermaakspelletjes
Vermaakspelletjes
buitenspelen - waterspelletjes
Waterspelletjes

Liefs Marion

Meer informatie

Binnen spelen kan ook leuk zijn!
Leukste zomerspeelgoed

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
www.spelenboek.nl
Leuke spelletjes voor peuters en kleuters – ISBN 9789043800761
Originele Spelletjes en ideeeën voor geslaagde kinderfeestjes – ISBN 9789024383948
200 Spelletjes voor binnen & buiten – ISBN 9789043802475
Foto: 123rf.com

lijn oudersenzo

Kijk ook naar...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *