Rayman Legends Definitive Edition

Rayman LegendsWat stom! Ik kan mij namelijk niet herinneren dat ik ooit eerder een spel van Rayman heb gespeeld, terwijl deze games toch echt al een tijd bestaan. Als ik echter de beschrijving van de game lees, lijkt het er op dat dit juist het soort game is, dat ik zo leuk vind! Het klinkt veel belovend, dus vol verwachting installeer ik de game.

Korte levels

Een enorm groot pluspunt vind ik de korte levels. Ieder level heeft voldoende uitdaging maar duren gelukkig niet zo lang. Persoonlijk vind ik het lastig wanneer levels eindeloos lijken te duren. Je kunt dan nooit ‘even een leveltje tussendoor’ spelen. Zeker als je het druk hebt, is het een leuke afleiding wanneer je ‘even’ tussendoor een leveltje kunt spelen. Gewoon ter ontspanning. Maar bij sommige games duren die levels zo lang, dat mij de moed ontbreekt om er aan te beginnen.
Dat is bij Rayman Legends Definitive Edition niet het geval. Het spel bestaat uit korte overzichtelijke levels en dat vind ik absoluut een pluspunt. Zo pak je snel tussendoor nog eens een level, of twee, of drie, of vier. Want verslavend is het spel zeker.

Rayman Legends

Kleurrijk

Het spel ziet er vrolijk en kleurrijk uit. De graphics zijn zonder meer mooi te noemen. Hoewel mooi misschien nog wel een understatement is. Er is heel veel aandacht gegeven aan de vormgeving. Door al die vrolijkheid aan kleuren, nodigt het spel echt uit om te gaan spelen.

Het verhaal

Rayman, Globox, en de Teensies wandelen door een betoverd bos en ontdekken een mysterieuze tent gevuld met allerlei boeiende schilderijen. Wanneer ze goed kijken, merken ze dat elk schilderij het verhaal van een mythische wereld vertelt. Terwijl ze aandachtig kijken naar een schilderij dat een middeleeuws landschap afbeeldt, worden ze plots in het schilderij gezogen. Zo betreden ze de magische wereld en kan het avontuur beginnen. De bende moet rennen, springen en vechten door elke wereld om te overwinnen en de geheimen van elk mysterieus schilderij te ontdekken.

Rayman Legends

Venijn zit in de staart

Hoe leuk en vrolijk de levels ook ogen, het venijn zit in de staart, want makkelijk zijn ze zeker niet. Iedere level is een uitdaging op zich. Een game dus, om je tanden in te zetten, want een foutje is snel gemaakt en dan kun je weer opnieuw beginnen.

Verborgen geheimen

Als je van geheimen en verborgen levens en items houdt, dan ben je bij Rayman absoluut aan het juiste adres. Om al die verborgen cadeautjes te vinden, is al een flinke uitdaging op zich! Misschien zelfs onhaalbaar. Lastige klus dus voor iedereen die alles uit ieder level wil halen. Zoals ik dus.

Met je vrienden

Het spel beschikt over de mogelijkheid om met vier man tegelijk te spelen. Leuk als je vrienden op bezoek zijn! Alhoewel je elkaar flink voor de voeten kunt lopen!

Bekijk de trailer

Specificaties Rayman Legends Definitive Edition

Titel Rayman Legends Definitive Edition
Spelcomputer Nintendo Switch
Uitgever Ubisoft
Prijs 39,99 euro
EAN 3307216014027
Bestel direct Bol.com

Meer informatie

Leuke spelbesprekingen
Blogs over spellen voor de Nintendo Switch
Blogs over Ubisoft

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Rayman Legends

Kijk ook naar...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *