Première De Emoji film

Première De Emoji film

Vandaag waren we aanwezig bij de feestelijke première van de nieuwe film van Universal Pictures: De Emoji film! De film wordt al een tijdje aangekondigd en ik kon er eigenlijk vooraf geen voorstelling van maken. Wat kun je nou voor een film maken met emoticons in de hoofdrol? En die vraag maakte mij nieuwsgierig. Nieuwsgierig genoeg om naar de première te gaan.

Feestelijk onthaal

Bij aankomst ligt de feestelijke rode loper al klaar en worden de BN’ers opgewacht door een rij fotografen. Een deel van de stemmencast is aanwezig: Arjen Lubach, Jandino Asporaat, Bibi Breijman en Boris van der Ham. Kinderen worden verwend met een heerlijke suikerspin, popcorn en kaasstengels. Voor de volwassenen is er een kop koffie en lekkere mini cupcakes. Het is nog vroeg zodat er ook krentenbollen en croissantjes worden uitgedeeld. Prima verzorgd. De Kidz DJ probeert de sfeer er weer in te krijgen, wat hem prima is toevertrouwd!

Première De Emoji film

Goodybags

Op de stoelen in de zaal zijn er voor alle genodigden een goed gevulde goodybag (met o.a. een grote zak Brinky’s) en een flesje water. Laat de film maar beginnen, want uiteindelijk is dat waarom we hier zijn!

Synopsis

In deze wereld, Textopolis, heeft elke emoji maar één gezichtsuitdrukking, behalve Gene (Arjen Lubach), een uitbundige emoji die zonder filter is geboren en vol zit met verschillende gelaatsuitdrukkingen. Vastbesloten om net als alle andere emoji’s “normaal” te worden, schakelt Gene de hulp in van zijn handige beste vriend Hi-5 (Jandino Asporaat) en van de beruchte codekraker emoji Hackie (Bracha van Doesburgh).

Samen gaan ze op “app-vontuur” langs de verschillende apps op de telefoon, elk met hun eigen wilde en grappige wereld, op zoek naar de Code waarmee ze Gene kunnen veranderen. Maar wanneer een groter gevaar de smartphone bedreigt, hangt het lot van alle emoji’s af van deze drie onwaarschijnlijke vrienden die samen hun wereld moeten redden voordat deze voorgoed gewist wordt.

Première De Emoji film

In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van o.a. Arjen Lubach (Gene), Jandino Asporaat (Hi-5), Bracha van Doesburgh (Hackie), Jelka van Houten (Smilie) , Cees Geel (Mel Meh), Patty Brard (Mary Meh), Roman Derwig (Alex), Boris van der Ham (Poep), en Bibi Breijman (Akiko Glitter).

In de Engelse gesproken versie met de stemmen van o.a. T.J. Miller, James Corden, Anna Faris, Patrick Stewart, Maya Rudolph, Jennifer Coolidge, Christina Aguilera en Sofía Vergara.

Onze mening

Ondanks dat ik vooraf geen enkele voorstelling kon maken van de film, vond ik hem uiteindelijk toch verrassend leuk. Er zitten veel grappige woordgrapjes in, humor en de film verloopt lekker vlot. Grappig om al die herkenbare emoticons verzameld te zien in een film. Misschien zullen (kleine) kinderen niet alle details en/of humor begrijpen, maar in grote lijnen is hij ook door de kleintjes goed te volgen. Mijn puber vond de film in ieder geval erg grappig en dat ben ik volledig met hem eens.

De Emoji film draait vanaf 5 augustus in voorpremière, in de originele en Nederlands gesproken versie, in 2D en 3D.

Liefs Marion

Meer informatie

Meer leuke productbesprekingen
Meer leuke uitstapjes
Meer bioscooptips
Knutsel je eigen emoticons

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Première De Emoji film
lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *